Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

Op reis

Een bundel met autobiografische blogs over de verschrikkelijke pijn van seksueel misbruik, PTSS, behandeling, traumaverwerking, herstel, de toekomst én over de zorg in Nederland.

Omschrijving van de inhoud of de flaptekst

Mijn boek 'Op reis' is gepubliceerd! Ik ben jaren onder behandeling geweest bij Fier in leeuwarden.

'Een bundel. Een bundel van al mijn blogs tot nu toe. Blogs waarin ik mezelf stapje voor stapje mezelf meer en meer open en kwetsbaar op stel omtrent seksueel misbruik, de hulpverlening, behandeling, gevolgen van trauma en wat daar allemaal bij komt kijken. Af en toe ook kritisch naar de hulpverlening, maar altijd met de nodige portie humor. Daarnaast geeft het een kijkje in de wereld van de Cliëntenraad van Fier. De bundel 'Op reis' is autobiografisch en recht uit het hart.
Mijn liefde voor het schrijven is hier begonnen. Korte blogs om anderen het gevoel te geven dat ze er niet alleen voor staan. Ik riep altijd: als ik maar één persoon raak of iemand vindt (h)erkenning, is mijn missie geslaagd. Ook was het helend voor mijn eigen proces. De blogs zijn helpend voor slachtoffers, maar ook voor betrokkenen en hulpverleners. Het is geschreven op een manier zodat het voor iedereen begrijpelijk is.
Onzeker en kwetsbaar gaat deze bundel de wereld in'.

Fragment

Was ik haar niet tegengekomen, wie had dé vraag gesteld? Zelf was ik er nimmer over begonnen. Dan bleef verstrengeld in een fuik van suïcide pogingen en opnames op de gesloten afdeling. Wachtend op die keer dat het wél zou slagen en ik eindelijk de rust zou krijgen waar ik zo naar verlangde. Geen nachtmerries meer, geen flashbacks constant, geen dissociaties meer, geen slapeloze nachten en zware depressies met alle gevolgen van dien. Watertrappelen en constant een masker op.

Hulpverleningsland wees niet bang om dé vraag te stellen. Heb het lef om de vraag te stellen. Wees niet bang voor het antwoord! De gevolgen zijn enorm voor dat meisje, die vrouw, jonge of man als ze met zo'n gigantisch geheim rond blijven lopen of zich nog in de situatie bevinden. Er was ooit een mentor, Henk was zijn naam, die bleef maar herhalen: delen is helen! Vermijden is lijden!
Hij had gelijk.

Uitgever

Brave new books

ISBN

9789402143454

Bladzijden

62