Start » Indieboek » 1000 bochten en cumuluswolken

1000 bochten en cumuluswolken

Auteur: 
Antoine Lamon
Auteursbio: 
Antoine Lamon is muzikant, americanaliefhebber en countryfanaat. Hij leert jongeren en volwassenen naar hedendaagse kunst kijken.
Flaptekst / samenvatting: 
Op 24 januari 2017 viert Antoine Lamon zijn zestigste verjaardag. Hij krijgt een heel speciaal cadeau: een motortocht van drie weken door Thailand met zijn zoon Arthur. Klein detail: hij heeft nog nooit op een motor gezeten. En hij reist bij voorkeur in zijn hoofd. Maar Lamon heeft een rock-‘n-roll-hart. Hij neemt de (motor)handschoen op, en geeft zichzelf een spoedcursus ‘Motorrijden voor Dummies’. Op een KTM 990 Super Duke. Tot zijn zoon twee maanden voor de start zwaar ten val komt met zijn brommer in Maleisië. ‘1000 bochten en cumuluswolken’ is het verhaal van 6000 kilometer op de motor door Thailand. Langs de wegen die toeristen en backpackers mijden. Maar het is ook een boek waar de zoon de vader op sleeptouw neemt – net zoals de vader dat vroeger altijd met de zoon heeft gedaan: door vertrouwen te geven. En verantwoordelijkheid. Dit boek is een pleidooi voor levenskunst, geschreven door een zelfverklaarde ‘Idiot Abroad’. Die vol verwondering diep in het Thaise binnenland én de Thaise ziel binnenrijdt. Die vindt dat je moet springen, ook al loop je op krukken. Want Antoine Lamon rijdt met de motor zoals hij in het leven staat: met open vizier. Op zoek naar Zen en de Kunst van het Motoronderhoud.
Genre: 
Non-fictie
Uitgever: 
SKRIBIS
Verschijningsdatum: 
januari 2018
Aantal pagina's: 
240
Prijs: 
€ 20.00
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • Carry Slee onthult haar schrijfgeheimen
  • Waarom je niet moet wachten met je debuut
  • Schrijftips van John Boyne (De jongen in de gestreepte pyjama)
  • Wat verdient een schrijver aan een boek? (En hoe eerlijk is dat)
  • 9 (te) gekke manieren om inspiratie op te doen
  • Ontdek waarom je van je leven een schrijf-mijnenveld moet maken. 
  • Interview met Simone van der Vlugt
  • Tips door Bregje Hofstede en Saskia de Coster, ze schreven allebei boeken die uitblonken in originaliteit en kwaliteit. Hoe deden ze dat? 
  • We spraken Sabine van den Berg over haar carrière, prozawerk, de liefde voor het schrijven van gedichten en over studenten zonder talent
  • Uitblinken in Spoken Word en/of Performance Poetry?

Als je je aanmeldt vóór maandag 27 mei 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN