Start » Forum » Uitgeven bij Boekscout

Uitgeven bij Boekscout

3 reacties [Laatste bericht]
steffie1980
Laatst aanwezig: 8 jaren 41 weken geleden
Sinds: 18 Jan 2009
Berichten: 114

Uitgeven bij Boekscout

Hey,

Ik weet dat er veel negatieve (maar ook positieve) gedachten zijn over Boekscout, daarom wil ik even aangeven waarom ik wel met hun in zee ga.
Allereerst word dit mijn eerste boek wat ik ooit geschreven heb. Ik heb er jaren over gedaan en ben er erg trots op. Ja ik heb het naar reguliere uitgeverijen gestuurd en heb ook goede reacties gehad. Een afwijzing waar ik zelfs trots op was! "We hopen dat je de juiste uitgeverij vindt want je verhaal heeft zeker potentieel, alleen kunnen wij dit niet in ons fonds opnemen omdat we geen romans opnemen." Ik vind het toch fijn zoiets te horen! Het was een stuk motivatie om door te gaan.

De rede waarom ik niet verder gegaan ben met de reguliere uitgeverijen is voor mij heel duidelijk. Ik heb weinig tijd en zin gebonden te worden aan eventuele deadlines en al wat er meer bij komt kijken. Ook wil ik graag iets opsteken van het hele gebeuren. Ik wil betrokken zijn bij alles wat er gebeurd, bij mijn kaft, mijn verhaal, mijn promoties en zoveel meer. Ook krijg ik hele goede adviezen en hebben ZIJ ervoor gezorgd dat ik mijn verhaal tiptop in orde kon maken. De tips hebben me vooruit geholpen en me gemotiveerd. Ook het telefonisch contact was verbazend fijn.

Wanneer ik mijn contract terug gestuurd heb kunnen we aan de slag. Het is een kindje voor me waar ik graag veel inzet voor toon. Ik hoef er niet rijk van te worden, ik wil het in mijn handen kunnen pakken, ik wil dat anderen het kunnen lezen. Verder wil ik zelf veel moeite erin steken om het bij geinteresseerde te krijgen. Of dat nu alleen familie, vrienden of kennissen zijn, of ook bij de grote boekhandels.
De mailadressen die je moet aanleveren vind ik het minste wat je moet doen. De rest word zo fijn in overleg gedaan. Ik heb daar totaal geen moeite mee.

Waarom dan niet helemaal in eigen beheer? Een simpele rede is dat ik er gewoonweg geen geld voor heb. En ook niet zoveel tijd. Ik heb vier kinderen, schrijf voornamelijk voor mijn plezier. Zoals ik al eerder zei, wil er niet rijk van worden maar wil gewoon leren en vind het een eer dat mijn boek straks te bestellen is.

Ik vind boekscout netjes, vriendelijk en is echt een aanrader voor mensen die, zoals ik, puur voor de hobby schrijven maar toch graag te lezen willen zijn. En ik denk, dat dit een mooie opstap kan zijn naar wie weet wat meer. Het leerproces kan overal verder gaan smile

wie schrijft die blijft zeggen ze toch?

Reacties

Zjors
Laatst aanwezig: 3 jaren 24 weken geleden
Sinds: 3 Jan 2005
Berichten: 9604
steffie1980 schreef:

De rede waarom ik niet verder gegaan ben met de reguliere uitgeverijen is voor mij heel duidelijk (....) Ook wil ik graag iets opsteken van het hele gebeuren. Ik wil betrokken zijn bij alles wat er gebeurd, bij mijn kaft, mijn verhaal, mijn promoties en zoveel meer. Ook krijg ik hele goede adviezen en hebben ZIJ ervoor gezorgd dat ik mijn verhaal tiptop in orde kon maken. De tips hebben me vooruit geholpen en me gemotiveerd. Ook het telefonisch contact was verbazend fijn.

Zou dit bij een reguliere uitgever niet zo zijn, denk je?

Is een boek in Eigen Beheer alleen voor losers? : http://www.nettyvankaathoven.blogspot.nl/

Zjaan
Laatst aanwezig: 3 jaren 4 weken geleden
Sinds: 17 Mei 2008
Berichten: 2243

Zo te zien is de eind-n ook in schriftelijke uitingen aan het verdwijne big grin
Hopelijk heeft de redacteur van Boekscout daar goed op gelet.
Toch wens ik je veel succes Steffie, waar gaat je boek eigenlijk over? Als je via POD uitgeeft, moet je geen mogelijkheid ongebruikt laten om jouw verhaal aan te prijzen, lijkt me.

Neem een kijkje in mijn schrijverskeuken op www.jeanineerades.nl of kom meer te weten over mijn debuutroman op www.duivelsblauw.nl!

steffie1980
Laatst aanwezig: 8 jaren 41 weken geleden
Sinds: 18 Jan 2009
Berichten: 114

Ja haha daar hebben ze wel op gelet gelukkig smile

Mijn boek gaat over het leven van Steffie en Kenny, hun kennismaking met ups en downs. Speelt zich af op een manege, maar ook op andere boeiende plaatsen. Er zit een stukje autobiografie in maar ook humor en gevoel.

Zjors: Natuurlijk geloof ik dat de reguliere uitgeverij hier veel moeite in stopt. Misschien nog wel meer dan een POD en het zou een hele eer zijn wanneer ik ooit door een van hen uitgegeven kan worden. Maar, ik zit nog zo in een pril begin van het schrijfgebeuren. Ik wil gewoon lekker rondsnuffelen en leren.

wie schrijft die blijft zeggen ze toch?

Lees Schrijven Magazine
  • Leer schrijven als Stephen King
  • Alles wat een schrijver moet weten over uitgeverijen
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • De schrijfdip en wat je ertegen kunt doen

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

MELD JE AAN
Schrijven als Stephen King? Lees schrijven Magazine!

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Meld je aan vóór 23 september!

Word abonnee!