Start » Boekpresentatie » Terrence Lauerhohn - Zielenmenners

Terrence Lauerhohn - Zielenmenners

Door: Terrence
Op: 14 september 2018

Details
Uitgever: 
Ambilicious

Ik mag eindelijk weer een nieuw boek van mijn hand aan jullie presenteren :-)

Zielenmenners is een fantasyverhaal, een tikje spiritueel, aanmerkelijk sensueel, en verrijkt met een royale scheut horrorsaus. De eerste versie van dit verhaal schreef ik in 2012, met toen nog Hellegebroed als titel. Zielenmenners is echter een titel die beter naar de aard van het verhaal verwijst. Vorig jaar haalde ik het manuscript van mijn digitale plank en herschreef ik het, omdat ik het echt die moeite waard vond.
Vanaf november 2018 is het boek overal verkrijgbaar.

Ongeduldige liefhebbers kunnen al een gesigneerd exemplaar, incl. boekenlegger, bij mij reserveren. Stuur een e-mail naar: pixel@zeelandnet.nl, met het onderwerp: Zielenmenners, en met je naam en e-mailadres in het bericht. Je krijgt daarna bericht van mij over de prijs (inclusief – slechts – de helft van de verzendkosten), waarna je het boek kunt bestellen.

Om de publicatie te vieren is er ook een win-actie. Volg deze link en lees er alles over: http://www.123website.nl/lauerhohn/62434758

Zo’n twee jaar geleden verscheen de eerste druk van mijn derde boek, Nirwana (dystopische thriller). Dit boek maakte – gelukkig – nogal wat tongen los en bleek menig lezer aan te zetten tot dieper nadenken over onze maatschappij en onze omgang met elkaar. Dat werd zeker niet in de laatste plaats veroorzaakt door de grimmige en bloedserieuze thema’s die in Nirwana voorkomen, zoals drugs en kinderprostitutie. De grootte van mijn lezerspubliek groeide er zelfs ietwat door.
Maar verschillende lezers haalden in hun recensies en reacties ook aan dat ze nooit van mij gehoord zouden hebben als vrienden of kennissen hen niet hadden getipt. Vandaar ben ik heel dankbaar voor de hulp van lezers die mijn boeken waarderen en ze tippen aan anderen, via mond-tot-mond reclame en via de sociale media.

Zielenmenners gaat vooral over de eeuwigdurende strijd tussen goed en kwaad, lichamelijk en spiritueel. Het boek bevat een kwistige dosis horror en sensualiteit, die zelfs af en toe aan erotiek likt. Toch is het verhaal toegankelijker dan Nirwana geworden. Maar, al behandelt Zielenmenners minder confronterende thema’s; het verhaal is minstens net zo spannend als Nirwana of mijn eerdere boeken en… het is een heel stuk dikker dan mijn eerdere boeken.
Ik hoop dat behoorlijk wat lezers Zielenmenners positief genoeg zullen beoordelen om ook dit als boekentip aan nieuwe lezers door te geven. Bij voorbaat mijn dank voor alle waardering en hulp bij mijn queeste naar de nodige bekendheid!

Website Terrence Lauerhohn (met onder meer uitgebreide informatie over Zielenmenners): http://www.123website.nl/lauerhohn

Dit is het derde boek dat ik dankzij Inanna van den Berg (Ambilicious) uitgeef. Het eerste was Wegversperring, dat in samenwerking met aquaZZ is uitgegeven.
Ik kwam in contact met Inanna van den Berg toen zij mijn boek De negen cirkels had gelezen en daar erg van had genoten. Toen waren er nog geen plannen om de uitgeverij Ambilicious te beginnen.
Zij benaderde mij nadat die plannen in 2015 wel vorm kregen. Wegversperring werd door Inanna geredigeerd en uitgegeven bij aquaZZ (2015).
Nadat uitgeverij Ambilicious in 2016 daadwerkelijk van start was gegaan, benaderde de uitgever mij met de vraag om mijn manuscript Nirwana door hun te laten publiceren, waar ik meteen ja op zei.
Nu ligt mijn vierde boek Zielenmenners bij hen op tafel, klaar om te verschijnen.
Het redactieproces van dit boek verliep uitermate soepel, niet in de laatste plaats dankzij de prettige samenwerking met Inanna (uitgever en redactrice). Zij keek hoofdstuk voor hoofdstuk na, en ik corrigeerde hoofdstuk na hoofdstuk. Daardoor kreeg ik ook nog de kans om mijn eigen verhaal op eigen initiatief hier en daar aan te passen, voordat zij die gedeeltes redigeerde. Voor de redactie is het verhaal ook nog zeer grondig door drie proeflezers gelezen (en goedgekeurd :-) )
Aangezien ik de eerste versie van dit manuscript al in 2012 schreef, kwamen de grootste problemen tijdens het herschrijven om de hoek kijken. In 2012 wist ik namelijk nog niet genoeg over hoe je een goed verhaal op digitaal papier zet. Het was dan ook een gigantische klus om van dit verhaal er een te maken dat het publiceren waard is. Vaak tandenknarsend worstelde ik me door mijn eigen vroege probeersels. Mijn neiging tot zelfkritiek kwam daarbij heel goed van pas. Herschrijven van een (al wat ouder) verhaal vind ik trouwens een moeilijkere opgave dan het schrijven van de eerste versie. Dus mijn advies: doe dit alleen als je verhaal in de basis echt goed is. 
Nu ga ik over naar de promotie. Daarvoor benader ik eerst een aantal lezerscommunities en groepen, met de vraag of ze aan een blogtour willen deelnemen. Daarin wordt het boek besproken en gerecenseerd. Ook stuurt mijn uitgever een aantal recensie-exemplaren op naar recensenten. Later dit jaar en volgend jaar zal ik ook op een aantal evenementen en boekenmarkten te vinden zijn, met mijn boeken.
Vooraf heb ik al een kleine ‘buzz’ veroorzaakt door liefhebbers en geïnteresseerden van het schrijfproces op de hoogte te houden.
Verder probeer ik toch ook echt om zoveel mogelijk in de grote nationale media (zoals kranten) recensies over Zielenmenners te verwezenlijken. Of dit gaat lukken is nog een vraag.

Omschrijving van de inhoud of de flaptekst: 

Zielenmenners (Fantasy).
(flaptekst)
Het woord ooievaar is terug te voeren op het Proto-Germaans *auda-bara-, letterlijk ‘schatdrager’. Hij draagt inderdaad een grote schat; de kinderziel. De ziel van het kind komt uit de Andere of Onderwereld. Deze is via de bron (of anders ook wel via een boom of steen) te bereiken.
Suzan Maryot is een ervaren politierechercheur in Manhattan. Zij en haar partner Bill jagen op twee psychopaten die allebei bovennatuurlijke krachten schijnen te hebben. Suzan is vastbesloten om de waarheid over de twee moordenaars te achterhalen. Wat ze ontdekt is een waarheid die voor gewone mensen beter geheim kan blijven.
… Niet elke mens heeft een menselijke ziel …
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fragment: 

volgt zsm, en isbn en het aantal bladzijden (ong. 295).

Reacties

Thérèse
beheerder
Laatst aanwezig: 7 uren 7 min geleden
Sinds: 2 Aug 2009
Berichten: 5932

Terrence, gefeliciteerd met je boek. Kun je nog iets vertellen over het schrijfproces, bijvoorbeeld welke ambities je had/hebt met je verhaal, welke problemen je tegenkwam, hoe je de uitgever hebt gevonden, hoe het uitgeefproces verliep, de marketing e.d.?

Dat is interessant voor de forummers; daarom willen de regels voor het publiceren van een Boekpresentatie het ook. Zonder achtergrondinformatie is je presentatie meer productpromotie en we willen juist graag de achterkant van het product mee ervaren.

Psychologie van het personage - wat is het en hoe beschrijf je het? Lees het hier: https://www.mboox.nl/blog/https:--www.mboox.nl-sep...

Terrence
Laatst aanwezig: 27 weken 6 dagen geleden
Sinds: 20 Feb 2014
Berichten: 26

:-) is gedaan. Zie de toevoeging.

Voor al het nieuws over mijn boeken en verhalen: website van Terrence

  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!