Start » Boekpresentatie » Marcel Heunks - Wat had kunnen gebeuren

Marcel Heunks - Wat had kunnen gebeuren

Door: Marcel Heunks
Op: 20 juli 2014

Details
Uitgever: 
Boekscout.nl
ISBN: 
9789402209457
Bladzijden: 
124

Anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met een blog (columnblogger.com). Aanvankelijk schreef ik artikelen vanuit mijn professie als manager in het onderwijs. De ommekeer kwam toen ik een column schreef over mijn belevenissen als begeleider tijdens het schoolreisje van mijn dochter.
Columns schrijven met míjn twist vond ik veel leuker! Ik ging op deze voet door en schreef regelmatig columns over observaties, belevenissen en actualiteiten. Via twitter en facebook verspreidde ik ze.
Steeds vaker kreeg ik leuke reacties van mensen die van mijn columns genoten. Herkenbaarheid, humor en de vraag of de dingen nu echt waren gebeurd, zijn de rode lijnen.
Een aantal vaste lezers vroeg mij of ik mijn columns een keer zou gaan bundelen in een boek. In eerste instantie twijfelde ik. Dit is leuk, maar een uitgever zoeken hiervoor, in deze moeilijke markt: ik weet het niet. Toch bleef het knagen, omdat ik in stilte wel de ambitie had ooit een boek uit te geven.
Via schrijvenonline werd ik gewezen op POD-uitgevers. Na wat speurwerk maakte Boekscout.nl een goede indruk op mij. Op een goed moment heb ik toch een selectie gemaakt van columns die ik boek-waardig vond. Nadat ik mijn manuscript had opgestuurd, ging het snel. Rond het pinksterweekeinde in 2014 maakte ik mijn eerste selectie en op 18 juli 2014 mocht ik het eerste exemplaar van mijn boek in handen houden.

Omschrijving van de inhoud of de flaptekst: 

‘Met een twist van mij.’ Dat is de rode draad die Marcel Heunks door deze verzameling columns laat lopen. Alledaagse en actuele gebeurtenissen en observaties die voor iedereen herkenbaar zijn, dat is waar het begint. Waar het eindigt…dat vraag je je elke keer opnieuw af. De droge humor die in deze columns doorschemert, is heerlijk. Die humor komt vaak op subtiele wijze om de hoek kijken. De schrijver heeft het daardoor voor elkaar gekregen herkenbare onderwerpen, sommige met een serieuze boodschap, met zíjn twist te vertellen.

Fragment: 

Vrouwen van Nederland, ik heb jullie hoog zitten. Daar zijn vele redenen voor, maar een heel belangrijke is toch wel jullie vaardigheid om je op te maken achter het stuur; van een rijdende auto welteverstaan. Hoe doen jullie dat toch?

Daar moet je volgens mij proefondervindelijk achter zien te komen. Niet door er naast te zitten en te kijken. Nee, juist door het zelf te doen.

Nu ben ik een man, zelfs een soort van metroman. Ik besteed aandacht aan mijn uiterlijk, maar eerlijkheidshalve gaat dat niet verder dan wat smeerseltjes. Voor het echte werk zijn vrouwen echter onontbeerlijk. Dus heb ik een cursus aangevraagd bij mijn vrouw. Kost wel wat, maar het levert ook wat op.

Eerst heb ik de basisvaardigheden geleerd, zoals het stiften van lippen, het aanbrengen van oogschaduw en het epileren van de wenkbrauwen. Dat laatste deed voorheen mijn vrouw, maar ik kom er potdikkie nu in ene achter dat als je het zelf doet, dat het veel minder pijnlijk is. Jullie sadisten.
Na de basisvaardigheden geleerd te hebben, heb ik deze uitgevoerd met muziek, later met het voeren van een gesprek en tenslotte in een stilstaande auto. Ik moet natuurlijk niet onbeslagen ten ijs komen. In een autostoel je lippen stiften is overigens duidelijk lastiger dan staand voor de spiegel. Vooral als de buren constant op het raampje tikken, naar hun voorhoofd wijzen en vervolgens hoofdschuddend weglopen.

Hoewel mijn vrouw nu niet meer naar buiten durft, geef ik niet op. Ik ben al zo ver dat het experiment binnen handbereik is.

Op de grote dag leg ik met kloppend hart mijn opmaakspullen in een tas op de bijrijdersstoel.

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!