#58 Ode aan Peter

4 reacties [Laatste bericht]
leeuwin58
Laatst aanwezig: 22 weken 6 dagen geleden
Sinds: 31 Aug 2009
Berichten: 97

#58 Ode aan Peter

Ode aan Peter

Ik begreep je niet altijd. Jij kwam met vragen en ik was bang voor je ongeduld. Ik draaide eromheen in plaats van door te vragen. Ik begreep niet dat jij met mij voor de dag wilde komen en ik stelde me soms bijna onzichtbaar op. Dat was niet wat jij wilde. Jij wilde een vrouw die naast je stond. Dat deed ik ook, al was dat niet zichtbaar. Onze relatie was heel gecompliceerd. De verschillen tussen de werelden waaruit wij kwamen, waren groot. Ik maakte er een eind aan en huilde drie dagen lang. Door een ander heb ik me laten troosten en daar kreeg ik spijt van. We konden niet echt zonder elkaar, zochten elkaar weer op en ik kon niet met een leugen leven. Ik vertelde je wat er gebeurd was. Je reactie was niet mals maar we gingen samen verder.
Je was een snelle denker en soms te snel voor mij. Later begreep ik pas wat jij bedoelde en het was te laat om het je te vertellen.
We hadden samen een zomerhuisje. Toen jij er niet meer was, heb ik het verkocht. De laatste keer dat ik op het vakantiepark was en in de auto stapte om naar huis te gaan, verscheen er een regenboog, niet zomaar één, nee, een heel duidelijke en iets verderop was er nog één. Ik voelde jou en wist dat het goed was wat ik gedaan had. Het verwonderde me dat we zoveel van elkaar niet begrepen hadden. Het lijkt soms wel of onze band na jouw heengaan sterker is geworden.
In de zomer vierde ik mijn verjaardag in New York. Op de dag zelf was ik boven in het nieuwe World Trade Center. Even, heel even zag ik een halve regenboog, een knipoog van Peter.

Reacties

c.v.berendonk
Laatst aanwezig: 14 uren 31 min geleden
Sinds: 10 Nov 2013
Berichten: 320

Ontroerend, prachtig verteld verhaal van een mooie en moeilijke relatie!

Cora

Riny
Laatst aanwezig: 9 uren 13 min geleden
Sinds: 16 Apr 2013
Berichten: 4852

Leeuwin58,

… wat een bijzondere relatie en wat heb je dat mooi beschreven.

PeterFD
Laatst aanwezig: 15 weken 1 dag geleden
Sinds: 20 Mei 2014
Berichten: 1706

ik moest bij elke zin goed nadenken, omdat ik vermoedde dat er meer achter zat, geleidelijk viel er steeds meer in elkaar, knap gedaan, om zo'n moeizame relatie achteraf samen te vatten... bedankt voor het delen

Peter Fiedeldij Dop, informatieve teksten, verhalen, historische streekromans
redacteur FES Magazine en Elsevier Senioren Nieuwsbrief

leeuwin58
Laatst aanwezig: 22 weken 6 dagen geleden
Sinds: 31 Aug 2009
Berichten: 97

Cora, Riny en PeterFD, bedankt voor jullie reacties!

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • Carry Slee onthult haar schrijfgeheimen
  • Waarom je niet moet wachten met je debuut
  • Schrijftips van John Boyne (De jongen in de gestreepte pyjama)
  • Wat verdient een schrijver aan een boek? (En hoe eerlijk is dat)
  • 9 (te) gekke manieren om inspiratie op te doen
  • Ontdek waarom je van je leven een schrijf-mijnenveld moet maken. 
  • Interview met Simone van der Vlugt
  • Tips door Bregje Hofstede en Saskia de Coster, ze schreven allebei boeken die uitblonken in originaliteit en kwaliteit. Hoe deden ze dat? 
  • We spraken Sabine van den Berg over haar carrière, prozawerk, de liefde voor het schrijven van gedichten en over studenten zonder talent
  • Uitblinken in Spoken Word en/of Performance Poetry?

Als je je aanmeldt vóór maandag 27 mei 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN