Start » Forum » Uitgevers van combinatie horror/thriller/fantasy

Uitgevers van combinatie horror/thriller/fantasy

10 reacties [Laatste bericht]
Spirit
Laatst aanwezig: 5 jaren 8 weken geleden
Sinds: 31 Jul 2010
Berichten: 1848

Uitgevers van combinatie horror/thriller/fantasy

Oké, stel, ik zou een verhaal uit willen geven. Het is een kruising tussen thriller en horror met een vleugje fantasy erin. Een vriend van me heeft het plot gelezen en is razend enthousiast. Ik heb het nog niet af, maar ik weet al dat ik het binnen een paar weken af ga hebben.
De synopsis zet ik niet op internet, maar het is geen allerdaagse fantasy over een vreemde wereld. Het is meer spelen met contact tussen levenden en doden en absoluut niet realistisch. Het is ook vrij eng. Denk maar een beetje aan een slap aftreksel van Stephen King, zulke fantasy is het.

Ik wil me nu een beetje gaan oriënteren op eventuele uitgevers, alleen heb ik één probleempje: ik kan geen enkele uitgeverij vinden die bij mijn verhaal past. Er zijn vrij veel thrilleruitgevers, maar die geven dus boeken uit die 'echt gebeurd' zouden kunnen zijn. Heeft iemand van jullie toevallig ervaring met de combinatie horror/thriller/fantasy of kent iemand uitgeverijen die zoiets uitgeven? Zijn er eigenlijk wel mensen die zoiets lezen?

Ja, ik heb hier al op gezocht, maar ik kwam niet uit bij informatie die ik kon gebruiken. Google levert ook niet veel op. Ik hoop dat jullie me verder kunnen helpen. big grin

Grom.

Reacties

schlimazlnik
Laatst aanwezig: 5 jaren 36 weken geleden
Sinds: 14 Aug 2010
Berichten: 4132

Verschijnsel, Attest (Books of Fantasy bijvoorbeeld), Mynx, Luitingh.
En voor de rest: je zou het kunnen proberen als ze het genre niet bij voorbaat uitsluiten (zoals De Geus doet).

<-- Ze willen er een smiley bij. Bij dezen.
Ik jureer bij de SF-schrijfwedstrijd Trek Sagae 2013.

Spirit
Laatst aanwezig: 5 jaren 8 weken geleden
Sinds: 31 Jul 2010
Berichten: 1848

Verschijnsel accepteert geen manuscripten meer, bij Books of Fantasy had ik niet zo'n heel geweldig gevoel, Mynx richt zich meer op Tolkienfantasy en De Geus geeft geen fantasy en horror uit. Alleen Luitingh ziet eruit als mogelijkheid, hoewel ze vooral vertalingen uitgeven...

Nou ja, één gevonden mogelijkheid is beter dan geen. Bedankt voor je reactie, Schli!

Grom.

Mijre Gidet
Laatst aanwezig: 3 jaren 10 weken geleden
Sinds: 19 Apr 2010
Berichten: 1352

Dat iets nog niet echt ergens in een fonds zit, betekent het niet direct dat ze het niet willen wink Ze zullen heus een goede kans niet laten liggen omdat het wel in een straatje past, maar niet helemaal in één van de huisjes.

Daarnaast is BoF prima, hoor wink Maar je moet wel zelf inleggen en gezien je leeftijd zie ik dat niet echt als verstandig (het is een bedrag wat je beter in je studie kunt steken. En je was vijftien, toch? Dan is je minimumloon 2.40 of zo, ook niet om over naar huis te schrijven stick out tongue). Dus als ik jou was zou ik idd eerder op Mynx/Luitingh mikken.

Hekate
Laatst aanwezig: 2 jaren 44 weken geleden
Sinds: 10 Jun 2010
Berichten: 3001

Kramat is misschien ook nog een mogelijkheid, of Wereldbibliotheek, al hebben die tot hier toe enkel vertaalde fantasy uitgegeven.

All that we see or seem, is but a dream within a dream (E.A. Poe)

Op zoek naar proeflezers? Neem een kijkje bij De Leesproeverij.

janneman
Laatst aanwezig: 7 jaren 2 weken geleden
Sinds: 27 Aug 2007
Berichten: 554

Maar horrorverhalen zijn toch meestal onrealistisch? Waarbij het waarheidsgehalte dus niet van belang is. Of geven thrilleruitgeverijen geen horror uit?
Of zijn je verhalen misschien te vergelijken met zoiets als de X-files?
Ik heb helaas geen concreet antwoord op je vraag, maar misschien als je je verhaal met een bestaand concept kan vergelijken je er ook makkelijker een plek voor vindt.

Spirit
Laatst aanwezig: 5 jaren 8 weken geleden
Sinds: 31 Jul 2010
Berichten: 1848

@Mijre Gidet: De Geus heeft heel duidelijk op de site staan dat ze geen fantasy of horror uitgeven, dus dan denk ik niet dat ze het waarderen als ik een manuscript in die genres naar die uitgeverij stuur. En iets waaraan ik zelf moet meebetalen doe ik inderdaad niet. Ook Free Musketeers is geen optie, want als ik iets doe, wil ik het goed doen.

@Hekate: Ja, daar zat ik ook al naar te kijken. Ik weet alleen niet hoe groot de kans is dat ze iets van Hollandse bodem uitgeven...

@janneman: Thriller en horror zijn twee verschillende genres. Nee, het is niet echt X-files, want er zit geen science-fiction in. Ik vind het zelf het dichtst bij Stephen King liggen, hoewel het natuurlijk een miljoen keer slechter geschreven is. stick out tongue Zijn vertaalde boeken worden uitgegeven door Luitingh...

Mja, het lastige is dus dat het geen doorsnee fantasy is en geen doorsnee thriller. Ik heb inmiddels nog wat meer gegoogled met wat algemenere zoekopdrachten en heb nu wat meer mogelijkheden gevonden (nou ja, uitgeverijen die horror niet meteen afwijzen op hun site of auteurs in hun fonds hebben die vrij bloederig/eng/enz. schrijven...) Ik denk dat ik me nog even ga concentreren op het manuscript zelf en het dan heel asociaal naar meerdere uitgeverijen stuur.

Bedankt voor alle reacties!

Grom.

Mijre Gidet
Laatst aanwezig: 3 jaren 10 weken geleden
Sinds: 19 Apr 2010
Berichten: 1352

Je wees Mynx af omdat je je verhaal er niet bij vond passen wink
Ik heb het niet over De Geus gehad wink

Spirit
Laatst aanwezig: 5 jaren 8 weken geleden
Sinds: 31 Jul 2010
Berichten: 1848

Oh sorry, verkeerd gelezen dan. stick out tongue En Mynx lijkt me interessanter voor een ander manuscript dat ik hier nog heb liggen.

Grom.

schlimazlnik
Laatst aanwezig: 5 jaren 36 weken geleden
Sinds: 14 Aug 2010
Berichten: 4132

Als je naar de fondsen van Luitingh en Mynx kijkt, zal je niet anders kunnen concluderen dat je verdomd goed moet zijn (met een netwerk en een lang schrijf CV) om daar door de ballotage te komen. Je kunt het proberen, maar bereid je voor op een afwijzing. Het is niet voor niets dat er tientallen goede fantasy-schrijvers zijn in Nederland (zie bijvoorbeeld de Paul Harland Prijs), maar dat nog geen handvol bij die twee uitgevers is ondergebracht.

Ik had het wel over De Geus en wel omdat zij specifiek op hun site vermelden geen fantasy uit te geven.

<-- Ze willen er een smiley bij. Bij dezen.
Ik jureer bij de SF-schrijfwedstrijd Trek Sagae 2013.

Spirit
Laatst aanwezig: 5 jaren 8 weken geleden
Sinds: 31 Jul 2010
Berichten: 1848

Oh, ik reken op een afwijzing, ja. Sowieso. Maar niet geschoten is altijd mis. big grin

Grom.

Lees Schrijven Magazine
  • Leer schrijven als Stephen King
  • Alles wat een schrijver moet weten over uitgeverijen
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • De schrijfdip en wat je ertegen kunt doen

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

MELD JE AAN
A A N B I E D I N G Schrijven Magazine

1 jaar voor slechts € 27,50 én cadeaus!

Profiteer nu!