Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

De Bengeltjes

Omschrijving van de inhoud of de flaptekst

Na het afronden en verschijnen van mijn vierde en vooralsnog laatste toneelstuk 'Op een nacht in Bethlehem', besloot ik dat het tijd werd voor iets anders. Hoewel ik al diverse schrijf ideeën had, besloot ik die te parkeren toen een van mijn zoons een typische kinderopmerking maakte. Geïnspireerd door de logica achter die opmerking, ging ik aan het schrijven.

Al snel waren de broertjes Gabriël en Benjamin geboren. Twee knaapjes die allerlei streken uithalen, avonturen beleven en zichzelf af en toe in de nesten werken.
Het moesten korte voorleesverhalen worden, bedoelt om te verwonderen en te inspireren. Het resulteerde in een bundel van 49 verhaaltjes.
Tussendoor schreef ik ook wat verhalen voor schrijfwedstrijden. Zo schreef ik voor de wedstrijd Magie en tovenaars (van uitgeverij Keytree) het verhaal 'Vuurstorm'.
Rond het moment dat ik klaar was met het schrijven van de Bengeltjes, werd mijn tevens duidelijk dat Vuurstorm opgenomen zou worden in de bundel Magie en tovenaars. Omdat ik een goed gevoel had bij deze uitgever, stuurde ik hen mijn bundel toe. Zij lieten al snel weten het boek graag uit te brengen, maar vroegen mij tegelijkertijd of ik wellicht een illustrator kende voor de tekeningen.

Omdat ik aardig kan tekenen, besloot ik de stoute schoenen aan te trekken. Toen de uitgever enthousiast reageerde op mijn eerste tekening, ben ik begonnen aan de rest. De keuze om geen kleuren te gebruiken in de tekeningen was omdat ik de tekeningen ondersteunend wilde laten zijn aan de verhalen en niet andersom. Het resultaat is De Bengeltjes.
Meer info:
https://marcostroo.home.blog

Fragment

-

Uitgever

Keytree

ISBN

9789492719119

Bladzijden

182