Lid sinds

13 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

plot

Hallo, Ik had een vraag. Wat is een plot eigenlijk? Hoe schrijf je een plot? Kan iemand mijn a.u.b. helpen?

Lid sinds

14 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator
summeea, deze dingen kun je opzoeken in een woordenboek of op het internet, bijvoorbeeld op Wikipedia, maar er zijn ook online woordenboeken waarin je kunt zoeken. Ook bij de Zoekfunctie, hier rechts naast, kun je plot intikken en dan vind je een keur aan antwoorden.

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
een plot is een ding dat men gebruikt voor boeken om de woorden (o de woorden!) in de juiste volgorde te dwingen. Stel dat je twee woorden hebt; verdriet en moord, dan kun je, als je iets met of van die woorden wil, een plotje gebruiken om ze aaneen te rijgen zodat je 'eerst moord vervolgens verdriet' krijgt. Hoe sterker het plot hoe meer woorden je er een plaats mee kan geven. zoiets?

Lid sinds

12 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Een plot bedenken is te vergelijken met een plan opstellen. Je "plant (of is het planned)" een gebeurtenis die je wilt verwerken in je verhaal. Van Wikipedia:
Een verhaallijn gaat voornamelijk over wat er gebeurt, een plot over waarom iets gebeurt. Soms wordt de term plot ook gebruikt waar pointe of clou bedoeld wordt. De plot is meestal verborgen, vooral in detectives, om de lezer, luisteraar of kijker in het ongewisse te laten over te verwikkelingen in het verhaal. In het voorbeeld van de detective zal er aan het einde van het werk een opeenvolging van verwarringen worden ontknoopt om een snel en verrassend plot bloot te leggen.