Start » Boekpresentatie » Paul E. Horsman - De Shardheld Sage

Paul E. Horsman - De Shardheld Sage

Door: Graylorne
Op: 15 juni 2016

Details
Uitgever: 
Red Rune Books
ISBN: 
978-94-91730-23-8
Bladzijden: 
738

Het is alweer een tijdje geleden dat ik op SO wat te melden had. Alle boeken die ik na mijn drie delen van de 'Schaduw van de Revenaunt' heb geschreven, zijn allemaal in het Engels.
Maar nu heb ik weer een Nederlandstalige titel!
'De Shardheld Sage' geef ik uit via mijn eigen Red Rune Books. Dat heeft, naast de vele creatieve voordelen, een paar zakelijke nadelen. Zo ligt mijn boek niet bij het Centraal Boekhuis en zal het dus niet via de reguliere boekhandel verkrijgbaar zijn.
Daarentegen is het inmiddels te bestellen via Amazon, zowel in een gedrukte versie als digitaal. Tezijnertijd verwacht ik het boek ook in de collectie van Bol.com, waar ook mijn Engelse titels te koop zijn.
De e-boek versie komt vanzelf ook bij de online winkels van Libris.
Volgens plan bied ik 'Shardheld' ook aan Biblion aan, zodat het in ieder geval via de bibliotheken te lezen zal zijn.

Betreffende het boek zelf: 'De Shardheld Sage' is een lichte fantasy avonturen-trilogie die ik eerder reeds in het Engels uitbracht. De vertaling is van mijzelf, woordredactie van Tekstbureau Charizma en de omslag van mijn vaste illustrator Ravven.

Omschrijving van de inhoud of de flaptekst: 

Wanneer de jonge slaaf Muus de blauwe scherf opraapt, weet hij niet dat deze Shard zijn leven zal veranderen. Als de Shardheld is hij eindelijk bevrijd van zijn gehate slavenbestaan, maar in plaats daarvan bindt de hemelscherf hem aan een doel even groots als verschrikkelijk.

Opgejaagd door de valse jarl Rannars moordzuchtige soldaten gaat hij op een hachelijke tocht door de besneeuwde wouden van de Norden naar Falrom, het verloren Brandende Land, waar de machtige Kalmanir steen op hem en de magie van de Shard wacht.

Muus is niet de enige die door de onbedwingbare wil van de Shard wordt voortgedreven. Zijn voormalige meester Kjelle, erfgenaam van een rijk zilvermijngoed; Birthe, tienerweduwe, wijsvrouw en boogschutter; kleine Hraab met zijn vreemde onwereldse wijsheid; de afgezette jonge prins Ottil van de Norden en anderen volgen hem naar het zuiden.

Bang om de levens van zijn vrienden te riskeren, ontvlucht Muus aan al zijn metgezellen behalve Moirra, het meisje dat van hem houdt, en samen reizen de twee naar het vurige Falrom, om de Kalmanir te bereiken voordat de vijand hen vindt. Zou jarl Rannar de Shard in handen krijgen, dan betekent dat de terugkeer van de wrede, waanzinnige Goden van Toen en hun wereld van oeroude monsters, en Muus is bereidt te sterven om dat te voorkomen.

Zijn vrienden zijn niet van plan op te geven, en zo gaat de wedloop van start.

Naar Falrom!

Fragment: 

HOOFDSTUK 8 – TOREN DER PROFETIE
Ze haastten zich verder en algauw bereikten ze de voet van de bergen. Hoog boven hen uit rezen kale hellingen, te steil om te beklimmen. Geen wonder dat Vulfs mannen hadden geloofd dat ze in de val zaten, dacht Muus.
‘Daar is het pad,’ zei Kjelle opgelucht.
De sneeuw lag hoog opgewaaid en maakte het lopen moeilijk. Het pad leidde tussen twee torenhoge bergwanden door, breed genoeg voor een kleine ossenkar en met niet meer dan een enkeldiepe sneeuwlaag op de grond.
Na een tijd raakte Hraab telkens achterop. Hij klaagde niet, maar zijn gezicht was rood van inspanning.
‘Dit gaat zo niet,’ zei Ajkell. Spring op de slee, jongen, laat je trekken.’
‘Hoe ver is het naar de top?’ vroeg Birthe.
Kjelle haalde zijn schouders op. ‘Ik weet het niet.’
‘Dan ga je vooruit en als je het weet kom je terug om het ons te vertellen.’
De theynling wierp haar een boze blik toe, maar hij knikte. Hij keek naar Muus en opende zijn mond, toen draaide hij zich om en liep alleen weg. Muus onderdrukte een grijns.
Na een uur kwam Kjelle buiten adem terug. ‘We zijn vlakbij de pas. Er is een ruïne waar we kunnen schuilen.’
Birthe rimpelde haar voorhoofd. ‘Is het veilig? Leven er geen wilde dieren in?’
‘Daar heb ik niet naar gekeken,’ zei Kjelle stijfjes. ‘Ik kwam meteen terug om te zeggen dat het niet ver was.’
‘Goed gedaan,’ zei Ajkell snel. ‘Of er beesten zitten, zien we wel als we er zijn.’
Achter elkaar liepen ze door, tot ze het hoogste punt van de pas bereikten. Maan was net aan een nieuwe reis begonnen en trok bleke banen licht door de sneeuw.
‘Daar.’ Birthe wees op een donkere plek tussen de bomen. ‘Is dat je ruïne?’
‘Ja. Het moet Bangerns Torn zijn,’ zei Kjelle. ‘Een tolburg uit de tijd dat de Vrakkenpas een handelsroute was. Het verbaast me dat ‘ie nog steeds overeind staat.’
‘Een tolburg!’ Hraab klonk opgewonden. ‘Reizende kooplieden beroven en veel goud verdienen.’ Hij strekte de ‘ou’ in goud, zodat het klonk als gehuil van een wolf.
‘Zo veel verkeer kwam hier niet langs,’ zei Kjelle. ‘Het was meer een roversnest, van waaruit klootzakken zoals Vulf de omgeving terroriseerden.’
‘Oh,’ zei de jongen. ‘Dat is niet leuk.’
Kjelles gezicht was hard. ‘Nee. Toen ik klein was vond ik het een spannend idee. Maar nu...’ Hij wachtte even. ‘Een van mijn voorvaderen heeft ze allemaal opgehangen.’
Hraab knikte ernstig. ‘Goed.’ Toen gaapte hij. ‘Dat ophangen was ook een goed idee.’
Toen ze dichterbij kwamen, zagen ze een toren van grijze steen. Het houtwerk van de ramen en de deur was weggerot, maar verder was hij intact.
Birthe liep naar de ingang en keek naar binnen. Ze luisterde. Toen zong ze een paar onverstaanbare strofen en luisterde opnieuw. Na een paar minuten wendde ze zich tot de anderen. ‘Mijn lied loste op. De muren zouden de woorden moeten terugkaatsen, maar ze verdwenen gewoon.’
‘Is dat gevaarlijk?’ vroeg Muus.
Ze beet op haar lip. ‘Ik weet het niet. Mijn lied had me moeten waarschuwen als er iets mis was, maar ik hoorde niets.’
‘Is dat niet goed dan?’ zei Kjelle. ‘Als je niets hoort?’
Birthe schudde haar hoofd. ‘Het is vreemd.’
‘We moeten een slaapplaats hebben.’ Ajkell knikte met zijn hoofd naar Hraab. ‘De jongen is doodop. Ik stel voor dat wij om de beurt de wacht houden.’
Het was duidelijk dat Birthe de toren niet vertrouwde, maar dat haar onbehagen te vaag was om bezwaar te maken. Ze stapte naar binnen en Muus, gegrepen door haar onzekerheid, ging achter haar aan. Het sterrenlicht door de raamgaten verlichtte de ruimte net genoeg om te zien dat ze in het wachtlokaal stonden; een halfronde ruimte met een enorme open haard en de vermolmde resten van een tafel en een paar bankjes. Tegen de muren stonden roestige wapenrekken voor speren en zwaarden. De deur naar de andere helft van de begane grond was uit de sponning gevallen en blokkeerde de doorgang. Daarachter zag Muus verweerde britsen waar eens de bewakers hadden geslapen. Een ijzeren ladder bij een luik in het plafond gaf toegang tot de eerste verdieping. Het was gewoon een toren; als er al gevaar was, kon hij het niet voelen.
Ajkell kwam binnen met Hraab in zijn armen en legde hem tegen de muur, uit de wind.
‘Hij sliep staande; werd zelfs niet wakker toen ik hem optilde.’
Muus keek naar de jongen. Zijn haar lijkt op dat van mij. Zwart en stekelig, stijf van het vuil, nog steeds met die pathetische krans van zijden bloemen scheef op zijn hoofd.

Reacties

Yrret
Laatst aanwezig: 8 min 58 sec geleden
Sinds: 16 Jul 2012
Berichten: 6074
Graylorne schreef:

Betreffende het boek zelf: 'De Shardheld Sage' is een lichte fantasy avonturen-trilogie die ik eerder reeds in het Engels uitbracht. De vertaling is van mijzelf, woordredactie van Tekstbureau Charizma en de omslag van mijn vaste illustrator Ravven.

Het zal - gezien uw vorige boekpresentaties - een fantastisch werk zijn. Ik denk dat de site niet optimaal werkt, want ik mis enkele onderdelen in deze boekpresentatie.

Gefeliciteerd, Graylorne

Ooit protesteerde ik tegen het 'monopolie der oude heren'. Nu ben ik er zelf één.

Graylorne
Laatst aanwezig: 3 jaren 15 weken geleden
Sinds: 28 Okt 2009
Berichten: 309

Dank, Yrret.

Ja, er ontbreekt best wel veel, eigenlijk:)

Ik heb het 3x ingevoerd. en tenslotte maar een email naar de redactie gestuurd.
Geen idee wat er misgaat.

Suicune
Laatst aanwezig: 1 jaar 15 weken geleden
Sinds: 24 Okt 2012
Berichten: 559

Ik mocht proeflezer zijn voor de Nederlandse versie van dit boek en ik moet zeggen, het was echt goed. Personages om van te houden. En een prachtige vikingwereld, zo levensecht zoals ik dat in heel weinig boeken heb gezien.

Gefliciteerd!

Codex Phantasiae: een blog met tips voor fantasyschrijvers! https://codexphantasiae.wordpress.com/

  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!