Lid sinds

1 jaar 10 maanden

Rol

Betoverende pijn

Schrijven is altijd al mijn 'ding' geweest. Zelfs toen ik nog niet kon schrijven, schreef ik verhalen in een schriftje met een balpen en van die mooie halen. Niemand kon het gekrabbel lezen, behalve ikzelf.
Gedichten schrijven deed ik alleen voor bij het pakje als we het Sinterklaasfeest vierden. Die van mij waren wel altijd uitgebreid. Nadat mijn vader overleed in 2003 schreef ik een eerste 'echte' gedicht voor een vriendin. Zij vond het mooi, waardoor ik werd aangemoedigd me te richten op het schrijven van gedichten.
Het schrijven van gedichten helpt mij in mijn proces op zoek naar mijn gevoel. Ik heb een complexe posttraumatische stressstoornis, waardoor ik mijn gevoel dissocieer (wegstop op een plek, die voor mij onbereikbaar is). Een gedicht is een groot verhaal in een notendop en juist daardoor komen er gevoelens los, die ik in het dagelijkse leven niet makkelijk voel en waar ik vervolgens woorden aan kan geven, die het verborgen gevoel laten doorklinken in mijn gedichten.
Ik heb de gedichten in deze bundel geschreven over een periode van vier jaar en op een dag besloot ik ze te bundelen en naar een uitgeverij op te sturen in de hoop dat ze publicatie-waardig waren. Toen ik de bundel in mijn handen had, was ik zo ontzettend blij en dankbaar. Ik heb toch maar iets moois gemaakt van al het lelijks wat me is overkomen.
Ik hoop met mijn bundel mensen, die iets soortgelijks hebben meegemaakt, een stukje (her)kenning te geven.

Omschrijving van de inhoud of de flaptekst

De gedichten in deze bundel vormen samen een verhaal over het gevoel opgesloten te zitten en het verlangen om eraan te ontsnappen. De auteur neemt je mee op haar reis door de vier seizoenen naar genezing van PTSS.

Fragment

Betoverende pijn verhaalt over een reis door de vier seizoenen. De hoofdpersoon is in haar jeugd betoverd en zoekt een tegenspreuk. De reis start in de winter, waar zij ooit verdween in een zelfopgelegde gevangenis en voert de lezer naar de lente om er daar achter te komen dat ze nog steeds leeft bevroren in de tijd: het eeuwige zwart wit. Lukt het haar te ontsnappen en de tegenspreuk te vinden?

Uitgever

Boekscout

ISBN


978-94-640-3219-2 / 9789464032192

Bladzijden

86