Start » Indieboek » Pleite

Pleite

Auteur: 
Dallau
Auteursbio: 
Als Rotterdamse pleiter schrijft Dallau onder een pseudoniem. Zijn debuut Pleite combineert dan ook fictie met non-fictie tot een sappige legal roman. Dat is natuurlijk alleen mogelijk door zijn inspiratie te putten uit zijn jarenlange ervaring als advocaat. Pleite is het eerste deel van een trilogie.
Flaptekst / samenvatting: 
De advocatuur een wereld van glitter en glamour? ‘Pleite’, een legal roman, vertelt het humoristische verhaal van Evert Matthijssen die als jongste bediende aan de slag gaat bij een klein Rotterdams advocatenkantoor. De onervaren Matthijssen moet de intriges tussen zijn aalgladde collega's, de grillen van zijn emotionele cliënten en de vijandigheid van wereldvreemde rechters zien te overleven. En dat allemaal pro deo... In sneltreinvaart maakt Evert zich het vak eigen, leert zijn zaakjes te winnen en wordt vooral een meester in de juridische taal. ‘Pleite’ toont de echte wereld van de advocatuur in al haar rauwheid. Maak kennis met alledaagse zaken vol met klein leed, drama, achterdocht en leugens. Voor iedereen die geniet van Suits of gewoon een mening heeft over advocaten en hun doen en laten. En zeker ook voor diegene die zichzelf bevindt in het mijnenveld dat de advocatuur heet. Hilarisch, sarcastisch, smeuïg. ‘Pleite’ oftewel Trouble is our business. “Er zijn twee soorten advocaten, jonge vriend. Zij die oorspronkelijk, recalcitrant en irritant zijn… En zij die er niet toe doen!”
Genre: 
Fictie
Uitgever: 
Mijnbestseller
Verschijningsdatum: 
oktober 2018
Aantal pagina's: 
256
Prijs: 
€ 19.99
Leesfragment: 
  • Carry Slee onthult haar schrijfgeheimen
  • Waarom je niet moet wachten met je debuut
  • Schrijftips van John Boyne (De jongen in de gestreepte pyjama)
  • Wat verdient een schrijver aan een boek? (En hoe eerlijk is dat)
  • 9 (te) gekke manieren om inspiratie op te doen
  • Ontdek waarom je van je leven een schrijf-mijnenveld moet maken. 
  • Interview met Simone van der Vlugt
  • Tips door Bregje Hofstede en Saskia de Coster, ze schreven allebei boeken die uitblonken in originaliteit en kwaliteit. Hoe deden ze dat? 
  • We spraken Sabine van den Berg over haar carrière, prozawerk, de liefde voor het schrijven van gedichten en over studenten zonder talent
  • Uitblinken in Spoken Word en/of Performance Poetry?

Als je je aanmeldt vóór maandag 27 mei 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!