Start » Forum » Literoza

Literoza

132 reacties [Laatste bericht]
parrot
Laatst aanwezig: 24 weken 3 dagen geleden
Sinds: 1 Sep 2009
Berichten: 644

Literoza

Free Musketeers gaat boeken uitbrengen onder het Literoza label: http://www.literoza.nl.
Goed initiatief?

Https:/www.inekefritz.com

Reacties

MichaM
Laatst aanwezig: 3 jaren 50 weken geleden
Sinds: 13 Feb 2007
Berichten: 7734

Hm. Ben benieuwd of dat iets gaat schelen, of die boeken serieuzer worden genomen.

Begin alleen wel te vermoeden dat ze would-be auteurs die hun manuscript naar dat imprint sturen afwijzen met de mededeling "je kunt het ook onder het andere imprint doen hoor!" en daar alsnog vet aan verdienen.

Micha Meinderts - Sociaal dyslect heeft een nieuwe website!
"De nacht was gevallen en Arthur veegde de scherven bij elkaar." | "Ik ben niet lui, ik bespaar energie." | "Nederlands is makkelijker als je denkt."

parrot
Laatst aanwezig: 24 weken 3 dagen geleden
Sinds: 1 Sep 2009
Berichten: 644

Volgens mij stuur je het manuscript gewoon naar FM. Ik ben benieuwd hoe de beoordeling verloopt en hoe de uitgeverij de tweedeling in haar uitgeefproces naar de auteur toe communiceert.

Https:/www.inekefritz.com

Spirit
Laatst aanwezig: 5 jaren 9 weken geleden
Sinds: 31 Jul 2010
Berichten: 1848

Literoza... De naam alleen al lijkt een combinatie te zijn van "Literatuur" en "Proza". Ik vraag me af hoe ze de boeken voor dat label gaan selecteren en of die boeken beter aanslaan dan de 'gewone' FM boeken. Hoe zouden ze de boeken bij FM eigenlijk selecteren die onder Literoza worden uitgegeven? Ik vraag me af wat die boeken extra hebben.

Grom.

Tja
Laatst aanwezig: 1 dag 5 uren geleden
Sinds: 4 Mei 2009
Berichten: 14122

Dat zou dan betekenen dat ze alle boeken van a tot z gaan lezen en corrigeren daar waar nodig is.
Ik heb vandaag nog een mailtje gehad dat ze de promotiemailing deze week willen versturen.
Ik moest de gecorrigeerde maillijst opsturen. Dat heb ik niet gedaan. Ik kan er om de
een of andere reden geen adres meer aan toevoegen. Daarom heb ik gezegd
dat ik het zo liet en andere mensen zelf wel benader.
Het zou half november worden en het is nu nog niet eens half september.
Zal het komen omdat ik zo snel werk? confused
Van Literoza was mij niets bekend.

Waar je ook bent, 'Ik zal je vinden'.

Tja
Laatst aanwezig: 1 dag 5 uren geleden
Sinds: 4 Mei 2009
Berichten: 14122

Ik ga eens informeren.

Waar je ook bent, 'Ik zal je vinden'.

schlimazlnik
Laatst aanwezig: 5 jaren 37 weken geleden
Sinds: 14 Aug 2010
Berichten: 4132

Hiermee zeggen ze toch eigenlijk direct dat je bij FM geen pareltjes kunt aantreffen, behalve als ze in Literoza zijn opgenomen.
Of voor schrijvers, in klare taal: als je niet wordt uitverkoren voor Literoza, dan is je boek bagger.

<-- Ze willen er een smiley bij. Bij dezen.
Ik jureer bij de SF-schrijfwedstrijd Trek Sagae 2013.

MichaM
Laatst aanwezig: 3 jaren 50 weken geleden
Sinds: 13 Feb 2007
Berichten: 7734

Juist, schli. Maar helaas zal (bijna) iedereen die zijn manuscript naar FM stuurt, dat waarschijnlijk niet doorhebben, anders zouden ze daar uberhaupt al niks heensturen, lijkt me.

Micha Meinderts - Sociaal dyslect heeft een nieuwe website!
"De nacht was gevallen en Arthur veegde de scherven bij elkaar." | "Ik ben niet lui, ik bespaar energie." | "Nederlands is makkelijker als je denkt."

schlimazlnik
Laatst aanwezig: 5 jaren 37 weken geleden
Sinds: 14 Aug 2010
Berichten: 4132

Nu wel, maar met Literoza maak je nog een kans om als pareltje bestempeld te worden. Wat natuurlijk extra motiveert om met FM in zee te gaan, want de concurrent heeft geen "pareltjes imprint". Dat het gros toch geen pareltje zal blijken, stoort mensen niet als het gaat om het insturen van manuscripten. Alleen al de hoop om uitverkoren te worden schijnt velen al te motiveren om iets in te sturen.

<-- Ze willen er een smiley bij. Bij dezen.
Ik jureer bij de SF-schrijfwedstrijd Trek Sagae 2013.

Via
Laatst aanwezig: 1 jaar 22 weken geleden
Sinds: 12 Jan 2010
Berichten: 2873

Nou ja, ik moedig het wel aan dat ze onderscheid gaan maken tussen 'eigenlijk best goed' en 'eigenlijk gewoon slecht'.

Scorpio
Laatst aanwezig: 1 week 4 dagen geleden
Sinds: 27 Jul 2006
Berichten: 1154

Ik vraag mij af hoe FM het gaat aanpakken. Uitsluitend nieuwe manuscripten bij de imprint onderbrengen óf ook goedlopende (eerder bij hen verschenen) FM-boeken "verhuizen" naar het Literoza label.

Via
Laatst aanwezig: 1 jaar 22 weken geleden
Sinds: 12 Jan 2010
Berichten: 2873

Ik hoop voor de schrijvers die al bij FM hebben uitgegeven wel het laatste, Scorpio.
Anders blijft je boek tussen de 'bagger' hangen...
Jammer dat de website nog niet alle duidelijkheid verschaft. Maar misschien krijgt Tja een verhelderend antwoord.

Chinouk
Laatst aanwezig: 8 jaren 39 weken geleden
Sinds: 18 Nov 2006
Berichten: 713

Ik heb er ook nog niks over gehoord, terwijl ik wel voor allebei mijn boeken over het algemeen hele goede recensies heb ontvangen, en positieve reacties heb gehad van andere schrijvers, en het wordt veel meegepikt door de media, ligt in sommige bibliotheken (zonder dat ik hier iets mee te maken heb gehad) en is door kleine boekhandels (niet eens in Rotterdam) ingekocht. Dus ik hoop dat FM dat wel gaat overwegen...

Tja
Laatst aanwezig: 1 dag 5 uren geleden
Sinds: 4 Mei 2009
Berichten: 14122

Ik heb ze gisteren een mailtje gestuurd over hoe, wat en wie?
Nog geen antwoord gekregen.

Waar je ook bent, 'Ik zal je vinden'.

Spirit
Laatst aanwezig: 5 jaren 9 weken geleden
Sinds: 31 Jul 2010
Berichten: 1848

Heb je al iets gehoord, Tja? Ik ben benieuwd.

Grom.

FreeMusk
Laatst aanwezig: 8 jaren 48 weken geleden
Sinds: 18 Sep 2010
Berichten: 2

Hallo allen,

We begrijpen dat er wat onduidelijkheden zijn omtrent ons nieuwe label Literoza. Op de Free Musketeers-website staat vanaf 26 augustus een nieuwsbericht over Literoza, maar we willen hier graag aanvullende informatie geven. Allereerst een uitleg over Literoza; daarna gaan we wat specifieker in op een paar van jullie opmerkingen.

Vanaf 2003 is bij Free Musketeers iedereen welkom. Van beginnend tot door de wol geverfde auteur. Dat resulteert in manuscripten van verschillende kwaliteiten. Daar doen we niet geheimzinnig over; het is logisch dat als je iedereen toelaat, je ook de minder goede manuscripten uitbrengt. Sterker; Free Musketeers is juist ontstaan vanuit de gedachte ook de beginnende of niet uitblinkende schrijver de kans te geven een boek uit te brengen.
Tegelijkertijd is het onvermijdelijk dat tussen de inmiddels 2400 binnengekomen manuscripten ook wel eens een toptalent opduikt. Als uitgever die de deuren open stelt voor iedere (onbekende of beginnende) schrijver en die tegelijkertijd de boeken zo succesvol mogelijk in de markt wil zetten, merk je dat het een uitdaging is de boekhandels te overtuigen van ontdekt toptalent. Omdat we ‘kansrijk uitgeven’ niet zomaar roepen maar daadwerkelijk zoeken naar verbreding van de mogelijkheden, zijn we gaan nadenken hoe we de boeken die er kwalitatief uitspringen een extra duwtje in de rug - richting de boekhandels - kunnen geven. Een nieuw, voor de boekhandels herkenbaar label, biedt uitkomst.

Alle boeken worden bij Free Musketeers bij CB Online aangemeld waardoor alle boekhandels ze kunnen bestellen. Eén van onze uitgeefconcepten biedt daarnaast nog meer mogelijkheden het boek aan de markt aan te bieden. Als wij dan ook nog eens overtuigd zijn van een bijzonder talent, wordt het onder het nieuwe label uitgebracht en - via de inkoopbeurzen - aan de boekhandels gepresenteerd. Deze zomer hebben we de boekhandels en inkooporganisaties via een mailing hiervan ook op de hoogte gebracht.

Het is overigens niet ondenkbaar dat door Literoza de marktacceptatie van Free Musketeers in zijn geheel zal verbeteren en deze stap dus een positieve invloed op de Free Musketeers-titels zal hebben.

MichaM-18.37u: We sturen auteurs niet met een afwijzing naar ons andere label. Zo werkt het niet. Parrot gaf het al aan: auteurs sturen hun manuscripten naar Free Musketeers en intern vindt beoordeling plaats. Op de website van Literoza staat dat Literoza onderdeel is van Free Musketeers en dat de manuscripten naar Free Musketeers moeten worden gestuurd. Voor de auteurs verandert er in het aanmeldproces dus niets. De auteur is er nog steeds zeker van dat het manuscript wordt uitgegeven. En als dat onder het Free Musketeers-label is, heeft de auteur nog steeds alle vrijheid.

Schlimazinik: We bestempelen een boek nooit als ‘bagger’. Een auteur heeft vaak zijn hart en ziel in een manuscript gelegd en dat alleen al verdient ons respect. Maar ook: tussen ‘onvoldoende kwaliteit’ en ‘toptalent’ bevinden zich veel niveaus; het is dus absoluut niet gezegd dat als je boek niet onder Literoza wordt uitgegeven, het dan ook maar enigszins vergelijkbaar is met jouw omschrijving. Maar we zijn wel realistisch. En we zijn er ook van overtuigd dat auteurs ook beseffen dat de kans bestaat dat ze niet tot ‘de top’ behoren.

MichaM-23.40u: Deze opmerking begrijpen we eerlijk gezegd niet. Volgens ons is er niks ‘wel of niet door te hebben’. We hopen transparant te zijn. We zijn nog steeds dezelfde uitgever met twee uitgeefconcepten, waarvan één ‘uitgeven in eigen beheer’ betreft. Als een boek niet onder Literoza valt, valt het nog steeds onder Free Musketeers. Als een auteur een manuscript bij een andere uitgever ‘in eigen beheer’ onderbrengt, blijft de kwaliteit en de uitstraling van zijn of haar boek hetzelfde. Wel heeft Free Musketeers een uitgebreider distributieproces.
Als wij je opmerking verkeerd hebben begrepen, laat het ons dan weten.

Scorpio: De beoordeling voor het Literoza-label geldt doorgaans alleen voor nieuwe manuscripten. Jaarlijks komen er over de 20.000 nieuwe titels uit. Dat is voor de boekhandels meer dan genoeg. Daarom hebben zij geen behoefte aan ‘oude’ titels. Het komt wel eens voor dat van een schrijver een nieuwe titel op de markt komt en dat men dat moment aangrijpt ook een paar van zijn oude titels nog eens uit te brengen.

We hopen jullie op deze wijze meer duidelijkheid te hebben gegeven. Mail of bel ons gerust als dat niet het geval is: info@freemusketeers.nl of 079 - 320 35 90.

Thérèse
beheerder
Laatst aanwezig: 6 uren 53 min geleden
Sinds: 2 Aug 2009
Berichten: 5907

FreeMusk, wat prettig dat je hier uitleg geeft. Mag ik vragen naar de voorwaarden voor het uitbrengen van werk bij Literoza?

Tijdens de zomervakantie schrijfmeters maken in De scribbe? Lees er meer over op deze pagina.

MichaM
Laatst aanwezig: 3 jaren 50 weken geleden
Sinds: 13 Feb 2007
Berichten: 7734

Jullie zijn (waren, als Literoza enige investering gaat vergen om een titel op de markt te brengen) geen uitgever, maar een drukker. Door je wel zo te noemen, misleid je beginnende schrijvers die niet snappen dat er een enorm verschil is tussen een reguliere uitgever en een POD zoals FM. Dat bedoel met "doorhebben".

Het idee is mooi, mensen een kans geven, maar de enorme bijvangst is verloedering van de markt en van het "beroep" schrijver.

Nu je hier toch lid bent, lees vooral de andere topics over freemusketiers en boekscout hier. Kun je je lol mee op.

Micha Meinderts - Sociaal dyslect heeft een nieuwe website!
"De nacht was gevallen en Arthur veegde de scherven bij elkaar." | "Ik ben niet lui, ik bespaar energie." | "Nederlands is makkelijker als je denkt."

schlimazlnik
Laatst aanwezig: 5 jaren 37 weken geleden
Sinds: 14 Aug 2010
Berichten: 4132
FreeMusk schreef:

De beoordeling voor het Literoza-label geldt doorgaans alleen voor nieuwe manuscripten. Jaarlijks komen er over de 20.000 nieuwe titels uit. Dat is voor de boekhandels meer dan genoeg. Daarom hebben zij geen behoefte aan ‘oude’ titels.

Doorgaans, en dat is ook de veelgehoorde klacht over Free Musketeers, wordt er niet aan promotie gedaan door POD-uitgeverijen. De kans dat een "oud" FM-boek al eens in de boekhandel heeft gelegen of anderszins de potentiële lezer onder ogen is gekomen door promotie in de markt is bijzonder klein, onder meer doordat een weldenkende boekhandelaar zich er geen buil aan wil vallen. Immers, FM heeft de naam voornamelijk bagger uit te brengen, o.a. door gebrek aan redactie. De paar goede boeken die er tussen zitten hebben nooit een echte kans gehad, omdat ze al het stempel van "bagger" hadden. Ik vind het daarom vreemd dat de oude goede boeken uit jullie fonds geen nieuwe kans krijgen, juist een kwaliteitszegel als "Literoza" kan die boeken extra laten verkopen. Dat is voor jullie schrijversstal en jullie imago toch ook goed, om kwaliteit een tweede kans te geven?

En voor wat betreft het "doorhebben": je hoeft geen marketing-genie te zijn om door te hebben dat een "uitgever" met een slecht imago schrijvers afschrikt - er zijn meer soortgelijke uitgevers op de markt, die hetzelfde bieden. Door schrijvers de kans op uitgave door Literoza te geven, gaat het bij FM ook weer beter lopen: iedereen wil die kans toch wel om door Literoza uitgegeven te kunnen worden? Al geef je dan gelijk aan dat een boek niet goed is als het niet door de Literoza-ballotage komt. Immers: als het boek wel goed was geweest, was het daarvoor wel uitverkoren. Dus hou je bij FM de kneusjes over. En dan zijn er geen smoesjes meer als "het is niet allemaal bagger", want wat beter is zit bij Literoza.
En de lezer weet ook wel dat echt goede schrijvers gewoon bij een reguliere uitgever onder contract komen. Ik denk niet dat Literoza daarin veel verandering zal brengen.

<-- Ze willen er een smiley bij. Bij dezen.
Ik jureer bij de SF-schrijfwedstrijd Trek Sagae 2013.

Zjors
Laatst aanwezig: 3 jaren 24 weken geleden
Sinds: 3 Jan 2005
Berichten: 9604

Freemusk, het is prettig dat jullie je eens zelf in de discussies komen mengen hier. Al kan het er af en toe hard aan toegaan wat de meningen over POD betreft.

Vaak komt, meen ik, de kritiek van de mensen die zelf de lange weg naar regulier uitgeven hebben afgelegd of dat ambieren op korte termijn te doen.

Zelf zou ik de manuscripten die dat niveau (soms bij lange na) niet halen echt geen 'bagger' willen noemen. Dat vind ik nogal denigrerend. Toen ik op de kleuterschool mijn eerste zon tekende zei de non die mij dacht te moeten stimuleren ook dat het bagger was, want ik had nogal buiten de lijntjes gekleurd. Ik heb er nog een trauma van. Nu denk ik eerder dat het een fase was in mijn kunstzinnige ontwikkeling die ik moest doorlopen. Zo is het bij veel van jullie schrijvers ook.

Ik kan me wel voorstellen dat je de 'pareltjes' eruit wil vissen. Die verdienen een betere start op de boekenmarkt. En jullie verdienen er dan ook gegarandeerd meer aan. Ik zie het bezwaar niet zo.
Verstandiger was het geweest als de schrijvers van die pareltjes zelf hadden ingezien dat ze goud in handen hadden en naar een reguliere uitgever waren gestapt. Maar niet iedereen heeft het geduld om een half jaar te wachten op allerlei afwijzingsbrieven met misschien ergens een 'ja' ertussen.

Is een boek in Eigen Beheer alleen voor losers? : http://www.nettyvankaathoven.blogspot.nl/

schlimazlnik
Laatst aanwezig: 5 jaren 37 weken geleden
Sinds: 14 Aug 2010
Berichten: 4132
Zjors schreef:

Zelf zou ik de manuscripten die dat niveau (soms bij lange na) niet halen echt geen 'bagger' willen noemen.

Het maakt niet uit hoe je het noemt. Het gaat om boeken die zo beroerd zijn geschreven dat je ze nog niet cadeau zou willen doen aan je ergste vijand. Volgens mij heeft FM zijn reputatie niet te danken aan het uitgeven van kwalitatief redelijk geschreven boeken.

<-- Ze willen er een smiley bij. Bij dezen.
Ik jureer bij de SF-schrijfwedstrijd Trek Sagae 2013.

Thérèse
beheerder
Laatst aanwezig: 6 uren 53 min geleden
Sinds: 2 Aug 2009
Berichten: 5907
Zjors schreef:

Zelf zou ik de manuscripten die dat niveau (soms bij lange na) niet halen echt geen 'bagger' willen noemen. Dat vind ik nogal denigrerend. Toen ik op de kleuterschool mijn eerste zon tekende zei de non die mij dacht te moeten stimuleren ook dat het bagger was, want ik had nogal buiten de lijntjes gekleurd. Ik heb er nog een trauma van.

Schlimazlnik schreef:

Het maakt niet uit hoe je het noemt.

Ja, dat maakt wel uit, zeker als je schrijver bent en de beschikking hebt over een ruim arsenaal aan begrippen, betekenis en inhoud.

Ik heb met foto's hetzelfde als Zjors met haar zon (behalve dat ik er een trauma van heb): ze zijn bij lange na niet professioneel, maar oooo zo bijzonder. I like them, en soms maak ik er nog een boekje van, ook wink.

Er gaat mij niemand vertellen dat dat bagger is in de betekenis zoals in dit topic bedoeld wordt. Weet je wat bagger is: dat is blub, op de bodem van de sloot, en daar komt heel veel essentiële groei uit voort. De mens zou niet eens zonder kunnen.

Ik hoop dat duidelijk is dat mijn betoogje niet betekent dat iedereen die een tekst uitbrengt bij FM een professionele schrijver is. Daarom ben ik benieuwd naar de onderscheidende spelregels / voorwaarden tussen Literoza en FM. Want als die voornamelijk hetzelfde zijn, behalve een andere uitgeversnaam op de cover, zal dat weinig onderscheid maken in de status van schrijver zowel als uitgeverij, en dus in de beoordeling / acceptatie en de marktwaarde.

Tijdens de zomervakantie schrijfmeters maken in De scribbe? Lees er meer over op deze pagina.

Janheij
Laatst aanwezig: 4 jaren 3 weken geleden
Sinds: 26 Nov 2009
Berichten: 1179

Wéér zo'n opmerking waarvan ik ga denken: 'wie is die man, die zulke uitspraken doet, wat kan hij zelf eigenlijk?'

Misschien bén je wel zo voortreffelijk dat je gerechtigd ben om zo over andermans werk te denken?
Ik heb daar echter noch op het internet noch op dit forum ooit enig bewijs voor kunnen vinden.

Er zijn op dit forum tal van mensen die boeken bij een fondsuitgever hebben uitgegeven. Als zij kritiek geven, laten zij zich echter op een iets aangenamere wijze uit dan zoals hierboven verwoord door Schlimazlnik!

Gilroy
Laatst aanwezig: 1 jaar 45 weken geleden
Sinds: 9 Aug 2008
Berichten: 32

Zelf heb ik nog geen enkele ervaring met uitgeven, laat staan POD. Ik merk wel dat er veel gaande is op dit forum omtrent dit thema.

Nieuwe tijden maken nieuwe uitgeeftechnieken mogelijk. Een aantal bedrijven zoals FM springt daar op in. Ik zie dat gewoon als marktwerking en een kans voor sommige mensen. Schrijvers vragen om uitgegeven te worden en zij bieden mogelijkheden om dat voor elkaar te krijgen. Uiteraard werkt dit proces anders dan bij regeuliere uitgevers. Ik ben daarvan op de hoogte en ga ervan uit dat FM dat ook aan beginnende schrijver duidelijk maakt.

Zolang er transparantie is over de voorwaarden en verwachtingen, lijkt me daar allemaal niets mis mee. Dat FM blijkbaar een onderscheid wil maken in haar boeken t.o.v. de handel is aan FM zelf. De reactie op deze site van FM is voor mij voorlopig helder genoeg. Deze stap zou mischien positief kunnen uitwerken voor manuscripten die bovengemiddeld zijn.

Serieus geschreven woorden zijn overigens in mijn ogen nooit 'bagger'. Iemand die woorden aan papier toevertrouwt (in welke vorm dan ook), verdient mijn respect. Uiteraard is er veel kwaliteitsverschil, maar dat is bij elk creatief werk van de mens het geval. Bovendien, niet iedereen schrijft met de reden om ooit uitgegeven te worden. Net zoals je kunt schilderen zonder de ambitie te hebben iets te verkopen. De vreugde die je er zelf uithaalt is dan reden genoeg.

Een door de een afgewezen manuscript dat elders wel wordt uitgegeven, is een kans voor de schrijver. Tenslotte bepaalt deze zelf of hij daar uitgegeven wil worden. Ik zou echter niet durven dit te kwalificeren of veroordelen.

"Schrijven is schrappen."
Godfried Bomans, Nederlands schrijver (1913-1971)

Dries Arnolds
beheerder
Laatst aanwezig: 3 dagen 15 uren geleden
Sinds: 9 Nov 2004
Berichten: 4846

schlimazlnik, hoewel ik niet zo fel op je zou willen reageren als janheij, word ik wel een beetje moe van de superlatieven die je gebruikt om het in jouw ogen mindere schrijfwerk te omschrijven. Je mag je mening geven, maar wat respect betuigen naar schrijvers en uitgevers kan daarbij geen kwaad.

Je zou iets wat je niet goed vindt kunnen omschrijven als "zwaar onder de maat". Dat staat toch wel wat vriendelijker dan "dat wat je je ergste vijand nog niet cadeau doet" of "bagger".

Dat slaat dus niet alleen op deze discussie, maar ook op je reacties in andere topics.

Scribendi salutem!

Dries Arnolds
beheerder
Laatst aanwezig: 3 dagen 15 uren geleden
Sinds: 9 Nov 2004
Berichten: 4846

Goede reactie van je Gilroy. Sluit ik me bij aan.

Scribendi salutem!

Chinouk
Laatst aanwezig: 8 jaren 39 weken geleden
Sinds: 18 Nov 2006
Berichten: 713
Dries schreef:

Je zou iets wat je niet goed vindt kunnen omschrijven als "zwaar onder de maat". Dat staat toch wel wat vriendelijker dan "dat wat je je ergste vijand nog niet cadeau doet" of "bagger".

Daar ben ik het mee eens. Ik vind het nogal denigrerend overkomen... frown

Spirit
Laatst aanwezig: 5 jaren 9 weken geleden
Sinds: 31 Jul 2010
Berichten: 1848

Wow, een manuscript 'bagger' noemen... Daar word ik even stil van.
Schli, ik ben eigenlijk wel heel benieuwd hoe jijzelf schrijft, als je zo'n mening over anderen durft te geven. Je weet blijkbaar heel veel van schrijven af. Waarom post je niet eens iets in proeflezen? Wie weet kunnen de schrijvers van boeken/verhalen die zo beroerd zijn geschreven dat je ze nog niet cadeau zou willen doen aan je ergste vijand nog iets van je leren. Bij deze daag ik je uit om jouw schrijfkunsten eens met ons te delen. Ik beloof dat ik je niet af ga zeiken, maar ik wil gewoon graag weten hoe jij schrijft.

Ik vind het een heldere uitleg van FreeMusk. Het idee om de gemiddelde manuscripten van de extreem goede te scheiden zou kunnen werken om de naam van FM wat omhoog te tillen.

Grom.

Tja
Laatst aanwezig: 1 dag 5 uren geleden
Sinds: 4 Mei 2009
Berichten: 14122

Nee, ik heb nog geen reactie gekregen. Vermoedelijk zijn er meer mensen die ernaar geïnformeerd hebben, vandaar dit uitgebreide bericht waarschijnlijk. Hoewel mijn boek een pareltje is, zal het toch tussen de bagger terechtkomen, Schlimm. Het ms ligt er al een tijdje, hoewel ik wel een vernieuwde versie op heb gestuurd. Dan kun je misschien weer van een nieuw ms spreken. Ze zijn er trouwens al een tijdje mee bezig. Deze nieuwe insteek betekent wel dat ze alle manuscripten nu kritisch moeten lezen. Het voordeel van FM is dat je geen jaren hoeft te wachten. Maar ik raad je niet aan om mijn boek aan te schaffen, Schlimm. Wie wil er nu bagger lezen? Hoewel bagger in dit verband een totaal verkeerd woord is. Eigenlijk wacht ik een keer op een postief geluid van je. Afzeiken is een vorm van zwakte.

Waar je ook bent, 'Ik zal je vinden'.

MichaM
Laatst aanwezig: 3 jaren 50 weken geleden
Sinds: 13 Feb 2007
Berichten: 7734

Wow, ik heb een concurrent geloof ik :')

Micha Meinderts - Sociaal dyslect heeft een nieuwe website!
"De nacht was gevallen en Arthur veegde de scherven bij elkaar." | "Ik ben niet lui, ik bespaar energie." | "Nederlands is makkelijker als je denkt."

Zjaan
Laatst aanwezig: 3 jaren 4 weken geleden
Sinds: 17 Mei 2008
Berichten: 2243

big grin big grin big grin Als het nu maar geen wedstrijdje wordt.

Neem een kijkje in mijn schrijverskeuken op www.jeanineerades.nl of kom meer te weten over mijn debuutroman op www.duivelsblauw.nl!

Lees Schrijven Magazine
  • Leer schrijven als Stephen King
  • Alles wat een schrijver moet weten over uitgeverijen
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • De schrijfdip en wat je ertegen kunt doen

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

MELD JE AAN
Schrijven als Stephen King? Lees schrijven Magazine!

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Meld je aan vóór 23 september!

Word abonnee!