Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Heeft iemand ervaring met Gopher Publishers?

Heeft iemand ervaring met Gopher Publishers?

Lid sinds

18 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wanneer je bij "Zoeken" gopher intikt, krijg je zo'n 20 onderwerpen. Als je die doorleest weet je een heleboel. En zoals Rietje al zegt, de ervaringen zijn over het algemeen niet zo positief.

Lid sinds

17 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
"een waarschuwing tegen geldklopperij - laatste update 4-9-2002" In een snelgroeiende wereld is iets van vijf jaar oud misschien niet zo nuttig meer....

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Klopt, de update is inderdaad niet bepaald "vers" te noemen. Dan toch maar beter afgaan op datgene wat er via de zoekmachines komt bovendrijven.

Lid sinds

19 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik denk dat Irene bedoelt: zoeken hier op de site? Het leuke is dat je dan waarschijnlijk vooral ervaringen van mensen zult lezen, en niet alleen het mooie praatje.

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een vriendin van mij heeft onlangs voor me geïnformeerd bij Gopher en er lang mee getelefoneerd. Het leek allemaal heel aardig. In dit geval ging het erom dat Gopher dan de uitgeverij zou zijn, het manuscript kritisch ging lezen en eigenlijk alles zou doen wat een reguliere uitgeverij ook doet. Het zou dan 1500 euro kosten. Dan heb je nog geen boek in handen, moest ik begrijpen. Men was zelf nogal enthousiast over de 15% royalties, die je elders niet zou krijgen. Ze zeiden ook dat je dan 'bij Bol.com' komt te liggen, maar ik zou niet weten hoe. Handig wellicht om daar even een topic over te starten, voor diegenen die in eigen beheer willen uitgeven. Wat mij aan het verhaal van mijn vriendin opviel, was dat Gopher zich probeert te profileren als een reguliere uitgeverij. Echt lukken doet dat misschien niet, met dat vereiste startkapitaal. Hoewel, we kennen het Aspekt-verhaal.... Overigens vertelde een andere vriendin, die bij diverse uitgeverijen boeken heeft ondergebracht, dat ook dat finaal mis kan gaan. De ene weet nooit hoeveel ze verkocht heeft, de andere heeft een beleid van 'eerst zelf uit de kosten zijn en dan kijken of er voor jou nog wat overblijft', dus ze ziet er nauwelijks een cent van. Hier geen benodigd startkapitaal, maar ook (tot nu toe) geen opbrengst.

Lid sinds

18 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik bedoel inderdaad zoeken op de site. Gewoon hier rechtsboven even gopher intikken dan kom je een overvloed aan ervaringen tegen. Deze "uitgeverij" is hier al vaak besproken en niet omdat iedereen er laaiend enthousiast over is. Eerst goed weten met wie je in zee gaat, kan een hoop ellende besparen.

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Op de site van Blanco regel heeft Griseo een heel ondezoek gedaan naar POD-uitgevers. Gopher staat er ook tussen. Wat ik begreep is dat Gopher niet zo'n beste naam heeft, maar er alles aan wil doen om hun naam te zuiveren. Ze zijn weer op de goede weg.

Lid sinds

19 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Jessi schrijft: "Het zou dan 1500 euro kosten. [...] Men was zelf nogal enthousiast over de 15% royalties, die je elders niet zou krijgen." Ja, dan zou ik ook enthousiast zijn. Alles is winst. Elders betaal je geen 1.500 euro. Ze hebben daar wel het koekoeksei uitgevonden, hoor.

Lid sinds

16 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb Ghoper aangeraden gekregen van een uitgever, voor uitgeven in eigen beheer, maar toen ik tussen de kleine lettertjes las dat ze geld vroegen voor nakijken op fouten, haakte ik al af. Free Musketeers en boekschout.nl zijn wel gratis. alleen als er echt vreselijk veel fouten inzitten vragen ze geld voor het nakijken. Even een vraagje tussendoor, heb jij ervaring met opsturen van een manuscript in één keer? ik vind dat eigenlijk een beetje eng. Heb wel eens gehoord van iemand waarvan het manuscript afgewezen werd en later lag er een boek in de handel, precies hetzelfde alleen met een andere naam. Zij is naar een advocaat gestapt, maar haar zaak is afgewezen. Omdat er niet te bewijzen viel dat zij de oorspronkelijke auteur was. Dat is het grote probleem tegenwoordig. Duizenden mensen schrijven en kunnen hetzelfde idee krijgen. Bewijs jij maar eens dat je de oorspornkelijke auteur bent.

Lid sinds

16 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb schrijvenonline doorgebladerd maar helaas geen antwoord op deze vraag gevonden. ik weet dus niet of iemand hier ervaring mee heeft. Is het verstandig om een manuscript in één keer op te sturen? ik vind dat eigenlijk een beetje eng. Straks word het verhaal ingepikt ik wens je fijne feestdagen en een geweldig 2008. Pehamo

Lid sinds

16 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Wonderer, helaas is er inderdaad veel geldkloperij in de uitgeverijbisnis. Ik heb schrijvenonline doorgebladerd maar helaas geen antwoord op deze vraag gevonden. ik weet dus niet of iemand hier ervaring mee heeft. Is het verstandig om een manuscript in één keer op te sturen? ik vind dat eigenlijk een beetje eng. Straks word het verhaal ingepikt ik wens je fijne feestdagen en een geweldig 2008. Pehamo

Lid sinds

18 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Ja, en anders vraag je dezelfde vraag gewoon 2 keer in hetzelfde topic dat eigenlijk heel ergens anders over gaat, en voor de goede orde ook maar meteen in alle andere threads waar je een reactie geeft. Hoe hou je dan in godsnaam nog bij wie, wat en waar je een antwoord krijgt? Met alle respect gezegd bedoel ik dit: heb een beetje respect voor het topic van een ander en kaap het niet weg met een vraag waar je heel makkelijk zelf een eigen topic voor kan starten. Het is uiterst onbeleefd en het is ook vervelend voor andere forummers omdat ze zo een vrij chaotisch forum krijgen. Stel je voor dat elk topic over gedichten na 3 reacties zou worden weggekaapt door iemand anders die wil weten welke kleur omslag het beste scoort? Kunnen we nu weer terug ontopic? Dank u :)

Lid sinds

17 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Sti-i-lle nacht, hei-lige nacht... en ook fijn om te horen De herdertjes lagen bij na-a-a-chten... De vraag was dus: Heeft iemand ervaring met Gopher Publishers?

Lid sinds

17 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Nee maar ze profileren zich wel als reguliere uitgever. Zijn ze dit eigenlijk wel of staat het alleen chic in zo'n lijst met uitgeverijen?