Lid sinds

7 maanden 3 weken

Rol

[kortverhaal] Eén keer teveel, tweede deel

Met een spiedend oog lezen, en commentaar geven.

 

Fragment

 

Dan gaat de bel. Verdorie, denkt Rik, nu verwacht ze toch geen bezoek zeker.  Hij wil het gesprek niet langer uitstellen.

 

Fien gaat naar de deur, ze weet wie ervoor staat en is vol verwachting.

“Hey Fientje, hoe is het met je, fluistert Inge?“ Goed lieverd, ik heb nog veel aan je gedacht, en euh…. had Rik nog veel trek?” Inge glimlacht en gaat Fien achterna naar de living.  Ze ziet Rik aan tafel zitten en knipoogt even naar hem.

“Wil je even mee aan tafel gaan zitten?” “Ja, is goed hoor, maar ik hoef niks, ik heb daarstraks al gegeten.” Rik slaat bleek uit en  kan zijn ogen niet geloven. Voor zijn neus staat Belinda, hij had haar een tweetal uur ervoor nog gezien. Hij was eerder gestopt op het werk en langs haar thuis gereden. Ze had gezegd dat ze hem al verwachtte en had voor hem gekookt.

 

Fien kijkt Rik aan en vraagt, “Voel je je niet goed? Je zweet nogal”

“Hoe ken jij Belinda?” vraagt hij terwijl hij zijn gezicht terug in de plooi wil krijgen. Hij trekt aan de kraag van zijn hemd, er lopen druppels zweet over zijn voorhoofd. Terwijl Fien hem aankijkt zegt ze “Belinda, hoe kom je daar nu op, het is Inge mijn vriendin. Ik heb haar een paar weken geleden leren kennen. Het klikte meteen tussen ons. Ze kijkt naar Inge, die haar glimlach beantwoord. “Klopt” zegt ze.

Hoe is dit mogelijk? Hij ziet de meiden samen praten. Hij kan niet goed meer volgen, zij en Fien vriendinnen? Dat had hij toch moeten weten. Maar helder denken lukt inmiddels niet meer. Hij begint in ademnood te komen. Verdorie, nu is het niet het moment om te beginnen hyperventileren.

 

“Zeg Rik, was je nu allergisch aan noten of schaaldieren, ik wist het niet meer zeker. Fien, weet jij het nog?” “Tuurlijk, hij is allergisch aan allebei. “Hij heeft anders lekker gegeten, is het niet Rik?”, ze kijkt hem aan en ziet hem angstvallig zijn gsm zoeken, om de hulpdiensten te bellen. “Gevonden!”, zegt Fien en ze steekt zijn gsm in de lucht, “maar je belt lekker niet.”

 

Ze gaat naar Inge en kust haar hartstochtelijk op haar mond.

 

Lid sinds

4 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ah ja, dat is een leuke twist. Rik krijgt zijn trekken thuis.

Qua stijl spreekt het me niet zo aan; de dialogen lopen niet lekker, de perspectieven wisselen op een soms verwarrende manier en het is me te beknopt en te beschrijvend.