Start » Forum » Clavis en Avain hetzelfde?

Clavis en Avain hetzelfde?

9 reacties [Laatste bericht]
Hasse
Laatst aanwezig: 6 dagen 10 uren geleden
Sinds: 17 Jun 2008
Berichten: 118

Clavis en Avain hetzelfde?

Hallo,

Mijn boek is af en wacht om verstuurd te worden naar een uitgeverij. Ik heb diverse sites bezocht en naar mijn mening heeft Clavis het genre dat ik geschreven heb in het fonds. Clavis is een Belgische uitgever. Kan ik daar mijn manuscript naar toe sturen, of moet ik dan voor het Nederlandse Avain kiezen. Deze uitgever ken ik niet, heb er nooit van gehoord, maar het staat wel op de site van Clavis. Hebben ze beide een ander fonds, of is Clavis en Avain hetzelfde. Ik vind het nog te spannend om te bellen, al zal ik daar wel aan moeten geloven. Eerst moed verzamelen.
Wie heeft ervaring?

Reacties

marriejeanne
Laatst aanwezig: 10 jaren 3 weken geleden
Sinds: 6 Mrt 2005
Berichten: 7248

Hasse, je zou Rapid kunnen benaderen; hij schrijft voor Clavis, en is een Nederlander (voor zover ik weet). En Mara heeft ook goed contact met Clavis. Zij kunnen je vast verder helpen.

A dedication to Michael Jackson, the King of Pop:
http://marriejeanne.hyves.nl/blog/24735374/A_dedic...

Favake
Laatst aanwezig: 6 jaren 33 weken geleden
Sinds: 5 Nov 2007
Berichten: 1307

Volgens mij is dat hetzelfde. Ik denk dat Clavis als Clavis uitgeverij Avain BV ingeschreven staat bij de KvK in Nederland.

And there's a happy ending, every single day. (Amy McDonald)

www.fabienvankempen.nl

Rapid
Laatst aanwezig: 5 jaren 31 weken geleden
Sinds: 11 Jul 2006
Berichten: 734

Voor zover ik weet ben ik inderdaad een Nederlander. nod En er schrijven veel Nederlanders voor Clavis.

Voorheen was Avain een onderdeel van Clavis. Zij hadden een apart fonds voor, ik dacht maar weet het niet zeker, leesboeken voor oudere jongeren (vanaf een jaar of 13)
Inmiddels geven ze geen boeken meer uit onder Avain, alleen nog onder de naam Clavis. Naast België (Hasselt) hebben ze inmiddels ook kantoren in Amsterdam en New York.

Ik ben erg tevreden over deze uitgever. Ben inmiddels ook al benaderd door andere uitgeverijen, maar wil daar helemaal niet weg. Het is een familiebedrijf en als je zelf initiatief neemt, doen ze veel voor je terug. Alhoewel ik ook wel eens anders hoor, maar die ervaring heb ik dus niet.
En volgens mij denkt Mara er ook zo over, maar dat kan ze misschien beter zelf vertellen.

Als je verder nog vragen hebt, laat maar weten.

Hasse
Laatst aanwezig: 6 dagen 10 uren geleden
Sinds: 17 Jun 2008
Berichten: 118

Hartelijk dank voor de reacties. Het adres van Avain wordt éénmaal genoemd bij contact en verder niet meer. Dus weet ik niet goed wat ik nu moet doen.
Kan ik als Nederlander, net zoals Rapid hahaha, contact opnemen met Clavis in België om te vragen of ze interesse hebben in mijn manuscript? Mijn boek is zeker niet geschikt voor oudere kinderen, eerder kleuters en begin groep 3.
Moet ik nu dus contact zoeken met Amsterdam, wat nog steeds onder de naam Avain staat volgens de site, of moet ik bellen met Hasselt België.
Wat is wijsheid?

Rapid
Laatst aanwezig: 5 jaren 31 weken geleden
Sinds: 11 Jul 2006
Berichten: 734

Hasse, op de website van Clavis (www.clavisbooks.com) staat links onder het kopje info een hoofdstuk 'nieuw talent'. Daar staat precies wat je moet doen als je je manuscript wilt opsturen. Alle uitgevers zitten in België, dus daar moet je het ook naartoe sturen. Heb ik ook gedaan. In Amsterdam zitten alleen de vertegenwoordigers en de marketing manager voor Nederland.
De wachttijd (drie jaar geleden) was ca. 4 maanden.

Hasse
Laatst aanwezig: 6 dagen 10 uren geleden
Sinds: 17 Jun 2008
Berichten: 118

Twee zielen, één gedachte.... Even verder gekeken dan mijn neus lang was, en ja 'nieuw talent'. Eens kijken of ik daar ook onder val.
Ik heb mijn manuscript voorzien van synopsis opgestuurd, daarna terug naar dit forum en daar zag ik jouw reactie.
Nu nog wachten, misschien wel heeeel lang wachten. En dan zal ik het weten. Ik ben benieuwd.
In ieder geval bedankt voor de hulp.

Mara
Laatst aanwezig: 6 jaren 40 weken geleden
Sinds: 11 Apr 2007
Berichten: 4343

Ha Hasse, je kunt het gewoon opsturen zoals Rapid zegt. Enne, het is waar: ze zijn er heel gemoedelijk, ik vind het fijn werken. Als ze er iets in zien geven ze je zeker goede feedback. Klopt, als je het naar het Amsterdamse kantoor stuurt, dan duurt het even voordat je een reactie terugkrijgt omdat zij het doorsturen naar België. De wachttijd hoeft niet lang te zijn, ik hoefde geen vier maanden te wachten. Als ze het idee leuk vinden reageren ze, echt! Ik heb ook een werkbeurs aangevraagd (dit kan met je derde boek) en ik kon het gewoon via het Nederlandse Fonds Voor de Letteren aanvragen. Nu nog afwachten of ik het ook daadwerkelijk krijg. Zou ik het verdienen??? Zeker wel!!! Vind ik zelf, hihi.

www.thoeris.nl
Mooie, non-fictie uitgeverij

Cyd
Laatst aanwezig: 1 jaar 32 weken geleden
Sinds: 11 Apr 2009
Berichten: 197

@Mara
Even of-topic. Ik hoop dat je een werkbeurs krijgt. En als je het krijgt ... de volledige beurs. Dan kan je het hele jaar schrijven zonder je druk te maken hoe de rekeningen betaald moeten worden. Lijkt me zalig. Duimen! Kaarsjes branden!

Hasse
Laatst aanwezig: 6 dagen 10 uren geleden
Sinds: 17 Jun 2008
Berichten: 118

Mara, dat zou super zijn zo'n werkbeurs.... Ik duim voor je mee. Heb je website bekeken en het stukje op TV over je boek. Zag er prima uit.
Zover ben ik helaas nog lang niet, als ik al zover kom.

Ik heb mijn manuscript aan flink wat mensen laten proeflezen. De een geeft veel feedback, waar ik dan ook wat aan hebt. De ander vind alles geweldig wat ik heb geschreven en daar kan ik dus weinig mee. Er heeft zelfs een uitgever naar gekeken, alleen valt het genre niet in zijn fonds. Het verhaal heeft zeker potentie volgens hem. Maarja, is dat weer te positief en te lief of echt gemeend. Geen idee. Ik zal gewoon moeten afwachten.
En alvast nadenken over boek twee. De titel heb ik ondertussen al. Nu het verhaal er omheen nog.

Lees Schrijven Magazine
  • Leer schrijven als Stephen King
  • Alles wat een schrijver moet weten over uitgeverijen
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • De schrijfdip en wat je ertegen kunt doen

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

MELD JE AAN
Lees Schrijven Magazine

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Meld je aan vóór 23 september!

Word abonnee