Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

Micha Meinderts - Cadans

Ruim twee jaar heb ik aan dit boek geschreven. Nu ben ik drie jaar verder en het wordt komende september uitgegeven. Cadans bestaat uit twaalf losse verhalen over Arthur Hartman. Alle verhalen samen vertellen het relaas van zijn puberteit, en elk verhaal op zich is een afgerond geheel over een gebeurtenis in Arthurs leven dat hem een beetje, of rigoureus, verandert. De verhalen worden met elkaar verbonden door fragmenten uit Arthurs dagboek. Je zou het een fictieve biografie kunnen noemen, dus. De belangrijkste gebeurtenis zit ongetwijfeld in hoofdstuk één, waarin Arthur erachter komt dat hij meer voor jongens voelt dan voor meisjes. Hij weet niet goed hoe hij daar mee om moet gaan, probeert het te verbergen voor iedereen behalve zijn beste vriend Tim. Verder worstelt hij met de Havo en zijn broer Jelmer, die zes jaar ouder is en hem dagelijks op de kop zit. Er zitten een aantal expliciete scenes in en het is daarom niet geschikt voor al te jeugdige, of preutse lezers. Ik heb wel geprobeerd om het smaakvol, nuttig en realistisch te laten lijken en volgens mij ben ik daar wel in geslaagd, aangezien ik meerdere keren ben gevraagd of het soms autobiografisch was (nee, dat is het niet ;)). Zoals gezegd komt het 21 september uit bij boekhandel/uitgeverij 't Verschil. Het ISBN is 9789080923669. Op mijn site www.michameinderts.nl valt oa te lezen wat me gedreven heeft dit boek te schrijven. Het is het eerste deel van een trilogie en ik ben nu druk bezig met deel twee en drie. Ik ben benieuwd wat jullie ervan (gaan) vinden.

Fragment

“Kun jij me niet...” Arthur staarde naar zijn flesje. Hij had hier al eerder aan liggen denken, 's avonds in bed, maar het nooit durven vragen. “Kan ik wat?” Zijn vriend keek hem nieuwsgierig aan. “Wat tips geven, me dingen leren? Jij hebt meer ervaring enzo.” “Tuur, ik heb je alles verteld wat ik weet. Zelf verder uitzoeken hoor, anders is de lol er zo vanaf.” Arthur dronk zich nog wat moed in, hoewel die meteen doorstroomde naar zijn schoenen. “Niet vertellen... voordoen...” Hij durfde Tim niet aan te kijken. De stilte voorspelde niet veel goeds en hij had spijt, heel veel spijt, van zijn vraag. Hij wist ook niet echt waarom hij het gevraagd had. Ergens wilde hij helemaal niet opnieuw zoenen met Suus, of met een ander meisje. Misschien was hij er gewoon nog niet klaar voor. “Ach, waarom ook niet.” Tim wekte hem uit zijn overpeinzingen. “Een vriend wil ik altijd helpen.” Arthur keek verrast op en zag hoe Tim zijn flesje wegzette en opstond. Hij volgde haastig. “Goed. Je legt je handen hier.” Tim pakte Arthurs handen en legde er eentje in zijn nek en eentje op zijn onderrug. Toen sloeg hij zijn eigen armen om Arthur heen en trok hem dichterbij. Arthur voelde hoe het bloed naar zijn hoofd gestuwd werd. Zijn vingers tintelden bij de aanraking van Tims huid. De geur van Tims haar, vermengd met de bierwalm, was veel lekkerder, veel prikkelender dan die van Suus' haar. Behoedzaam liet hij zijn ene hand wat lager zakken. Tim trok hem wat dichter tegen zich aan. “De tieten moet je er maar even bijdenken. Opletten nu.” Hij legde zijn lippen tegen die van Arthur. Overdonderd, niet door de kus zelf maar door wat die in hem losmaakte, kuste Arthur terug. De blauwe ogen van Tim waren dichterbij dan ooit. Het vuurwerk, de vlammen en de kriebels kwamen in golven, zo heftig dat hij er bijna bang van werd. Een tongpunt gleed langs zijn lippen en alleen omdat Tim hem hier alles over verteld had, sloeg hij geen modderfiguur. “Mond open en teruglebberen!” hoorde hij Tim in zijn herinnering roepen. De schuine grijns stond hem nog helder voor de geest. “Iets geilers is er niet.” Er liep een rilling over zijn rug en een eindeloos moment lang zat hij gevangen in zijn eigen gevoelens en herinneringen. Toen schakelde zijn brein zich uit en beantwoordde hij de kus, vurig, spelend met tong en lippen. Hij trok Tims hoofd nog dichterbij en verplaatste zijn andere hand van zijn onderrug naar zijn achterwerk. Stevig en rond, oneindig opwindender dan Suus.

Uitgever

't Verschil

ISBN

9789080923669

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

Geweldig! Mooi fragment ook. Heel veel succes met de verkoop.

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

Wauw, dat staat stevig met die titel zo! Geweldig hoor MichaM, gefeliciteerd!

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

Hey MichaM, een heel dikke proficiat! Als je nog problemen hebt met het Vlaamse Nederlands, ik ben zo'n Vlaamse Nederlandstalige uit Belgie (en ik krijg de puntjes er weer niet op), dus je mag gerust vragen. Ik heb ook een eigen gay-vriendenkring waar nogal wat Germanisten tussen zitten -ik maak alvast reclame voor je- en ik heb toevallig zelf ook Germaanse gedaan in Gent. Het is leuk om te horen dat het niet alleen de Belgen zijn die hun hoofd moeten breken over 'of ze dat in Nederland wel zouden begrijpen' maar dat het ook een keertje omgekeerd kan. :) Geniet van het succes en leer alvast het ISBN-nummer maar uit je hoofd. Groetjes.

Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

Wat mooi, zo echt inderdaad! En ik vind de titel prachtig. Cadans.

Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

Ik vind de situatie goed verwoord. Gefeliciteerd! (Vlaggetjesmiley!)

Lid sinds

15 jaar 5 maanden

Rol

WooohWooh!!! GEFELICITEERD! Prachtig, hoor!

Lid sinds

14 jaar 10 maanden

Rol

super!

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

Bedankt allemaal :D Hopelijk over een paar weken de omslag... Spannend. Ik heb zelf niet echt een idee (wel wat vage ideeen doorgegeven), ben benieuwd wat de ontwerper ervan maakt. Dar la luz, bedankt voor je aanbod. Het enige waar ik nu over val is dat er vaak "ze" gebruikt wordt als verwijzing terwijl voor mijn gevoel "hij" beter past. Dat is echt iets Vlaams en ik zou het echt nooit uit mezelf doen... Maar eerst maar eens kijken of mijn redacteur het accepteert zoals ik het nu allemaal verander :) Overigens is het boek ook voor hetero-vrienden een aanrader, hoor... :D

Lid sinds

15 jaar 1 maand

Rol

Heel intens MichaM, je zult vast veel aandacht trekken van lezers die ooit het zelfde hebben meegemaakt in hun pubertijd. Knap voor een hetero om je zo in homogevoelens te kunnen verdiepen. De meeste mannen die homo erotisch schrijven bakken er niets van.

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

De meeste heteromannen proberen het niet eens ;) Maareh, ik val ook op mannen, hoor ;)

Lid sinds

14 jaar 9 maanden

Rol

Knap voor een hetero om je zo in homogevoelens te kunnen verdiepen.
Eh, Pehamo, hoe lang loop jij hier ook alweer rond? :P Micha, helemaal super, leuk fragment, interessante titel en ik heb het niet meegemaakt als tiener maar denk dat ik het boek wel wil hebben. ;) :D

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

Dat ie homo is, is natuurlijk bijzaak. Liefde tussen twee mannen is niet per definitie anders dan tussen een man en een vrouw of twee vrouwen. Zelfs de seks is niet zo heel anders. En dat hij niet uit de kast durft te komen, kan je ook extrapoleren naar dingen waar je je als hetero voor kunt schamen en niets over wil zeggen. Zelfs mannelijke heterovrienden, die echt het liefst de seks-scenes oversloegen omdat het toch niet hun ding was, hebben het met plezier gelezen en konden goed meeleven met de personages.

Lid sinds

16 jaar 6 maanden

Rol

Hele mooi scene Micha, echt heel integer beschreven. Wat je in je eerdere bericht als doelstelling aangeeft heb je ruimschoots waargemaakt. :nod: Heel veel succes.

Lid sinds

16 jaar 3 maanden

Rol

Gefeliciteerd Micha met mooie, krachtige nieuwe titel en ISBN, maar vooral met je mooie schrijfstijl waar dit alles aan te danken is.

Lid sinds

15 jaar 4 maanden

Rol

Van harte! Spannend fragment!

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

Heel erg mooi en lief. Ik had op je site ook al eens een paar stukjes gelezen. Ik vind dat je er echt goed in slaagt om ons in de binnenwereld van Arthur te laten kijken. Heel veel succes.

Lid sinds

14 jaar 10 maanden

Rol

MichaM, hartelijk gefeliciteerd! Heel veel succes gewenst. (Eén zin in je berichten stelt me teleur, te weten: "Zelfs mannelijke heterovrienden, die echt het liefst de seks-scenes oversloegen omdat het toch niet hun ding was, hebben het met plezier gelezen en konden goed meeleven met de personages." Kijk, dat ze de seks-scenes wel of niet oversloegen, moeten ze zelf weten, maar dat ze dat doen omdat HET NIET HUN DING IS, bedroeft mij zeer. Heb ik daar dan helemaal voor niets en uitputtend een topic van vol geschreven? Gelukkig staat het niet in je boek!) Ook succes met deel twee (en drie).

Lid sinds

16 jaar

Rol

Wauw, geweldig! Je hebt de sfeer prachtig weergegeven.

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

Welk topic doel je op, Ros? Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt.

Lid sinds

14 jaar 10 maanden

Rol

De titel is "Modieuze clichés" Eerste bericht: "Laat hem nu maar lekker zijn ding doen. Dat moet zij niet doen, zij moet ook heel gewoon heel lekker haar eigen ding doen. Ding dong doen."

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

Ooh, eheh. Neem me niet kwalijk, dan.

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

Je schrijft dat de liefde en relatie tussen twee mannen/vrouwen heel anders is dan die tussen man en vrouw. Juist dat is de reden dat ik altijd veel interesse heb gehad voor die relaties. De lesbishe vriendinnen die ik heb, hebben mij daar veel inzicht in gegeven. Het heeft veel positieve maar ook enkele negatieve kanten, maar dat is voor elke relatievorm te zeggen. Ik hoop dat je boek veel jonge mensen kan helpen om sneller door die enge onzekere periode te komen. Wat ik ervan gezien heb gaat dit zeker lukken.

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

Hoi Micha, Van harte gefeliciteerd! En heel veel succes straks met de verkoop van je boek. het lijkt me heel leuk om straks het hele verhaal van Arthur te kunnen lezen. (heb je al een intekenlijst? Ja gesigneerd graag...! ) :nod:

Lid sinds

17 jaar 7 maanden

Rol

Dat van die 'ze' die 'hij' moet zijn van je redacteur snap ik niet Micha. Iets is toch mannelijk of vrouwelijk (behalve sommige mensen dan :) ). Ik ga dit boek ook alvast aanraden in mijn man/manvriendenkring.

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

Ik laat mijn allochtone studenten ook overal 'hij' gebruiken omdat ze het onderscheid tussen mannelijke en vrouwelijke woorden niet kunnen maken. Bij ons wordt iets meer vastgehouden aan dat verschil. In het West-Vlaams hebben we zelfs twee onbepaalde lidwoorden om dat verschil aan te duiden: ne stoel > Hij staat in de klas. ne muur > Hij moet opnieuw gevoegd worden. een deur> Ze gaat open. een tafel> Ze moet opgeruimd worden. Als ik het dus even niet helemaal zeker weet, moet ik alleen maar checken of ik in mijn dialect 'ne' of 'een' zeg en dan zit ik geheid goed.

Lid sinds

15 jaar

Rol

wauw, wat mooi

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

Ik kan nu zo gauw even het voorbeeld niet meer vinden, maar het was iets als "zijn hand, hij heft ze" of zoiets. Ik vind dat typisch Vlaams en het klinkt ook voor geen meter ;) Ellis, ik bedoelde juist te zeggen dat die relaties en liefde helemaal niet zo anders zijn. Liefde is universeel. Wat hetero's vooral niet snappen, is de "rolverdeling", wat duidelijk wordt met de vraag "wie is het mannetje en wie is het vrouwtje". Het is vaak vrij lastig om die vastgeroeste hetero's ervan te overtuigen dat die rolverdeling niet (altijd) bestaat en dat degene die het vuilnis buiten zet ook de sokken kan stoppen, de band kan plakken en de afwas kan doen ;) Natuurlijk zijn er wel verschillen, maar volgens mij echt niet meer dan tussen hetero-relaties onderling (kinderwens etc). Het enige waar hetero's geen last van hebben meestal is homohaat :P El, als ik klaar ben met redigeren, zal ik het formuliertje op de site verder afmaken ;) Zjors, ik heb ook tommies onder mijn "fans" :nod: Die vonden zelfs de seks niet erg ;)

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

Mooi! Spannende tijden!

Lid sinds

15 jaar 4 maanden

Rol

Het wordt erg spannend voor je, MichaM. Ik hoop dat je een taboe gaat doorbreken. En dat het goed verkocht wordt, natuurlijk.

Lid sinds

16 jaar 3 maanden

Rol

MichaM, als het fragment de voorbode is van jouw boek, ben ik er heel nieuwsgierig naar. Over seks schrijven is niet gemakkelijk - voor mij althans niet - en ik vind dat je het realistisch gedaan hebt. Wat zijn tommies? Of is dat in holebikringen geheimtaal? Sinds ik in B woon ben ik taalgevoeliger geworden. Ik trapte dus ook op mijn rem toen ik Marco Borsato overtuigd hoorde zingen: luister naar de maan, hij zegt je naam (of zoiets). Het is ZIJ zegt je naam. Planeten zijn vrouwelijk. Gelukkig was het 's avonds en zat er geen andere Belg op mijn achterkant geplakt.