Lid sinds

6 maanden 2 weken

Rol

[non-fictie] Het schrijnend tekort aan Doktersassistenten en stageplekken

Dit zal mijn 1e boek worden. ik ben begonnen met de achterflaptekst. graag wil ik vragen of jullie kunnen zeggen of de achterflap/titel en boekidee kloppen. 

Dankjewel

Monique Hugiane

Fragment

doelgroep: Huisartsen, werkgevers van de Doktersassistenten. Mensen die de opleiding doen/ willen gaan doen/of willen omscholen .Doktersassistenten

Achterflaptekst: 

Na het lezen van dit boek weet u:

1. Hoe divers en mooi het werk van een doktersassistente is.

2.Hoe belangrijk het is voor werkgevers om meer stageplekken te bieden.

3.Als toekomstige doktersassistente dat je op verschillende plekken aan de slag kan.

Mijn idee voor dit boek is ontstaan omdat ik als doktersassistente elke dag geconfronteerd wordt met het tekort aan een doktersassistent(en) in onze praktijk. En hierdoor ook het gebrek aan meer stageplekken.

Lid sinds

4 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

De titel zal me zeker niet naar het boek doen grijpen. Onaardig gezegd: óf ik zit in dit werk en ik weet al dat er een tekort is, óf ik zit niet in dit werk en het interesseert me niet - er is overal gebrek aan personeel. De achterflaptekst vind ik al evenmin uitnodigend, en bovendien niet erg goed geschreven. Daar zou je nog wat aan moeten schaven. 

Je doelgroep lijkt me te breed. Je mikt op aankomend doktersassistenten, huisartsen en werkgevers die stageplekken moeten aanbieden. Het lijkt me heel moeilijk om je boek voor die uiteenlopende groepen interessant te maken. 

Als het je bedoeling is om een bijdrage te leveren aan het oplossen van het tekort, dan zou ik zeggen: maak de aankomend doktersassistenten tot je doelgroep. Schrijf over je ervaringen in het vak waarvan je houdt en doe dat zo gloedvol dat wie jouw boek leest, denkt: ja, dat wil ik ook! (Nog effectiever lijkt het me om je doelgroep in levende lijve aan te spreken, door lezingen op scholen te geven bijvoorbeeld). 

Lid sinds

6 maanden 2 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Beste Hazel

Dank voor jou reactie. Ik zal een andere titel bedenken, mijn doelgroep aanpassen en mijn achterflaptekst  .

Het is inderdaad de bedoeling om het tekort aan doktersassistenten op te lossen en ook het tekort aan stageplekken.

Een lezing houden is inderdaad een goed idee. 

dank nogmaals. Het wordt vervolgd.

groetjes Monique