Start » Forum » Kinderverhalen

Kinderverhalen

2 reacties [Laatste bericht]
Aneta
Laatst aanwezig: 8 jaren 28 weken geleden
Sinds: 4 Feb 2011
Berichten: 7

Kinderverhalen

Ik schrijf zelf korte verhalen voor kinderen van 6-8 jaar. Op de school van mijn dochters zijn de mensen er heel enthousiast over en ik ben gewoon nieuwsgierig of er een markt voor is. Ik heb enige ervaring met het schrijven in mijn vaderland, de Tsjechische Republiek, en heb daar verschillende verhalen in een ander genre gepubliceerd gekregen in damesbladen.

Ik weet dat mijn Nederlands een klein probleem is (niet met kinderverhalen), een goede 'begeleidende' brief naar een uitgever zou moeilijk worden. Wie weet een uitgever die mogelijk geinteresseerd zou kunnen zijn?

Mijn door de kinderen van school meest geliefde verhalenreeks is over een meisje wat 's avonds de avonturen van die dag bespreekt met haar teddybeer (die ook antwoord geeft).

Reacties

Sjee
Laatst aanwezig: 1 jaar 31 weken geleden
Sinds: 12 Dec 2007
Berichten: 2487

Aneta, niemand heeft nog gereageerd en ik denk dat dat komt omdat je vraag moeilijk te beantwoorden is. Of een uitgever iets ziet in jouw verhalen kunnen wij niet beoordelen. Je kunt wel je werk sturen naar een manuscriptbeoordelingsbureau of gewoon naar een uitgever, eventueel bel of mail je van te voren en zoek je uit wat hun fonds is. Vaak is dit ook op hun website terug te vinden. Zoek in de bieb vergelijkbare boeken en je weet welke uitgevers verhalenbundels uitgeven.
In de schrijfgids (onder Balie) op deze site vind je adressen van zulke bureaus en van uitgevers van kinderboeken.
Succes!

Stormvaart (2011), Verschoppelingen (2012), Zwart water (2013), De wereld is wit (2015), Roeien nd Volewijck (2016), Duizend keer mij (...) www.suzannewouda.nl

Mho
Laatst aanwezig: 1 jaar 17 weken geleden
Sinds: 2 Mrt 2008
Berichten: 249

Als ik jou was zou ik het gewoon opsturen. Herschrijf die reeks met de beer tot je er helemaal tevreden over bent, laat het dan lezen door een (hier geboren) Nederlander om eventuele foutjes eruit te halen. Als ik jouw topic zo lees lijkt dit niet heel nodig te zijn, maar je weet maar nooit.

Vraag iemand van die basisschool om je te helpen met de begeleidende brief. De meester of juf van je kind wil dat vast wel doen. Desnoods kun je altijd nog mensen van dit forum vragen om je te helpen.

Succes! smile

Breek de lucht en reis.

Lees Schrijven Magazine
  • Leer schrijven als Stephen King
  • Alles wat een schrijver moet weten over uitgeverijen
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • De schrijfdip en wat je ertegen kunt doen

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

MELD JE AAN
Lees Schrijven Magazine!

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Meld je aan vóór 23 september!

Word abonnee!