Start » Forum onderwerp » Wie werkt er ook al met Word 2007?

Wie werkt er ook al met Word 2007?

23 reacties [Laatste bericht]
Eufdrie
Laatst aanwezig: 1 jaar 44 weken geleden
Sinds: 7 Feb 2005
Berichten: 711

Wie werkt er ook al met Word 2007?

Ik ben sinds een week de gelukkige bezitter van Office 2007. Wel even wennen zeg, dit ziet er heel anders uit dan het oude Word. Soms heb ik nog wel een beetje heimwee...
Zijn er meer mensen die met Word 2007 werken?
Zoja, dan een prangende vraag: waar kan ik het tabje 'auto-aanvullen' vinden? Vroegâh had ik zo'n mooi hokje waarin je allerlei woorden en namen kon invullen, zodat je PC letterlijk aan 'een half woord' genoeg had en de rest zelf invulde. Vooral met al die Romeinse namen in mijn document was dat erg handig. Wás... want ik kan die functie in mijn nieuwe Word nergens meer vinden.

HELP!

Reacties

Pluisebol
Laatst aanwezig: 11 weken 4 uren geleden
Sinds: 10 Mrt 2007
Berichten: 4227

Ik wens je sterkte!!!

Bij dag en nacht, bij zon en regen
kom je leuke dingen tegen.
(Dr Seuss)

MichaM
Laatst aanwezig: 3 jaren 49 weken geleden
Sinds: 13 Feb 2007
Berichten: 7734

F1

Micha Meinderts - Sociaal dyslect heeft een nieuwe website!
"De nacht was gevallen en Arthur veegde de scherven bij elkaar." | "Ik ben niet lui, ik bespaar energie." | "Nederlands is makkelijker als je denkt."

Ceridwen
Laatst aanwezig: 15 weken 4 dagen geleden
Sinds: 15 Feb 2006
Berichten: 3965

Heb je ook een zoekterm Wonderer? Het vraagteken zit overigens ook rechtsboven in, voor het hulpboek. Linksbovenin in het zwarte gedeelte, kan je met het meest rechtse kleine knopje nieuwe taakbalken en knoppen instellen. Ondanks dat alles zie ik de optie die Eufdrie bedoelt niet.

Eufdrie
Laatst aanwezig: 1 jaar 44 weken geleden
Sinds: 7 Feb 2005
Berichten: 711

als ik op auto-aanvullen zoek, krijg ik eerst een paar voorbeeldschema's voor onderhoud aan een auto, met een interval van 10.000 km. Tja, dat was nou net niet wat ik wilde weten.
Ik ben nog zoekende, maar hoopte eigenlijk dat jullie het al hadden gevonden en het me zo konden vertellen big grin

Eufdrie
Laatst aanwezig: 1 jaar 44 weken geleden
Sinds: 7 Feb 2005
Berichten: 711

Laat maar, ik heb het al gevonden...

Citaat:

De functie AutoTekst, die deel uitmaakte van Microsoft Office 2003, is niet opgenomen in de programma's van het Microsoft Office-systeem 2007.

Lekker zeg... kan ik al die namen handmatig gaan zitten tikken. Ik zou bijna terugwillen naar mijn oude Word.@^#^*@&#^*$ frown

Dries Arnolds
beheerder
Laatst aanwezig: 6 uren 53 min geleden
Sinds: 9 Nov 2004
Berichten: 4846

Toen ik Word 2007 zag was ik blij dat ik een maand eerder besloten had om Open Office te gaan gebruiken. Natuurlijk zijn er ook mensen die dit veel prettiger zullen vinden.

Voor een goede bespreking van bijna alle verkrijgbare tekstverwerkers: http://www.donationcoder.com/Reviews/Archive/WordP...

Scribendi salutem!

Siroun
Laatst aanwezig: 1 jaar 51 weken geleden
Sinds: 5 Jan 2005
Berichten: 135

Eufdrie, je kunt het ook met zoeken & vervangen doen. Dan noem je romein-met-de-lange-naam "jopie" (een woord wat je niet op een andere manier in je document gebruikt) en dan als je schrijfdag erop zit, typ je nog even met zoeken & vervangen: "jopie" vervangen door "romein-met-de-lange-naam". Wel een gedoe, maar minder gedoe dan iedere keer die naam typen denk ik.
Die functie zit toch hopelijk nog in 2007?

Zelf deed ik het trouwens in mijn scriptie met auto-correctie. Mijn onderwerpsdame had een hele lange achternaam die ik neertypte als "CvdMP", wat met auto-correctie dan automatisch de lange versie werd. Soort van auto-aanvullen, maar dan anders.
Misschien is die functie bewaard gebleven?

Mijn webstek: Sirouns Schrijftafeltje

Eufdrie
Laatst aanwezig: 1 jaar 44 weken geleden
Sinds: 7 Feb 2005
Berichten: 711

Haha, het is wel een idee, maar op de een of andere manier krijgen mensen meteen een ander karakter als ik hun naam verander.
Afkortingen van namen vind ik wel een goed idee, al moet ik natuurlijk wel iets gebruiken dat niet honderdduizend keer in mijn manuscript voorkomt.
Overigens is zoeken&vervangen in dat geval zelfs ook nog te omzeilen, je kunt in Autocorrectie meteen de juiste naam invullen, elke keer dat je dan CvdMP typt, komt er automatisch Cornelia van de Meer-Pool te staan (ik raad maar wat). Ik doe dat nu met afkortingen, "zsm" wordt bij mij automatisch omgezet naar het volledige "zo spoedig mogelijk".
In ieder geval bedankt voor de tip, ik denk dat ik het zo maar moet gaan doen. Want werkelijk, Aquilianus is niet leuk meer als je het 't afgelopen uur al dertig keer hebt getypt. (en nee, die lukt nooit in 1 x goed).

Ik heb trouwens wel iets ontdekt wat op het ouderwetse auto-aanvullen lijkt, maar dat gaat meer op voor voorgekauwde stukken tekst, (bijv. een blok met je naam, adres, woonplaats, dat je dan in 1 x kunt invoegen). Dit worden "Bouwstenen" genoemd. Je moet ze telkens apart selecteren en invoegen, dus voor namen is het totaal niet handig.
De eerste paar letters typen en Word de rest laten aanvullen bestaat helaas niet meer.

Waus
Laatst aanwezig: 6 weken 2 dagen geleden
Sinds: 13 Dec 2006
Berichten: 10997

--

Siroun
Laatst aanwezig: 1 jaar 51 weken geleden
Sinds: 5 Jan 2005
Berichten: 135
Citaat:

Want werkelijk, Aquilianus is niet leuk meer als je het 't afgelopen uur al dertig keer hebt getypt. (en nee, die lukt nooit in 1 x goed).

big grin Sterkte! (mijn vingers raakten ook in de knoop toen ik het even probeerde cool)

Mijn webstek: Sirouns Schrijftafeltje

sabarinde
Laatst aanwezig: 16 uren 57 min geleden
Sinds: 3 Aug 2007
Berichten: 2109

Siroun, kun jij me vertellen of je met Word 2007 (als je in het buitenland woont, zoals ik) je toch de "proofingtools" (is grammatica en spellingcontrole) voor de Nederlandse taal erop kunt krijgen, of dat dit er al automatisch opzit? Zie mijn vraag in "schrijven vanuit het buitenland".
En ook: ik hoorde hier, waar ik woon, dat als je Word 2007 hebt dat dan, als je een document, brief, naar een ander stuurt die geen Word 2007 heeft, dat voor die ander niet altijd te lezen is. Klopt dit?

Siroun
Laatst aanwezig: 1 jaar 51 weken geleden
Sinds: 5 Jan 2005
Berichten: 135

Ik moest, toen ik een Word2007 dokument wat iemand mij mailde opende, een update downloaden om het te kunnen lezen. Maar dat deed het programma automatisch (vroeg wel eerst of ik met de download akkoord ging), meen ik.

Mijn webstek: Sirouns Schrijftafeltje

Eufdrie
Laatst aanwezig: 1 jaar 44 weken geleden
Sinds: 7 Feb 2005
Berichten: 711

Dat komt omdat Word 2007 documenten als .docx opslaat (excelbestanden als .xlsx).
Bij documenten waarvan je weet dat je ze gaat doormailen kun je beter (een kopie) opslaan in Word 2003-modus, dan slaat hij het op met existensie .doc .

eef
Laatst aanwezig: 4 jaren 26 weken geleden
Sinds: 13 Jul 2007
Berichten: 1156

Ik heb ook ervaren dat veel mensen mijn tekst berichten niet kunnen openen.

nenko
Laatst aanwezig: 2 jaren 44 weken geleden
Sinds: 31 Okt 2005
Berichten: 401

Moet echt helemaal wennen aan de 2007 versie.
Ik gebruik word 2007 sinds afgelopen weekend, maar op mijn vaste pc staat nog de oude word, en op de laptop 2007.

De opslaan als functie kan ik nog niet vinden. Is deze er eigenlijk wel?
Mijn oude pc weigert al een jaar up te daten, en weigert nu ook word 2007 bestanden te openen.
Eufdrie, waar zit die opslaan in word 2003 modus?

nenko
Laatst aanwezig: 2 jaren 44 weken geleden
Sinds: 31 Okt 2005
Berichten: 401

wel een goede tip trouwens die autotekst functie voor namen.

Eufdrie
Laatst aanwezig: 1 jaar 44 weken geleden
Sinds: 7 Feb 2005
Berichten: 711

Nenko, misschien een beetje late reactie, maar opslaan als zit er gewoon op hoor.
Dat kan op verschillende manieren.
Als je linksboven op dat kleurige logo drukt klapt er een schermpje uit waar Opslaan Als in de linker kolom staat.
Je kunt ook snelknoppen in Word maken, net als in het oude Word.
Dat doe je door weer op datzelfde kleurige logo te drukken en onderin Opties voor Word te selecteren. In het tabje Aanpassen in de linker balk kun je een Werkbalk Snelle Toegang aanmaken. De ícoontjes die je dan selecteert, komen linksboven in je balk te staan. Een icoontje voor Opslaan Als (een diskette met een schuine pen er doorheen) staat er ook bij in de lijst.

Eufdrie

nenko
Laatst aanwezig: 2 jaren 44 weken geleden
Sinds: 31 Okt 2005
Berichten: 401

Ik heb er zeker iets aan, een week de laptop genegeerd, maar vanavond weer mee prutsen.

VictorGijsbers
Laatst aanwezig: 11 jaren 48 weken geleden
Sinds: 27 Aug 2007
Berichten: 41

Nenko, er bestaat niet zoiets als een Word 2007 bestand. Wat wel bestaat, en wat Word 2007 standaard als bestandsformaat gebruikt, is OfficeOpenXML. Voor zover ik weet kan alleen Microsoft Office 2007 hier iets mee, en om die reden (en een aantal andere waar ik hier niet op in zal gaan) raad ik je af het te gebruiken.

Wanneer je een bestand opslaat met "opslaan als" kan je kiezen in welk formaat je je bestand wilt opslaan. Het oude .doc formaat is vermoedelijk wat je wilt hebben. (De internationale open standaard OpenDocument zou nog beter zijn, maar Microsoft ondersteunt die niet.)

AndreaClimbing
Laatst aanwezig: 2 jaren 5 weken geleden
Sinds: 25 Feb 2009
Berichten: 1162

Beetje oud onderwerp, maar ik denk dat mijn vraag erin past. Ik werk met Word 2007 en heb al een paar keer gehad dat, terwijl ik in een document aan het schrijven ben, Word van dit document opeens een 'alleen lezen' document maakt. Ik kan er dan nog wel in schrijven, maar als ik wil opslaan, kan dit niet in het document zelf. Ik moet dan 'opslaan als' en het document onder een andere naam opslaan. Op zich geen ramp, maar ik vind het wel vervelend en onhandig. Iemand die dit ook heeft gehad en een idee heeft hoe ik dit op een handigere manier kan oplossen?

“Fantasy is hardly an escape from reality. It's a way of understanding it.” ― Lloyd Alexander
http://andreavanderwilt.blogspot.com

janjoker
Laatst aanwezig: 6 jaren 51 weken geleden
Sinds: 29 Aug 2012
Berichten: 1

Hoi,

ik baalde van dit probleem (sinds ik vandaag voor het eerst van mijn leven met office 2007 in aanraking kwam) en heb het opgelost via:

http://office.microsoft.com/nl-nl/word-help/automa...

hier een deel van de oplossing:

van woorden in een lijst
Alles weergeven
U kunt de functie AutoCorrectie gebruiken om verkeerd getypte of gespelde woorden te corrigeren, maar u kunt hiermee ook symbolen en andere tekstitems invoegen. AutoCorrectie is standaard ingesteld met een lijst van veel voorkomende spelfouten en symbolen, maar u kunt de lijst wijzigen die door de functie wordt gebruikt.

OPMERKINGEN

AutoCorrectie kan ook een verkeerd gespeld woord corrigeren als het woord lijkt op een woord in de hoofdwoordenlijst voor het spellingcontroleprogramma. In de sectie Zie ook vindt u koppelingen naar meer informatie over deze mogelijkheden.
Tekst in hyperlinks wordt niet automatisch gecorrigeerd.
Wat wilt u doen?
Informatie over de AutoCorrectie-lijst
Een tekstvermelding toevoegen aan de AutoCorrectie-lijst
Een tekstvermelding toevoegen aan de AutoCorrectie-lijst tijdens een spellingcontrole
De inhoud van een tekstvermelding in de AutoCorrectie-lijst wijzigen
De naam van een tekstvermelding in de AutoCorrectie-lijst wijzigen
AutoCorrectie gebruiken in InfoPath
Informatie over de AutoCorrectie-lijst
U kunt de AutoCorrectie-functie gebruiken om het volgende te doen:

Typefouten en spelfouten automatisch vaststellen en corrigeren Als u bijvoorbeeld dti en een spatie typt, wordt de ingevoerde tekst door AutoCorrectie vervangen door dit. Of als u bijvoorbeeld Dit is heth uis plus een spatie typt, wordt de ingevoerde tekst door AutoCorrectie vervangen door Dit is het huis.
Snel symbolen invoegen U kunt bijvoorbeeld (c) typen om © in te voegen. Als de lijst met ingebouwde AutoCorrectie-vermeldingen niet de gewenste symbolen bevat, kunt u vermeldingen toevoegen.
Snel een langer tekstgedeelte invoegen Als u bijvoorbeeld voortdurend een uitdrukking als buitengewone lasten moet invoeren, kunt u het programma zo instellen dat deze uitdrukking wordt ingevoegd als u bl typt.

Spirit
Laatst aanwezig: 5 jaren 8 weken geleden
Sinds: 31 Jul 2010
Berichten: 1848

Je weet dat je reageert op een topic van 2,5 jaar oud?
Ik vraag me altijd af hoe iemand aan zulke oude topics komt. smile

Grom.

Zjaan
Laatst aanwezig: 3 jaren 4 weken geleden
Sinds: 17 Mei 2008
Berichten: 2243

waarschijnlijk zoeken op Word2007? Maar de tip is nuttig (hoewel ik de truc met de autocorrectie al kende).

Neem een kijkje in mijn schrijverskeuken op www.jeanineerades.nl of kom meer te weten over mijn debuutroman op www.duivelsblauw.nl!

Lees Schrijven Magazine
  • Leer schrijven als Stephen King
  • Alles wat een schrijver moet weten over uitgeverijen
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • De schrijfdip en wat je ertegen kunt doen

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

MELD JE AAN
Lees Schrijven Magazine!

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Meld je aan vóór 23 september!

Topaanbieding