Lid sinds

4 maanden 3 weken

Rol

Het Machtsspel

Schrijven is iets wat ik al mijn hele leven graag doe. (De meeste schrijvers denken hier waarschijnlijk hetzelfde over.) YA is toch wel één van mijn favoriete genres. Ik kan het ene verhaal na het andere verzinnen. Er een eind aan geven, vind ik daarentegen lastiger. Ik wil soms niet dat het eindigt en andere keren heb ik honderden ideeën over hoe het zou kunnen eindigen. Dit is het eerste verhaal dat ik heb afgemaakt.
Waar ik vooral tegenaan liep, waren de spelling- en grammaticaproblemen. De Nederlandse taal is moeilijker dan dat ik in eerste instantie dacht. Er zijn tig uitzonderingsregels en dat maakt het lastig. Vooral als het om komma’s gaat. Zelfs na de vijfde controleronde zag ik nog steeds fouten en zinsdelen die ik alsnog wilde veranderen.

Omschrijving van de inhoud of de flaptekst

Vroeger las ik altijd R.L. Stine boeken. Dat waren kleine, spannende boeken, waar heel veel in gebeurde. Zo wilde ik ook schrijven. In “Het Machtsspel” gebeurt veel en leest daarom lekker weg. Er zitten geen langdradige stukken in deze YA.

Het gaat over een meisje, genaamd Anna Oxford. Ze verliest haar moeder bij een auto-ongeluk na een belangrijke zwemwedstrijd. Ze moet noodgedwongen bij haar vader wonen die ze in geen elf jaar heeft gesproken. Tijdens de zomervakantie verblijven ze bij een goede vriend van haar vader en zijn gezin. Daar aangekomen lijkt iemand een vreselijke hekel aan Anna te hebben. Iemand hackt haar account en bedreigt haar. Anna lijkt nergens meer veilig te zijn. Ze moet keuzes maken die haar leven en dat van haar nieuwe vrienden compleet overhoop haalt. Het machtsspel is begonnen...

Fragment

Met lood in mijn schoenen loop ik naar beneden. Iedereen zit comfortabel aan de ontbijttafel, behalve degene die ik wil spreken. Ze praten op een vriendelijke toon over ditjes en datjes wat me hoop geeft. Misschien is het nog niet te laat en kan ik Mack waarschuwen voor Mia’s berichten. Helaas duurt het hoopgevende gevoel niet lang. Nog voor ik de kans krijg om te vragen waar Mack is, komt hij de eetkamer binnengestormd. Zijn ogen zijn rood en zijn gezicht staat op onweer. Iedereen staart hem met stomheid geslagen aan wanneer hij zijn telefoon met een harde klap op de tafel voor me neerlegt. ‘Wat is dit in godsnaam?!’ De haat in zijn stem is niet te missen. Ik kijk naar het schermpje. De anderen kijken nieuwsgierig over mijn schouders mee. Voor ze het goed kunnen zien, gris ik de smartphone van de tafel.
‘Luister, dit is niet van mij.’
‘Onzin! Verdomme, wat ben jij een… een… rotwijf!’ Mack staat te trillen op zijn benen. ‘Dit zijn jouw foto’s. Ik was erbij toen je ze maakte, weet je nog?! En het laatste bericht... We hadden het er gisteravond nog over!’ Hij schreeuwt het uit van frustratie. ‘Hoe durf je?! Al mijn vrienden hebben printscreens naar me gestuurd toen ze achter jouw geheime account kwamen. Ik heb me nog nooit zo vernederd gevoeld! Ik dacht dat…’
‘Je luistert niet. Dit heb ik niet geschreven. Ja, oké, die foto’s zijn van mij, maar… maar…’ Maar wat? Moet ik hem in het bijzijn van iedereen vertellen over Mia? Dat ik een naïef kreng ben die constant in Mia’s streken trapt?

Uitgever

Boekscout

ISBN

978-94-646-8108-6 / 9789464681086

Bladzijden

220