Start » Indieboek » Op mijn manier - (over)leven met autisme

Op mijn manier - (over)leven met autisme

Auteur: 
Dominique Dumortier
Auteursbio: 
In haar eerste boek en bestseller ‘van een andere planeet; autisme van binnen uit’ beschrijft Dominique Dumortier vooral wat autisme is van binnen uit en hoe het voelt om met autisme te leven. Voor veel mensen ging er een deur naar begrip open.
Flaptekst / samenvatting: 
In haar tweede boek ‘Op mijn manier (over)leven met autisme’ geeft Dominique opnieuw een doortastende kijk in haar leven met autisme. Hiervoor gebruikt ze geen theorie maar concrete gebeurtenissen uit het dagelijkse leven. Ze laat de lezer meekijken hoe ze haar leven inricht en op welke manier ze overeind blijft. Met heldere anekdotes vertelt Dominique hoe zij inmiddels met autisme omgaat. Ze beschrijft wat ze allemaal doet of net niet doet om zichzelf staande te houden in een complexe wereld die veel eisen stelt. Wat ze schrijft is ontroerend, aangrijpend, openhartig, pijnlijk en soms ook grappig. Dominique schrijft met een grote openheid die je misschien niet zou verwachten van iemand met autisme. Met ‘Op mijn manier’ maakt Dominique duidelijk dat groei bij mensen met autisme absoluut mogelijk is. Het is een eerlijk en positief verhaal dat hoop geeft zonder de moeilijkheden te verdoezelen. Het is opnieuw een heldere uiteenzetting. Nog toegangkelijker kan het niet gebracht worden… 'Voor het eerst laat iemand met autisme haar groei zien op deze manier; met opnieuw een boek 16 jaar na haar eerste boek'. Hierover zegt Dominique: 'Ik ben verplicht aan de wereld te vertellen wie ik nu ben en waar ik nu sta. Want mensen met autisme evolueren en groeien. En dat mag de wereld weten.'
Genre: 
Non-fictie
Uitgever: 
Paris Books
Verschijningsdatum: 
oktober 2018
Aantal pagina's: 
175
Prijs: 
€ 17.50
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • De grootste uitdaging voor iedere schrijver: de erotische scène
  • Zo repareer je een haperend plot
  • 8 manieren om taalvouten te voorkomen
  • De 10 schrijfregels van Carolina Trujillo en Henk van Straten
  • Je debuutroman schrijven in New York, Bert Moerman deed het
  • Schrijftips van bestseller auteur Abdelkader Benali
  • Alles wat je moet weten over het schrijven van dialogen
  • De schrijfgeheimen van Ingmar Heytze
  • Waar let een bureauredacteur op?
  • Een nieuwe editie van ons literaire katern Alice met daarin o.a. de winnaars van onze schrijfwedstrijd 'De Bruiloft'

Als je je aanmeldt vóór maandag 25 maart 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN