Start » Boekpresentatie » Mike Darren - Van overvaller tot huisvader

Mike Darren - Van overvaller tot huisvader

Door: Mike Darren
Op: 18 juni 2014

Details
Uitgever: 
Schrijverspunt
ISBN: 
9789462660212
Bladzijden: 
268

In 2008 kwam ik vrij na een lange gevangenisstraf voor het plegen van meedere gewapende overvallen en een aantal afpersinszaken.
Deze vrijlating luidde tegelijkertijd ook het einde in van mijn leven als beroepscrimineel.
Ik ben nu 35. Mijn hele leven heb ik te maken gehad met geld, macht, gevaar en angst.
Een zelfverkozen leven dat ik zwaar onderschatte.

In mijn twintiger jaren was ik een gevreesd straatcrimineel.
Zeer gewelddadig, maar vooral naïef. Die naïviteit heeft me meerdere keren bijna het leven gekost.
In het jaar 2000 heb ik iemand neergeschoten omdat ik op een gegeven moent zelf doelwit werd van de mensen waar ik voor werkte. Nadat ik daar drie jaar voor had vastgezeten maakte ik enigszins noodgedwongen een 'carriéreswitch' en werd een beroepsovervaller.

Nadat ik vrijkwam in 2008 besloot ik om uit het wereldje te stappen, wat ik ook heb gedaan.
Ik ben naar de andere kant van Nederland verhuis en stichtte een gezin.
Mijn verleden bleef me achtervolgen, psychisch.
Op een gegeven moment besloot ik om mijn verleden op te schrijven, puur om voor mezelf letterlijk een boek te kunnen sluiten. Zo is 'Van overvaller tot huisvader' tot stand gekomen.

Het is een rauw en eerlijk verhaal waarin ik mezelf vooal niet spaar. Ik heb mezelf altijd verantwoordelijk gehouden voor mijn eigen daden en met die instelling heb ik het boek ook geschreven.

Ik ben nu een vader voor mijn kinderen en een man voor mijn mooie vrouw.

Dat is het enige wat ik nodig heb, ik leef voor ze.

Omschrijving van de inhoud of de flaptekst: 

De rauwe werkelijkheid, de donkere kanten van het leven worden vaak verdoezeld of geromantiseerd. Dan ontstaan er films of boeken over mensen die ondanks dat ze gruwelijke misdaden plegen worden neergezet als verkapte moraalridders.

Dit is niet zo'n verhaal.

In dit verhaal spaar ik niemand, ook mezelf niet.

Ik ben een liefhebbende vader, een zorgzame man voor mijn vrouw en een levensgenieter. Ik breng elke ochtend mijn kinderen naar school en zit elke avond met mijn vrouw aan een kopje koffie.

Ik leef nu een tweede leven.

Hiervoor had ik een ander leven.

Een leven vol geweld, angst, geld en macht. Een leven dat ondanks de gevaren verslavend werkte, maar tegelijkertijd ook verstikkend aanvoelde.

Ik was een keiharde straatcrimineel. Naïef, gewelddadig, maar vaak ook radeloos en bang.

Laat me je in dit auto-fictieve verhaal meenemen naar mijn verleden.

Naar mijn vorige leven.

Fragment: 

.Ik wilde het huis uit vluchten maar voordat ik ook maar een stap had gezet voelde ik een extreem harde klap op mijn achterhoofd, waarna alles zwart werd.

Vervormde stemmen, alsof ik ze onder water hoorde waren de eerste signalen dat ik mijn bewustzijn terug begon te krijgen. Ik kon voelen dat mijn ogen open waren, maar alles was zo zwart als inkt. Ik voelde een enorme pijn in mijn achterhoofd en even schoot de gedachte door mijn hoofd dat ik blind was geworden. De stemmen werden duidelijker en ook mijn zicht begon terug te komen. Ik kon nog niet scherp zien maar kon vage contouren onderscheiden, het was duidelijk dat er een hoop mensen om me heen stonden te schreeuwen.
Af en toe werd er een hand op mijn hoofd gelegd of werd ik bij mijn onderkaak vastgepakt, ik kon me niet bewegen en toen ik mijn zintuigen weer terug had kon ik zien waarom.
Ik was vastgebonden, mijn handen en enkels waren met touwen vastgebonden aan een tuinstoel en ik zat op het balkon van de woning. Toen ik mijn hoofd naar rechts draaide keek ik een enorme diepte in, de lichten van de parkeerplaats lagen als lichtgevende speldenknopjes op de zwarte grond.
Voor en links naast mij stond een horde Antillianen tegen mij en tegen elkaar te schreeuwen terwijl ik om de haverklap tegen de zijkant van mijn hoofd werd geslagen met een platte hand. Een van de mannen fluisterde in mijn oor dat ik naar beneden gegooid ging worden. Ik wist niet of dat idee mij misselijk maakte of dat zijn slechte adem de oorzaak was, feit was wel dat mijn maag zich drie keer omdraaide en ik braakneigingen kreeg.
Op een gegeven moment pakten twee mannen de stoel waarop ik zat beet, tilden het op, en lieten de zijkant balanceren op de rand van het balkon. Een gigantisch gevoel van angst maakte zich van mij meester en ik begon te schreeuwen dat ze mij neer moesten zetten, waarna mijn stoel weer met een klap op het balkon werd gezet, onder luid gelach.
De opluchting dat ik niet naar beneden werd gegooid maakte plaats voor woede en pure overlevingsdrang waardoor ik helemaal uit mijn dak ging en begon te trappen en te trekken met mijn vastgebonden ledematen. Ik wist mijn rechterarm los te trekken en ook mijn rechterbeen kreeg het voor elkaar om een stoelpoot te breken waarna ik als een dolle stier mezelf een weg baande naar de huiskamer van de flat. Het lukte me al klappen en schoppen incasserend om de voordeur te bereiken, die ik met veel geweld opentrok.
Met de halve stoel nog aan mijn lichaam zag ik onderaan de trap een bezwete Dieter staan met een vuurwapen in zijn hand, ik liet mezelf van de trap vallen waarop hij een paar schoten loste in de richting van de deur van de flat. In een reactie sloegen de mannen de deur dicht waardoor wij de kans hadden om ervandoor te gaan. Dieter had me horen schreeuwen en wist daardoor dat ik op het balkon was en in de problemen zat, en gelukkig was hij op tijd om mij uit die situatie te redden.

Eenmaal verlost van mijn plastic omhulsel en terug in de auto liet ik de hele situatie op me inwerken. Datgene wat ik mensen aandeed was mij aangedaan en het kostte me flink wat incasseringsvermogen om de situatie te relativeren, ik heb daarna nog weken nachtmerries gehad. Maar ik wist het gelukkig allemaal snel weg te stoppen in een klein kastje vol met nachtmerries en weggestopte trauma’s in een donker hoekje in mijn geheugen.

Reacties

Thérèse
beheerder
Laatst aanwezig: 2 uren 6 min geleden
Sinds: 2 Aug 2009
Berichten: 5933

Hallo Mike, gefeliciteerd met het verschijnen van je boek!

Zou je ook nog iets willen vertellen over aspecten als het schrijfproces, de zoektocht naar een uitgeverij, de promotie?

Psychologie van het personage - wat is het en hoe beschrijf je het? Lees het hier: https://www.mboox.nl/blog/https:--www.mboox.nl-sep...

Tja
Laatst aanwezig: 4 dagen 5 uren geleden
Sinds: 4 Mei 2009
Berichten: 14124

Hallo Mike,
Ik kan me best voorstellen dat het zo gegaan is, maar er staan nogal wat fouten in je stuk en ook ontbreekt hier en daar de logica. Ik hoop dat je een uitgever hebt gevonden die de fouten er uit haalt.

Waar je ook bent, 'Ik zal je vinden'.

Mike Darren
Laatst aanwezig: 3 jaren 40 weken geleden
Sinds: 4 Sep 2013
Berichten: 2

Bedankt voor de feedback.

Ik heb het boek in eigen beheer uitgegeven.
Van de grammaticale fouten die in het manuscript staan ben ik mezelf bewust. Het is mijn eerste boek en ook mijn eerste project, inmiddels ben ik vijf 'leerjaren' verder als auteur en heb ontwikkelingen ervaren die ik nu toepas op volgende projecten.

Het schrijfproces ging niet zonder slag of stoot. Ik moest een hoop herinneringen ophalen die ik liever niet op had willen rakelen, maar het was nodig om het boek te kunnen schrijven.

De promotie.
Ik heb veel gebruik gemaakt van social media.
Er zijn nu ongeveer 350 exemplaren van verkocht, de eerste 100 aan vrienden en familie en de overige exemplaren aan mensen die over het boek gelezen hebben op twitter, facebook etc.

Ik heb het boek inmiddels uitgegeven via Schrijverspunt.

Inmiddels heb ik ook een kinderboek geschreven. 'Dani Smith & het volk van Wiezeleiland' is de titel.
Hiervoor zoek ik nog een uitgever.

Mike Darren. Auteur van 'Van overvaller tot huisvader'.
FACEBOOK : www.facebook.com/vanovervallertothuisvader
TWITTER : https://twitter.com/MikeDarren01

Angelieke Uitte...
Laatst aanwezig: 1 jaar 12 weken geleden
Sinds: 2 Feb 2014
Berichten: 796

Gefeliciteerd met je boek. Knap dat je jezelf zo hebt losgerukt van je verleden.

Met beide benen op de grond kom je geen stap vooruit.
www.angelieke-uittenbogaard.nl

  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!