Lid sinds

3 jaar 9 maanden

Rol

[gedicht] Pling.

Hallo, Dit is een beetje een probeersel. Normaal gesproken ben ik van de ellenlange fantasy maar zo nu en dan probeer ik iets anders uit. Ik zou graag weten wat jullie eerste indruk is, zeker van mensen die regelmatig gedichten lezen. Is het overduidelijk amateuristisch of zit er iets interessants in? En waar zitten deze valkuilen of sterktes dan?

Fragment

Je moet reageren. Je moet taggen. Pling. Je moet liken. Je moet swipen. Pling. Pling. Je moet volgen. Je moet gevolgd worden. Volgers willen stijl.
Volgers willen gijl. 
Volgers willen contant. Pling. Volgers willen connecten. Pling. Volgers willen terug gevolgd worden. Slaap is slecht voor je socials. Traag is slecht voor algoritme. Pling. School is slecht voor je stream. Merkloos is slecht voor je visual identity. Pling. Vrienden hoef je niet in het echt te zien. Pling. Pling. Appen is beter dan kleppen. Snappen is beter dan zien. Streamend ziet de hele wereld je bovendien. Je moet werken voor je likes. Je moet stijl voor je likes. Je moet geld voor je likes. Pling Je moet feesten voor je likes. Je moet zonvakantie voor je likes. Je moet sexy voor je likes. Pling. Pling. Je moet scooter voor je likes. Je moet vooral niet jezelf zijn voor je likes. Pling.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Is het overduidelijk amateuristisch of zit er iets interessants in?
Jij bent een jong meisje, zegt het gedicht. Interessant dat ik dat denk? Jij hebt iets ontdekt en je wil het verwoorden in een gedicht. Is dat interessant? Ik vind je gedicht niet interessant - jij zit in een moet-modus - en - jij moet niets, dat is wat jij dicht/zegt/schrijft - en ... misschien is dat achteraf toch wel interessant!
En waar zitten deze valkuilen of sterktes dan?
Voor mij is jouw valkuil de herhaling en de opsomming.
Vrienden hoef je niet in het echt te zien.
Pijnlijke conclusie ... en daarom jouw mooiste zin.

Lid sinds

8 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik vind het wel wat hebben, maar het is ook veel. Misschien hoort dit erbij, want social media slokt veel op en dat gevoel krijg ik ook wel als ik de hoeveelheid woorden zie. Ik ben het met Yrret eens dat je zin 'Vrienden hoef je niet in het echt te zien' je mooiste zin is. Maar dit stuk : 'Appen is beter dan kleppen. Snappen is beter dan zien.' Vind ik ook bijzonder. Er zit een ritme in die me pakt. Over ritme gesproken: Ik heb het gevoel alsof ik het op een rappende manier moet lezen. Ik weet niet of het klopt, ik luister niet naar rap, maar dat gevoel krijg ik erbij.

Lid sinds

3 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Het is inderdaad best veel, ik zal er nog eens kritisch naar kijken. Ik luister zelf niet naar rap maar ik begrijp wel wat je bedoeld. Bedankt voor je reactie Akaatje!

Lid sinds

3 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het doet mij denken aan een reclamespot, ik kan alleen niet meer voor de geest halen welke?.. Ik vind het idee wel leuk alleen zo onpersoonlijk.. Probeer hem wat meer eigen te maken te maken.

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
"Ik zou graag weten wat jullie eerste indruk is" Mijn eerste indruk is niet positief. Knullig en oppervlakkig zou ik zeggen. "Is het overduidelijk amateuristisch" Ja, volgens mij wel. "of zit er iets interessants in?" Ongetwijfeld. Maar dat ligt dan eerder aan de fantasie van de lezer dan aan de kracht van de beelden of de taal. Snappen is beter dan zien zeg je bijvoorbeeld. Dat is een soort dieventaal binnen social-media-geschoolden, begrijp ik. Iets met snapchat. Maar letterlijk genomen kun je daar best wat van maken.