Lid sinds

3 jaar 2 maanden

Rol

Van Tijd tot Tijd

Vorig jaar rond de kerst heb ik mij voorgenomen nu eens echt de verhalen op te schrijven, die ik in de afgelopen decennia in mijn werk heb verzonnen. Ik ben begin januari begonnen en al snel werd het mij duidelijk dat ik niet de verhalen op wilde schrijven, maar nieuwe verhalen verzinnen en ontwikkelen. Binnen twee maanden was het verhaal klaar. Het zoeken naar uitgevers en illustrators was een verhaal apart, omdat dit een totaal nieuwe wereld is voor mij. Maar het is allemaal gelukt, en op 22 november jl. is mijn boek verschenen.
Zie voor verdere bijzonderheden over het schrijven e.d. mijn auteursblog op: https://jeroenvanrijt.auteursblog.nl/

Omschrijving van de inhoud of de flaptekst

Als Stella een vallende ster ziet, wenst ze haar overleden vader nog eens te zien. De volgende dag gaat ze op pad naar de plek waar ze vermoedt de meeste kans te hebben hem nog eens te zien. Onderweg komt ze de hond van meneer Silvester, een oude uitvinder, tegen. Deze brengt haar naar het huisje van meneer Silvester. Vanaf dat moment wordt Stella meegenomen in een reeks van spannende avonturen, die haar terugbrengen naar de tijd dat haar vader nog leefde. Maar komt haar wens in vervulling? En kan ze nog terugkomen naar het heden? Een spannend en ontroerend boek voor iedereen van 9 jaar en ouder.

Fragment

Hij drukte op een toets op de rechterarmleuning en boven zijn hoofd klapte langzaam iets open.
Stella keek met verbazing hoe meneer Silvester met een soort controller op de armleuning het opengeklapte ding voor zijn gezicht manoeuvreerde. Het was een spiegel. “Haha,” lachte meneer Silvester, “het lijkt wel een talenknobbel!” Hij frunnikte wat aan de linkerarmleuning en daaruit kwam een computertoetsenbord tevoorschijn. Meneer Silvester typte iets in en uit het plafond kwam een grijparm naar beneden met een natte lap. De grijparm drukte de natte lap op de bult.
Stella’s mond viel open van verbazing. Wie zou zoiets achter die oude vriendelijke man gezocht hebben? Ollie was ondertussen ook naar binnengekomen en hij draaide een rondje voor mijnheer Silvesters stoel voordat hij besloot hoe hij zou gaan liggen.
“Dankjewel jongedame”, zei meneer Silvester terwijl hij haar onderzoekend aankeek. “Ik heb jou hier wel vaker voorbij zien komen.” Ondertussen drukte hij op knopjes en schakelde met hendeltjes op zijn stoel.

Uitgever

Boekscout

ISBN

9789463897952

Bladzijden

106

Lid sinds

3 jaar 2 maanden

Rol

En nu

Nu het boek ruim twee maanden verkrijgbaar is blijkt, dat het nog niet zo eenvoudig is. Hoewel ik zeer lovende kritieken krijg, blijft de verkoop achter. Ik ben natuurlijk nieuw en waarom zou je een boek van mij kopen, iemand die je verder helemaal niet kent? Dit betekent dus dat er naast het publiceren van een boek ook marketing en promotie nodig is. Dat valt allemaal nog niet mee als je in het buitenland woont en niet persoonlijk aanwezig kan zijn.

Ik heb nu een aantal recensenten aangeschreven en probeer wat naamsbekendheid te kweken voor zowel mijzelf als het boek. Ik schrijf regelmatig mijn schrijversblog en ik zie ook daarvoor de aandacht stijgen. Ik ben er van overtuigd dat de kwaliteit van het boek uiteindelijk de doorslag gaat geven. Maar het is wel slim en hard werken om dit gedaan te krijgen.

Jeroen