Lid sinds

3 jaar

Rol

Renée Gellings-van Heel - Eros, de hond met de witte sjaal

Het schrijven en tot stand komen mijn twee kinderboeken begon allemaal met mijn Brun-out eind 2017. Maar nu ik er over nadenk begon het allemaal door het overlijden in september 2016 van onze eerste hond Eros, een Schotse collie. Hij was mijn maatje. Ik schreef al eerder als ‘bijklus’ buiten mijn eigen werk bij mijn werkgever als redacteur voor ons Intranet. Leuke uitjes of zaken die speelden, dan ben ik een van de weinig redacteuren die de stukken uitschrijft en zelf plaatst op het Intranet. Een erg leuke klus die ik nog steeds graag doe. Maar begin 2017 kreeg ik een Burn-out. Ik trok me terug, wilde met niemand afspreken, geen behoefte aan. Maar hoe kwam ik dan de dag door?! Mijn hobby schrijven kwam nu goed van pas. Ik ging het verdriet om Eros van me afschrijven en begon zijn levensverhaal op te schrijven. We waren namelijk zijn vierde eigenaar en gelukkig ook de laatste. Tijdens het schrijven had ik het toetsenbord amper aangeraakt, of mijn tranen druppelden op mijn notebook. In mijn hoofd kwamen de hoofdstukken al voorbij. Omdat er veel dieren in de hoofdstukken voorkomen kwam zomaar ineens de gedachte in mijn op: Hier kan ik een kinderboek van maken. Toch lachte ik die gedachte weer snel weg. Want wie ben ik?! Maar nee, tijdens het schrijven kwam het steeds meer door om hier toch eens serieus over na te denken. Mijn gedachte werd werkelijkheid. En zo kwam Deel 1 tot stand. Titel: Eros, de hond met de witte sjaal. Subtitel: Eros’ allergrootste wens. Dit deel heb ik geschreven naar aanleiding van verhalen die de fokker(die de vader van Eros had) ons heeft verteld. Inmiddels heb ik ook nog niet zo lang geleden Deel 2 gepubliceerd. Titel: Eros, de hond met de witte sjaal, subtitel: Eros en zijn vrienden. Dit boek beschrijft de rest van zijn leven vanaf dag één dat hij in ons gezin komt tot aan zijn laatste dag. Beiden boeken bevatten dus allemaal waargebeurde verhalen maar ik heb het, vooral door de vele diersoorten die Eros ontmoet, er een kinderboek van gemaakt. Ik heb het daarom gecombineerd met fictie. De dieren laat ik met elkaar praten tijdens hun ontmoetingen met elkaar. In het tweede deel beschrijf ik ook de zichtbare worsteling die Eros op het laatst had door zijn slechte gezondheid maar ook de worsteling van ons gezin om de moeilijk beslissing te nemen wanneer hem te laten inslapen. Deze worsteling heb ik in meerdere hoofdstukken beschreven. Het inslapen heb ik, het klinkt vreemd, heel mooi beschreven. Zo mooi dat het kinderen kan troosten als ze zelf hun geliefde huisdier/maatje moeten laten gaan!Je leest er veel meer over in mijn speciaal voor Eros gemaakte Facebooksite: www.facebook.com/kinderboekeros

Omschrijving van de inhoud of de flaptekst

Eros, de hond met de witte sjaal Deel 1 Dit boek vertelt het levensverhaal van de eerste twee jaren van Eros, de schotse collie. Het is gebaseerd op waargebeurde verhalen. Eros heeft bij zijn geboorte een wit kraagje wat later als hij ouder wordt uitziet alsof hij een prachtige grote witte sjaal om heeft. Eros groeit korte tijd op samen met zijn moeder en broertjes en zusjes. Hij beleeft allerlei avonturen. Totdat hij op een dag onderzocht wordt door een dierendokter en dan blijkt dat hij een erfelijke ziekte heeft aan zijn heupen. Hij mag daarom nooit een papahond worden en dus is hij hierdoor niet meer van grote waarde. Dat is ook de reden dat hij tot drie maal toe naar een andere eigenaar moet. Zijn allergrootste wens is om ooit voor altijd ergens te mogen blijven wonen in een liefdevol gezin met kinderen. Een gezin waar ze met hem spelen, met hem knuffelen en van hem houden zoals hij is, een maatje voor het leven! Zal zijn allergrootste wens uitkomen?

Fragment

De honden zitten nog in de kennel. Miel opent de deur van de kennel en Eros gaat als eerste naar binnen. “Hallo knapperd,” zegt Macey, één van de honden als Eros haar hok voorbij loopt. Naast haar zit Malou. “Hallo mooie jongen, kom je bij ons wonen?” vraagt ze aan Eros. “Mama Mia, wie mag jij dan wel zijn?” vraagt Denzel. “Hallo vriend, ik heet Billy en ik ben de jongste hier. Zullen we straks met de bal gaan spelen,” vraagt Billy opgewonden aan Eros. “Hoi hoi, ik ben Daisy en ik ben de mooiste hier,” zegt weer een andere meidenhond wat verwaand tegen Eros. Eros geeft geen antwoord en loopt wat onrustig en verlegen langs alle hokken. Totdat hij aankomt bij het laatste hok waar een grote stoere goudkleurige hond hem zit op te wachten. Eros komt dichterbij. Hij voelt gewoon dat dit wel eens zijn papa kan zijn. “Papa, ben jij het?” vraagt hij heel voorzichtig aan de hond.  

Uitgever

Boekenbent

ISBN

9789463281348

Bladzijden

54