Lid sinds

16 jaar 11 maanden

Rol

Judith Visser - Stuk

Dit boek verschijnt in november en is mijn vierde boek! (In diezelfde periode verschijnt ook mijn derde boek, namelijk het Rotterdams Leescadeau van 2008, maar ik denk niet dat ik daar in deze thread een topic over ga maken. Wel zal ik er voor zorgen dat het boek (het gaat 'Ysabella' heten) tzt in de Leescirkel terecht komt. Ik heb een jaar gedaan over het schrijven van Stuk en het is het eerste boek dat ik uitbreng bij mijn nieuwe uitgever. Momenteel ben ik de drukproef aan het doornemen! Ik heb het boek geschreven als een roman, maar volgens de uitgever is het een 'literaire thriller' dus het is ook meteen mijn thrillerdebuut! O, en wat ik bijna vergeet: er is nog meer nieuws, de pocketuitgave van Tegengif verschijnt in september, bij uitgeverij Rainbow (Maarten Muntinga)!

Omschrijving van de inhoud of de flaptekst

Elizabeth zit in 4b van het Mercatuscollege in Rotterdam. Ze wordt door een paar klasgenoten op een gruwelijke maar vrijwel onzichtbare manier gepest. Haar ouders zijn sinds een paar jaar gescheiden en haar moeder heeft zich op haar werk gestort om het verdriet te verdringen. Elizabeth raakt steeds meer geïsoleerd. Het enige positieve van haar klas is de aanwezigheid van Alec. Alec is een rustige, knappe jongen, die ouder en wijzer is dan de andere jongens. Hij heeft verkering met Riley, een uitzonderlijk mooi, blond en ook nog lief meisje. Elizabeth stelt zich voor hoe het leven eruit zou zien als ze Riley was. En dan neemt ze een fatale beslissing...

Fragment

-

Uitgever

De Boekerij

ISBN

9022550877

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

Van harte gefeliciteerd, Kim! Ik ben geintrigeerd door je omschrijving en wil het straks graag lezen! Spannend... die fatale beslissing! En Ysabella vind ik een prachtige naam. Goed gedaan!!

Lid sinds

17 jaar 7 maanden

Rol

Prachtige cover! Leuk thema! Gefeliciteerd, snel gaat het!! Met die term literaire thriller zou ik denk ik zelf niet gelukkig zijn als het niet echt een thriller is. Het is een marketingmodewoord. Mensen gaan dan achteraf toch je boek af zitten kraken omdat ze het geen 'echte' thriller vinden. Je schrijft zelf al dat je het niet als thriller hebt geschreven. Hetzelfde gevoel hadden veel menen bij het prachtige debuut van Nic. Dat was ook geen 'echte' thriller. Om die reden kwam er veel negatief commentaar dat er niet was geweest als er gewoon roman op had gestaan, denk ik. Ben je het er zelf wel mee eens dat dat erop staat?

Lid sinds

15 jaar 7 maanden

Rol

Klinkt goed, Kim :) gefeliciteerd met je boek, ook met Ysabella!

Lid sinds

15 jaar

Rol

Proficiat Kim!!! Ik sta al te popelen om de boeken te kopen en nog meer om ze te lezen.

Lid sinds

16 jaar 11 maanden

Rol

Thanks!! @Zjors: Ze hebben de uiteindelijke keuze daarover bij mij gelaten en ik ben ermee ingestemd om het zo te noemen. Er zit spanning in, dus het kan. Het is niet zo dat het bloed voortdurend van de pagina's spat, maar ik heb er lang over nagedacht en dacht toen dat het inderdaad wel kon. En ook heb ik laten meewegen dat de uitgeverij er meer verstand van heeft dan ik: ze geven daar zowel romans (Lulu Wang, bijv) uit als thrillers dus ze weten het onderscheid. Het debuut van Nic vond ik zelf een beetje in het midden liggen, ik zou het een spannende roman hebben genoemd. Maar ik weet wat je bedoelt, die term is inderdaad een modeverschijnsel geworden en dat is ook de reden dat ik eerst mijn twijfels had. Maar ik heb er nu een goed gevoel over (gelukkig!).

Lid sinds

17 jaar 7 maanden

Rol

Oke, dan ben ik gerust ;)

Lid sinds

15 jaar 5 maanden

Rol

Twee boeken vlak achter elkaar. Van harte. Ik vind de cover van Stuk ook erg geslaagd. Ben benieuwd naar het boek. Weet jij hoe wij voor de leerlingen uit de bovenbouw Ysabella kunnen aanvragen? In het verleden werd ons ook gevraagd of we het Rotterdams Leescadeau wilden uitdelen, maar de laatste paar jaar ontvangen we het niet meer. Ik zou ze uiteraard dit jaar graag willen ontvangen.

Lid sinds

16 jaar 6 maanden

Rol

Wat een mooie cover!! Echt ziet er heel goed uit. Gefeliciteerd! :thumbsup: :D

Lid sinds

16 jaar 11 maanden

Rol

Dat ga ik regelen voor je, M! Komt goed.

Lid sinds

14 jaar 5 maanden

Rol

Kim, van Harte!! Het ziet er veelbelovend uit!

Lid sinds

15 jaar 1 maand

Rol

gefeliciteerd! Wie is je nieuwe uitgever? of is dat nog geheim of stond het al ergens?

Lid sinds

15 jaar 4 maanden

Rol

Wat goed, Kim. Van harte proficiat! Ik heb jouw boeken uit de bieb gehaald en verslonden!

Lid sinds

16 jaar 11 maanden

Rol

A. Redhed: De uitgever van Stuk is De Boekerij, onderdeel van Meulenhoff Boekerij. Bedankt voor alle positieve reacties!!

Lid sinds

15 jaar 3 maanden

Rol

Ha Kim, nu lekker genieten van een welverdiende vakantie, hoor. Gefeliciteerd!!!

Lid sinds

16 jaar 11 maanden

Rol

Mara: Was dat maar zo! Maar het Rotterdams Leescadeau is nog lang niet af, en moet eind volgende maand ingeleverd zijn! Ik ben nog niet eens op de helft van mijn eerste versie.... Dus ik werk nog even door!! Maar het is gelukkig heel leuk om te doen.

Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

Dat gaat goed, Kim! :thumbsup: Gefeliciteerd! (Waar is de 'We-hangen-de-vlag-uitsmiley?)

Lid sinds

15 jaar 5 maanden

Rol

Dat ga ik regelen voor je, M! Komt goed.
Dank je!

Lid sinds

15 jaar 7 maanden

Rol

Dat gaat goed, Kim! :thumbsup: Gefeliciteerd! (Waar is de 'We-hangen-de-vlag-uitsmiley?)
Dat gaat goed, Kim! :thumbsup: Gefeliciteerd! http://www.duedatebuddies.com/images/smilies/cheerleader2.gifhttp://www.duedatebuddies.com/images/smilies/cheerleader2.gif

Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

Mooi gedaan, Waus!

Lid sinds

14 jaar 9 maanden

Rol

Gefeliciteerd Kim, je succes schrijdt voort. (waarom ben je bij die eerste uitgever weggegaan?)

Lid sinds

15 jaar 1 maand

Rol

wauw, onderdeel van Meulenhoff... veel verder kan je het qua Nederlandse uitgevers niet schoppen geloof ik. Geweldig! Geniet!

Lid sinds

15 jaar

Rol

gefeliciteerd Kim, jij gaat snel :music:

Lid sinds

16 jaar 11 maanden

Rol

Ros: Mijn nieuwe uitgever had me begin 2007 al benaderd (een paar maanden na verschijning v mijn debuut) met de vraag of ik interesse had, maar ik ben er toen niet op ingegaan uit loyaliteit tov mijn eerste uitgever. Helaas heb ik daarna ondervonden dat er nadelen zitten aan een kleine(re) uitgever (zoals mijn eerste dus is), o.a. dat maar weinig boekwinkels het boek in voorraad nemen en ook dat het voor een kleine uitgever lastig is om een grote oplage te realiseren (en daardoor was het boek steeds overal uitverkocht en moest er weken gewacht worden op een herdruk, waardoor ik veel verkopen ben misgelopen). Ook waren er een aantal andere kwesties. Wel wil ik benadrukken dat mijn eerste uitgever (Passage dus) een hele fijne uitgeverij is waar je als starter echt een geweldige plek hebt en waar het persoonlijk contact optimaal is. Maar ik wil natuurlijk wel blijven groeien..., en dan moet je nu eenmaal bepaalde keuzes maken. Vandaar dat ik uiteindelijk alsnog met mijn nieuwe uitgever in zee ben gegaan, en ik heb er totaal geen spijt van. De oplage ligt een behoorlijk stuk hoger, het voorschot is erg fijn, en ze beschikken gewoon over veel meer middelen en bereik dan een kleinere uitgever. Bovendien zijn de mensen daar ook echt heel aardig (en dat vind ik erg belangrijk, ik wil niet het gevoel krijgen dat ik een nummer ben, het contact verloopt echt heel prettig). Ik kreeg het gevoel (na lang nadenken) dat het zonde zou zijn om bij mijn oude uitgever te blijven, als ik bij deze nieuwe zoveel meer kansen en mogelijkheden heb. Maar ik vond het wel moeilijk om het tegen mijn oude uitgever te zeggen..., maar goed zo gaan die dingen nu eenmaal en voor mij is dit beter zo. Soms moet je nu eenmaal ook zakelijk kunnen denken.

Lid sinds

16 jaar

Rol

Gefeliciteerd Kim. Prachtige cover, maar dat was al gezegd. De flaptekst klinkt uitnodigend. De vierde alweer!

Lid sinds

14 jaar 9 maanden

Rol

Ha Judith, leuk stukje! Ik ga hem zeker lezen!

Lid sinds

14 jaar 7 maanden

Rol

Leuk, Judith! Twee boeken en dan ook nog 's zo'n pocket. Gefeliciteerd! :thumbsup:

Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

Heel mooi, gefeliciteerd! Ik kan me goed voorstellen dat je de beslissing hebt genomen om weg te gaan bij je eerste uitgeverij. Zelf vind ik het ook altijd moeilijk om mensen die me helpen te 'laten schieten', al moet je het natuurlijk niet zo zien, maar het voelt wel zo.

Lid sinds

16 jaar 3 maanden

Rol

Superkim! Ik bedoel... Super, Kim! :thumbsup: Hoewel, eigenlijk bedoel ik het allebei ;)

Lid sinds

16 jaar

Rol

Geweldig, Kim.

Lid sinds

16 jaar 6 maanden

Rol

Super Judith! Gefeliciteerd. Je flaptekst is veelbelovend. Wel grappig dat je je vierde boek eerder af hebt dan je derde. :D