Start » Forum » Verkeerde schrijftoon...

Verkeerde schrijftoon...

3 reacties [Laatste bericht]
Armelle
Laatst aanwezig: 5 jaren 29 weken geleden
Sinds: 19 Okt 2012
Berichten: 29

Verkeerde schrijftoon...

Hallo iedereen,

Ik ben nu al een tijdje aan het schrijven maar naarmate de tekst vordert.. Ja. Ik weet niet wat het is.

”Ik voel me veel beter dan vanmiddag. Morgenochtend denk ik niet dat ik er nog last van heb”, zegt Hanneke. ”Ben jij inmiddels al wat uitgerust?”, vraagt zij als ze haar mond leeg heeft.
”Zeker, zeg ik. Toen ik opstond wilde ik je gaan zoeken, maar ik kon je niet vinden tot een bediende mij omver liep. Ik ben haar en een paar anderen gevolgd en kwam zo bij jouw kamer uit”, Rachel knikt bevestigend en kijkt dan Hanneke weer aan.
”Sorry dat het zo heeft moeten gaan”, zegt Hanneke

Dit is slechts een klein voorbeeld maar er zit iets in de gehele tekst wat mij een saai, oninteressant gevoel geeft. Het komt heel slecht over in mijn ogen en het verhaal vordert eigenlijk op een heleboel momenten (voor mijn gevoel) niet.

Wat kan ik hier aan doen?

Dank!

Elke dag is als een nieuw hoofdstuk
Op Twitter: https://twitter.com/AnneBoekeninfo

Reacties

Leonardo Pisano
Laatst aanwezig: 43 weken 5 dagen geleden
Sinds: 7 Nov 2010
Berichten: 2732

Focus op relevante gebeurtenissen en vat de rest samen in een korte beschrijving. Dit is een conversatie die een lezer niet zal boeien (hoewel het een beetje afhangt van de context) en dus alleen maar afremt. Een dialoog moet de plot en/of karakterontwikkeling dienen. Waarom zou het anders de lezer interesseren?
Er is genoeg achtergrond informatie te vinden op internet die je een indruk geven waaran je moet denken bij het schrijven van dialogen.

Auteur van Achter de nevel en Noblesse Oblige  // www.leonardopisano.nl Mede-auteur van Mosterd voor de maaltijd (over schrijven van dialogen) - maritschrijft.com/mvdm 

Mirandala
Laatst aanwezig: 1 week 4 dagen geleden
Sinds: 5 Sep 2012
Berichten: 3387

Hoi, het is een kort fragment, dus of je het moet schrappen kan ik niet beoordelen. Misschien is het juist een belangrijk stuk in je opbouw. Dus specifiek over dit stukje dialoog een paar suggesties:
Als je de ander met de hp in dialoog zet, hoef je denk ik niet persé alles wat die ander zegt ook in "dialoog" te schrijven. Ook is het een idee is het misschien om er een tussenstukje in te zetten over wát ze aan het eten is. Omdat het zo'n kort fragment is weet ik niet wat ze eet, dus: Sorry van de sprinkhaan : -)

”Ik voel me veel beter dan vanmiddag. Morgenochtend denk ik niet dat ik er nog last van heb”, zegt Hanneke. Ze neemt nog een hap en kauwt snel, gedachtenloos de hap geroosterde sprinkhaan vermalend. Of ik inmiddels al wat ben uitgerust, vraagt ze, als ze haar mond leeg heeft.

3390 reacties van dit voormalig actief lid zijn niet bedoeld als content voor de redactie. Volg me via: www.kakelversdichtwerk.nl/ en: lang leve de schrijver! Wij kunnen er wat van.

Armelle
Laatst aanwezig: 5 jaren 29 weken geleden
Sinds: 19 Okt 2012
Berichten: 29

Dank voor jullie reacties! Ik heb er echt ontzettend veel aan!

Haha ik vind die sprinkhaan wel leuk smile Ik had een paar zinnen ervoor gezet wat het eten was maar ik had er nog niet zo over nagedacht om het op deze manier te vertellen.

Dus nogmaals, echt ontzettend bedankt! Hier heb ik onwijs veel aan!

Elke dag is als een nieuw hoofdstuk
Op Twitter: https://twitter.com/AnneBoekeninfo

Lees Schrijven Magazine
  • Schrijflessen van thrillerkoning Stephen King
  • Wanneer ben je klaar voor een uitgeverij?
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • Wat kun je doen tegen een schrijfdip?
  • Hoe voorkom je langdradige dialogen?

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

Introductiekorting!
Lees Schrijven Magazine!

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Meld je aan vóór 23 september!

Word abonnee!