Start » Indieboek » Marathon en Liefje

Marathon en Liefje

Auteur: 
Gwen Eckhaus
Auteursbio: 
Gwen Eckhaus (1959) is een Nederlandse actrice en scenarioschrijver. Met het voorlees en doe-boek ‘Marathon en Liefje’ debuteert zij als auteur.
Flaptekst / samenvatting: 
Omslag tekst- achterkaft Een scheiding is tegenwoordig zo gewoon dat niemand er meer van opkijkt als het gebeurt. Toch is het voor een kind verre van ‘gewoon’ als zijn ouders uit elkaar gaan, en zijn het per jaar ± 70.000 kinderen die dit overkomt. Uit loyaliteit en schaamte praten ze hier niet graag met anderen over, terwijl dit juist zo belangrijk is voor hun verwerkingsproces. ‘Marathon en Liefje’ schuurt daarom langs de randjes van een scheiding, zonder confronterend te zijn, en is naast voorlees ook een doe-boek. Doordat er speelse tekenopdrachten en doe-opdrachten aan de hoofdstukken zijn toegevoegd biedt het zo een makkelijke opening om met kinderen over de scheiding te kunnen praten. Maar ook als praten nog lastig is voor een kind kan zo het verwerkingsproces d.m.v de tekenopdrachten gestimuleerd worden. ‘Marathon en Liefje’ is vanuit de beleving van de grote rode kater Marathon geschreven, die bij de achtjarige Rosa woont als haar ouders gaan scheiden. In elf grappige, spannende en soms ontroerende hoofdstukken neemt Marathon de lezer mee langs herkenbare gevoelens die met een scheiding te maken hebben. Beknopte samenvatting: Als Rosa bijna acht jaar is gaan haar ouders scheiden. Haar vader gaat ergens anders wonen en Rosa komt voor een hoop veranderingen te staan. Veranderingen die haar wereld op z’n kop zetten, en het lastig maken te wennen aan het ‘gescheiden’ zijn. Want hoe moet het nu met haar verjaardag, en wie haalt dan haar op van school? Ook de kater Marathon vindt de scheiding maar lastig. Maar niet doordat Rosa’s ouders uit elkaar gaan, maar omdat Rosa van haar moeder de kitten ‘Liefje’ heeft gekregen. En terwijl Rosa probeert te wennen aan “gescheiden’ zijn, kan Marathon maar moeizaam wennen aan de ondeugende Liefje. Als Rosa bijna jarig is en Liefje het zoveelste kattenkwaad met Marathon heeft uitgehaald, besluit Marathon dat Liefje weg moet. Maar als het hem dan ook daadwerkelijk lukt om Liefje met een list het huis uit te jagen, en ze ook niet meer terugkomt, schrikt Marathon van wat hij heeft gedaan. Want Rosa is ontroostbaar en zelfs haar verjaardag wil ze niet meer vieren. Hierdoor krijgt Marathon vreselijke spijt van wat hij heeft gedaan, en besluit alles op alles te zetten om Liefje terug te vinden. Maar of dat op tijd voor Rosa’s verjaardag lukt…?
Genre: 
Fictie
Uitgever: 
Paris Books
Verschijningsdatum: 
juli 2018
Aantal pagina's: 
35
Prijs: 
€ 17.50
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • De grootste uitdaging voor iedere schrijver: de erotische scène
  • Zo repareer je een haperend plot
  • 8 manieren om taalvouten te voorkomen
  • De 10 schrijfregels van Carolina Trujillo en Henk van Straten
  • Je debuutroman schrijven in New York, Bert Moerman deed het
  • Schrijftips van bestseller auteur Abdelkader Benali
  • Alles wat je moet weten over het schrijven van dialogen
  • De schrijfgeheimen van Ingmar Heytze
  • Waar let een bureauredacteur op?
  • Een nieuwe editie van ons literaire katern Alice met daarin o.a. de winnaars van onze schrijfwedstrijd 'De Bruiloft'

Als je je aanmeldt vóór maandag 25 maart 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN