Lid sinds

1 jaar 5 maanden

Rol

Het vergeven waard

Het schrijven van mijn boek begon allemaal bij een dag zonder planning. Het was een dag waarin ik me verveelde en na ging denken over een verhaallijn. Eigenlijk ging het heel snel allemaal. Ik schrijf al vanaf dat ik jong was kleine verhalen maar het werd niet meer dan enkele hoofdstukken. Dan was ik weer uit het verhaal en vond ik het niet leuk meer. En dit keer ging ik er echt voor.
De verhaallijn was al snel bedacht: Het moest gaan over iemand met problemen.
Het liefst schrijf ik verhalen over een hoofdpersoon die het niet makkelijk heeft. Daar koos ik ditmaal ook voor. Zo ontstond Lynn, de hoofdpersoon, met een traumatisch verleden. Ik wilde mensen tegelijk iets leren met mijn verhaal. Pijn kan heftig zijn en kan je hele leven beinvloeden. Maar in plaats van toe te geven aan die pijn is er een strijd, die zwaar is, maar die je kan brengen naar het geluk. En die strijd maakt Lynn mee.

Toen mijn verhaal af besloot ik het na aanmoediging naar een uitgever sturen. Deze uitgever vond het verhaal goed in elkaar zitten maar besloot het niet uit te geven vanwege gebrek aan naamsbekendheid. Na even zoeken kwam ik bij de huidige uitgever die boeken uitgeeft van mensen zonder naamsbekendheid. Ze drukken af bij bestelling in plaats van bij 1000 tegelijk. En zij waren enthousiast! Zo is alles begonnen en nu maanden later, is het dan te koop.

Ik ben onwijs blij dat het niet bij een droom is gebleven maar dat het nu werkelijkheid is geworden: Mijn eerste boek is een feit.

Omschrijving van de inhoud of de flaptekst

Het vergeven waard is een verhaal waarin je wordt meegenomen naar het leven van Lynn. Lynn is een jonge vrouw met een heftig verleden dat haar nog steeds dag en nacht achtervolgd. Het heeft er voor gezorgd dat ze een muur rond haar hart heeft gebouwd waar niemand voorbij mag komen. Lynn denkt dat ze haar leven lang niet in staat zal zijn om mensen te vertrouwen.
Tot Dylan in haar leven verschijnt en haar alle pijn opnieuw laat voelen. Maar moet ze altijd in deze pijn leven? Of is er een manier om eindelijk te vergeven?

Fragment

Ze wilde afstand houden van elke man. Zeker een man als Dylan. En nu zaten ze hier, in het donker. En ze moest een nacht met hem doorbrengen. Samen met hem. Wat zou hij doen als ze zou slapen? Een rilling ging door haar lichaam.
‘Als je niet wilt antwoorden, negeer me dan. Maar schrok je van mij?’
Ze beet op haar lip. Moest ze hem nu gewoon negeren en doen alsof ze niets gehoord had? Maar dan was het antwoord al duidelijk genoeg voor hem. Maar tegelijk: als ze ja zou zeggen, zou hij ook door gaan vragen. ‘Ik denk dat ik gewoon schrok van je aanraking. Ik had het niet verwacht...’ Het was een tijdje stil en ze hoorde hem bijna denken. Waarschijnlijk begreep hij het niet. Het was ook vreemd, want waarom zou iemand schrikken van een enkele aanraking?
‘Zullen we gaan zitten? We kunnen moeilijk de hele nacht blijven staan.’
De hele nacht. Ze voelde een verstikkend gevoel vanbinnen. Ze wilde vragen of hij aan de andere kant van het magazijn wilde gaan zitten, maar het magazijn was klein en de andere kant was nog steeds te dichtbij. Daarmee zou ze waarschijnlijk alleen nog maar meer vragen uitlokken en dat wilde ze niet. Ze knikte, maar direct bedacht ze dat hij dat niet zag.
‘Oké.’ Haar stem was niets meer dan een fluistering en ze liet zich langzaam neerzakken op de grond. Het voelde koud aan en het drong door haar kleding heen. Ze verlangde meer dan ooit naar haar bed. Alleen. Ze drukte haar rug tegen de muur achter zich en ook die voelde ijskoud aan. Had ze nu maar wat warmers aan. Ze rilde kort. Ze voelde hoe hij naast haar neerzakte op de grond en zijn broek raakte haar been. Direct schoof ze wat meer naar links. Verder bij hem vandaan.

Uitgever

Boekscout

ISBN

9789464317022

Bladzijden

234

Lid sinds

1 jaar 4 maanden

Rol

Hey!

Mij lijkt het boek heel leuk en ga zeker kijken of ik het bij een bieb kan lenen!

Het is heel inspirerend dat je al zo jong een boek hebt geschreven en het geeft me een zetje om het te proberen.

- Brooke

Lid sinds

1 jaar 5 maanden

Rol

Ah wat leuk om te horen! Als je het hebt gelezen inmiddels, hoor ik het graag :)