Start » Boekpresentatie » Marcel de Valk - Twalf

Marcel de Valk - Twalf

Door: Marsvalk
Op: 7 februari 2013

Details
Uitgever: 
eigen beheer
Bladzijden: 
359

Nooit gedacht dat ik een boek zou schrijven en nu is het toch gebeurd!
Al van kinds af aan ontwerp ik graag fantasiewerelden, ook wel geofictie genoemd; kaarten tekenen, namen verzinnen en volken creëren. Nooit was een wereld helemaal af, het veranderde steeds weer. Het bleven decenia lang hersenspinsels die kwamen en weer verdwenen, met af en toe een korte beschrijving of landkaart als aandenken.
Niet lang geleden begon ik ineens uit het niets, als uitvlucht uit de dagelijkse werkelijkheid, stukjes te schrijven over mijn fantasiewereld. Ik heb 2 jonge kinderen en ik wilde voor hen een spannend fantasieverhaal maken, dat ik dan zelf zou kunnen voorlezen voor het slapen gaan.
Wat begon als een kinderverhaaltje , werd een groots, episch verhaal dat steeds omvangrijker werd en helemaal niet meer goed was voor te lezen. Sterker nog; het werd een verhaal dat ook voor volwassenen prettig te verteren is.
In anderhalf jaar tijd heb ik het stukje voor stukje geschreven, ondanks de hectiek van alledag. Ik heb het weer herschreven en daarna verbeterd, laten proeflezen en weer verbeterd, net zo lang dat ik er gek van werd. Nu is het helemaal af en ik heb een exemplaar laten drukken bij pumbo.nl. Wat een vreemd, lekker gevoel om een boek van jezelf vast te houden!
Vanwege de enthousiaste reacties om mij heen, heb ik het boek nu te koop gezet op pumbo.nl. Nu de volgende stap; de voorlees-versie maken....

Omschrijving van de inhoud of de flaptekst: 

Dit is het verhaal van de twalf in de Tror. Er is daar een verwarrende tijd van angst en strijd aangebroken, die veroorzaakt lijkt te worden door vier Stenen van Overvloed. De twalfen geloofden dat deze Stenen hen overvloed gaven aan rijkdom, wijsheid, kracht en macht. Nu brengen de Stenen hen alleen nog maar rampspoed en onheil. Eén twalf wordt op pad gestuurd, de Tror in, om de Stenen van Overvloed te verzamelen en ze samen te brengen op een verborgen plek. Als dat lukt, voor de twee manen elkaar kruisen, zullen de twalfen verlost worden van de rampspoed.
Deze ene twalf kan zich helemaal niets meer herinneren van wie hij is, of was. De Tror is voor hem maar een vreemde en vijandige wereld met strijdlustige horden, schimmige verschijningen en andere geheimzinnige bewoners. Hij vraagt zich af waarom juist hij de Stenen van Overvloed moet zoeken. Het lijkt een onmogelijke opdracht.

Het verhaal is uniek, mysterieus en spannend, maar toch ook logisch en voorstelbaar bij elkaar gefantaseerd. Het is makkelijk geschreven, in eenvoudige zinnen en met toegankelijke woorden. Hierdoor is het zowel voor volwassenen als (wat oudere) jeugd prettig te lezen, mits het fantasy-genre je boeit natuurlijk.

Fragment: 

Wem staarde de twalf aan. Die was in gedachten verzonken en stopte met eten. Het verhaal van Wem was meer dan zijn twalfenkop kon bevatten. “Ik hoop dat je kunt onthouden wat ik je allemaal heb verteld, want je zult het verder zelf moeten doen”, zei Wem. “Ga jij niet mee?”, vroeg de twalf geschrokken. “Nee, ik moet hier blijven om de Steen van Overvloed te herstellen, als jij de vier stukken hier samen hebt gebracht”, antwoordde ze. “Je krijgt wel hulp van een gids. Iemand die de Tror goed kent en je de juiste weg kan wijzen”. Op dat moment klonk onder de stenen vloer van de toren een merkwaardig ritmisch geluid, dat aanzwol tot een lied met onbekende woorden. Uit een gat in de grond kwam een twalfenkop naar boven; een zilverkleurige kam bovenop, gevolgd door een donkergrijs lijf met zilverachtige strepen. De strepen glansden in het vale licht van de brandende lantarentjes. De twalf keek nieuwsgierig naar de kleine gestalte, die nu in de torenruimte kwam staan. De kleine zilvertwalf keek met een brede grijns terug. “Ha, de andertwalf is er”, zei hij. “Dit is Nim, de gids van de Steenwijzers, bewoner van één van de andere torens, die deze Dooltuinen omringen”, zei Wem. “Hij kent de wegen in de Tror en de twalfen die er wonen als geen ander. Hij zal je op weg helpen om jouw pad in de Tror te vinden. Vertrouw hem, hij is jouw enige zekerheid in deze onzekere, gevaarlijke tijden”. “Ik hoop dat je me kunt bijhouden, anders zal ik je achter moeten laten”, zei Nim, nog steeds grijnzend. Hij liep door een andere deur naar buiten, uit het torentje van Wem, pakte een draagzak uit een hoek en slingerde deze met een grote zwaai op zijn rug. De twalf en Wem volgden hem.

Ze kwamen aan de andere kant van de muren terecht. De duisternis van de nacht was bijna ingevallen. De twalf keek naar Wem. Hij kreeg een onprettig gevoel om haar nu al achter te laten. Net nu hij haar net een beetje leerde kennen. “Het is zo jammer dat wij nu al uit elkaar moeten gaan, maar er mag geen tijd verspild worden. Zoals je al snel zal zien, verspreiden angst en strijdlust zich nu razendsnel onder de twalfen. Hele legers worden klaar gemaakt, om door de Tror te trekken. Zij zullen elkaar en uiteindelijk zichzelf vernietigen, allemaal voor de Stenen van Overvloed. Met hun ondergang zal ook jij niet meer bestaan, andertwalf. Vind de stukken van de Steen van Overvloed en breng ze hier, middenin de Dooltuinen van de Swammen. Op het moment dat de twee manen samenvallen, zal de Steen weer één worden. De Tror zal weer zijn, zoals zij ooit was, mooi en vredig”. De twalf keek naar de hemel, die vol stond met fonkelende sterren, maar waarin geen maan te zien was. “Wij moeten nu gaan”, zei Nim.

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!