Start » Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je veelgestelde vragen over Schrijven Online en alles daaromheen. Voor inhoudelijke vragen over het Schrijven zelf kun je kijken bij Meestgestelde vragen of De Schrijfgids.

Dit onderdeel is nog in ontwikkeling. Feedback is welkom.

De Salon / Het forum

Het forum heeft inderdaad een aantal regels. Deze kun je hier vinden of in het blokje 'forumlinks' aan de zijkant van het forum.

Er zijn verschillende mogelijkheden. Je onderwerp of reactie kan je normaalgesproken terugvinden bij recente onderwerpen of recente reacties. Het kan zijn dat de titel is aangepast als die niet aan de regels voldeed of erg lang was.

Als je onderwerp of reactie daar niet bij staat kan deze verwijderd zijn omdat die niet aan de regels voldeed. Dit gebeurt in principe alleen met spam of in uitzonderlijke gevallen.

Ten slotte kun je alle onderwerpen waarin je zelf heb gereageerd volgen via de link posthistorie in je profiel ('mijn account' in je persoonlijke menu).

Sommige stukken van de Salon bevatten veel persoonlijke informatie, zoals de onderdelen boekpresentaties en proeflezen. Die onderdelen zijn alleen toegankelijk als je ingelogd bent. Je kunt inloggen nadat je gratis lid bent geworden.

Ja dat kan. Je kunt terecht in het onderdeel proeflezen op het forum. Andere delen van het forum zijn daar uitdrukkelijk niet voor bedoeld. Dit onderdeel is alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Lees voor je een stuk plaats eerst even de regels.

Je ziet het envelopje niet bij je eigen naam staan omdat je je eigen contactformulier niet kunt gebruiken. Anderen zien dat wel. Als de optie voor het persoonlijk contactformulier aan staat kun je ervan uitgaan dat anderen je kunnen bereiken.

Lid worden

Ja dat kan, maar het is niet de bedoeling dat dat te vaak gebeurt. Om je gebruikersnaam te wijzigen kun je een mailtje sturen via het contactformulier. Gebruik de categorie feedback.

Je kunt je gratis aanmelden om lid te worden van Schrijven Online. Je vindt de link om je aan te melden onder het inlogblokje aan de rechterkant Als je dat doet kun je berichten plaatsen in de Salon en berichten lezen in het speciale ledengedeelte van de Salon.

Om lid te worden van Schrijven Online Plus dien je een bestelling daarvoor te plaatsen. Als je al abonnee van Schrijven Magazine bent krijg je korting.

Je kunt gratis lid worden van Schrijven Online en je kunt lid worden van Schrijven Online Plus. Als gratis lid kun je de meeste pagina's van de site bekijken en je kunt reageren in de Salon (het forum).

Als Pluslid krijg je toegang tot extra pagina's waaronder schrijfoefeningen, schrijfwandelingen en achtergrondartikelen. Ook kun je een schrijfweblog starten. Meer over Schrijven Online Plus vind je op de deze pagina.

Schrijfblogs / weblog

De schrijfblogs zijn een extra functie van Schrijven Online Plus, een betaalde dienst van Schrijven Online. Schrijven Online Plus biedt allerlei extra's voor schrijvers. Als je lid bent van Schrijven Online Plus en je bent ingelogd, dan vind je de schrijfblogs in je persoonlijke menu aan de rechterkant. Meer informatie over Schrijven Online Plus.

Een weblog is een soort dagboek op internet. Je kunt hier dus regelmatig verslag doen van de voortgang van je nieuwe boek of de manieren waarop je inspiratie opdoet. De bedoeling is dat je iedere keer een nieuw bericht aanmaakt. Een schrijfblog is wat anders dan een bericht op het forum. Kijk je bericht dus goed na op spel- en tikfouten. Het is bijvoorbeeld ook niet de bedoeling om een bericht op je schrijfblog af te sluiten met een ondertekening (zoals groetjes). Je naam komt er automatisch boven te staan, net als de datum.

De schrijfblogs zijn bedoeld om over het persoonlijke schrijfproces te schrijven: over de worsteling en de euforie bij het schrijven, over je overwegingen achter de schrijftafel en over alles wat daaromheen gebeurt. Het is uitdrukkelijk niet bedoeld als middel om verhalen en gedichten te plaatsen. Daarvoor kun je terecht in het onderdeel proeflezen van de Salon. Daarnaast dien je je aan de algemene gebruikersvoorwaarden van deze site te houden.

Schrijven Magazine

Dat kan bij de uitgeverij. Stuur een mail naar klantenservice@virtumedia.nl. Uitgeverij Virtùmedia geeft meerdere tijdschriften uit, dus vergeet niet te vermelden om welk tijdschrift het gaat.

Bellen kan ook, tijdens kantooruren: 030 69 20 677.

We vinden het erg jammer dat je overweegt om je abonnement op te zeggen. Je kunt daarvoor contact opnemen met de Klantenservice: klantenservice@virtumedia.nl

Schrijven Memo / De nieuwsbrief

Schrijven Memo verschijnt eens per maand. Heb je je korter dan een maand geleden aangemeld, dan moet je waarschijnlijk nog even wachten. Het kan ook zijn dat je een spamfilter gebruikt waar de nieuwsbrief door is tegengehouden. Een laatste mogelijkheid is dat je een tikfout hebt gemaakt in je mailadres toen je je aanmeldde. In dat laatste geval kun je je gewoon opnieuw aanmelden. Het foute mailadres verdwijnt na een paar pogingen van uit lijst.

Sommige oudere of minder bekende mailprogramma's geven Schrijven Memo niet goed weer. Om Schrijven Memo goed weer te geven moet een mailprogramma html ondersteunen. De meeste mailprogramma's doen dat. Als het goed is krijg je in ieder geval een mail met een linkje naar Schrijven Online, zodat je Schrijven Memo daar kunt bekijken.

Schrijven Online Plus

Dat kan bij de uitgeverij. Stuur een mail naar klantenservice@virtumedia.nl. Vergeet niet te vermelden dat je adreswijziging je Plusabonnement betreft.

Bellen kan ook, tijdens kantooruren: 030 69 20 677.

We vinden het erg jammer dat je overweegt om je lidmaatschap op te zeggen. Je kunt daarvoor contact opnemen met de Klantenservice: klantenservice@virtumedia.nl. Vergeet niet aan te geven waarom je je abonnement opzegt.

  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!