Lid sinds

8 maanden

Rol

[Spanning romantiek misdaad] De aankomst

Graag tips over hoe het nog beter kan en wat er goed is zodat ik hiervan kan leren. 
alvast bedankt!

Fragment

 

Vanuit Thoms ogen: 

Toen ik eindelijk bij de bibliotheek aan kwam smeet ik mijn helm in de bosjes en stormde naar binnen. Het was een gesloten deur. Maar de vrouw die helemaal overstuur was gaf me de sleutels van een zijdeur. Blijkbaar was deze vrouw net vrijgelaten door de overvaller. Ik maakte de deur open en rende naar binnen. Iedereen was dolblij mij te zien. Ik moest ze natuurlijk allemaal vrijlaten ondanks dat ik hier maar voor één persoon was gekomen. Floor. ‘De politie komt er zo aan als u snel naar buiten gaat en daar rustig wacht kunt u zo naar huis’ dat zei ik tegen iedereen. Toen ik iedereen los had gemaakt en veilig naar buiten had gekregen, kon de zoektocht naar Floor beginnen. Elke kamer elke deur deed ik open maar nergens Floor. De laatste deur zat op slot ik trapte hem in en zag daar de twee overvallers staan. Ik schoot ze allebei in hun benen. Die konden niet meer terugvechten of vluchten. Daarachter lag Floor, laveloos op een tafel. Met spuiten ernaast. Oh meisje toch wat hebben ze met je gedaan? Snel pakte ik haar op van de tafel in mijn armen. En rende naar buiten. De politie en ambulance waren gearriveerd en ik bracht Floor meteen naar de ambulance. Met spoed reden we naar het ziekenhuis. En werd ze meteen onderzocht. Nadat alle onderzoek klaar waren kreeg ik de uitslag. ‘Meneer, alles is in orde, behalve de baby. Haar lichaam is de baby nu aan het afbreken en dat gaat naar buiten komen. Dus als u of als u iemand kan bellen die bij haar kan blijven zal dat goed zijn. Ook is mevrouw herhaaldelijk ingespoten met heroïne. Kunt u dit nieuws aan haar vertellen of moeten wij het doen?’ Wow wat een nachtmerrie gaat dit worden voor haar. ‘Ik doe het wel, heel erg bedankt dokter.’ Ik moet het haar vertellen, maar hoe dan? Als ik dat vertel stort haar hele leven in.

 

Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Isabel,

Leuk verhaal hoor! Wat er goed is, er zit vaart in.

Maar je vraagt hoe het beter kan, dus ik ga even zeuren. Kijk maar wat je er van over kunt nemen.

Woordjes zoals 'eindelijk', 'helemaal', 'natuurlijk' en 'meteen' kun je ook weglaten. Kijk eens wat er met de tekst gebeurt als je dat doet. Je wilt dat soort woordjes vanzelfsprekend laten zijn uit de tekst.

Verder probeer wat meer te beschrijven wat Thom ziet, zonder daar conclusies aan te trekken.

Voorbeeld:
'Maar de vrouw die helemaal overstuur was gaf me de sleutels van een zijdeur. Blijkbaar was deze vrouw net vrijgelaten door de overvaller.'

Waarom trekt Thom de conclusie dat ze overstuur is. Sowieso wil je een constructie als 'Blijkbaar' vermijden. Dat moet de lezer zelf concluderen. Je kunt ook schrijven:
'Een vrouw kwam strompelend aanlopen. Haar haar was in de war en in haar blouse zat een scheur. Met haar bebloede hand haalde ze een sleutelbos uit haar zak en ze wees naar de zijdeur.'

'Ik maakte de deur open en rende naar binnen. Iedereen was dolblij mij te zien.'
Wat ziet Thom precies? Hoe zijn ze vastgemaakt? Met Tie Wraps? Kunnen ze praten, misschien
zegt 1 van de slachtoffers waar de schaar ligt.

'Die konden niet meer terugvechten of vluchten.'
Hoe lagen ze daar precies?

Enzovoort.

Succes,

Lucas