Start » Boekpresentatie » Jules du Lac - Het Palmeneiland

Jules du Lac - Het Palmeneiland

Door: jules du lac
Op: 7 augustus 2016

Details
Uitgever: 
Boekscout, Soest
ISBN: 
9789402228144
Bladzijden: 
256

Als tiener wilde ik profvoetballer en/of schrijver worden. Maar het werd geen van beiden, alhoewel de liefde voor het schrijven bij mij altijd latent aanwezig is gebleven. In mijn jonge jaren heb ik daarom cursussen ‘Nederlandse taal’ en ‘Korte verhalen schrijven’ gevolgd, maar behalve een jeugdboek en wat gedichten en korte verhalen is er door een drukke baan weinig van gekomen.

Nu ik sinds enkele jaren meer vrije tijd heb, kan ik mij eindelijk uitleven op mijn passie: schrijven.
De basis van mijn grotendeels fictieve roman ‘Het Palmeneiland’ is een ellendige belevenis die een van mijn personeelsleden heeft moeten meemaken. Om deze gebeurtenis heen heb ik een verhaal geschreven met, volgens mij, veel spanning, romantiek, erotiek en intriges
Gedurende ruim vier jaar heb ik aan het boek gewerkt.
Het verhaal zelf had ik binnen enkele maanden op papier staan. Maar daarna werd het pas echt ploeteren. Ik geloof dat ik zo’n 35 keer het manuscript heb herlezen om te gaan schrappen, wijzigingen, andere woorden en synoniemen bedenken, alinea’s veranderen en zelfs hele hoofdstukken vernieuwen.
Op een nacht schrok ik ook nog eens wakker met het afschuwelijke idee om het verhaal, dat ik helemaal in de verleden tijd had geschreven, te gaan ombouwen in tegenwoordige tijd.
Bij elke nieuwe controleronde kwamen weer fouten naar boven. Ondanks mijn cursus Nederlandse taal kwamen steeds nieuwe twijfels naar boven over spelling en taalaspecten. Dus ik heb in die vier jaar mijn taalkennis weer flink opgehaald.

Ik heb mijn roman door twee kritische personen (waaronder mijn vrouw) laten proeflezen. Mijn echtgenote vond het weliswaar een mooi, spannend verhaal, maar had wel de nodige kritiek op erotische scènes, terwijl de andere (een vrij jonge, moderne vrouw ) het helemaal niets bijzonders vond. Dus wat moet ik daar nu eigenlijk mee?

Ik heb 4 traditionele uitgevers benaderd. 2 Daarvan hadden geen interesse. Een ander vond het niet geschikt voor hun portefeuille. De 4e had wat opmerkingen, maar wilde het eventueel opnieuw beoordelen, nadat het bij een schrijfcoach was beoordeeld en verbeterd. Alleen met de schrijfcoach was ik het op bepaalde punten totaal oneens.
Daarom ben ik op zoek gegaan naar een POD uitgever en heb die gevonden in Boekscout te Soest. En dat is mij goed bevallen. Na de beoordeling was er een strakke regie om deadlines te halen. En dat is me uiteindelijk gelukt. Op 29 juli 2016 is het boek officieel uitgereikt.

Omschrijving van de inhoud of de flaptekst: 

De 28-jarige vrijgezel Steve gaat op zoek naar zijn vroegere schoolliefde. Deze lijkt van de aardbodem verdwenen. En dat blijkt niet zonder reden te zijn.
Tijdens zijn zoektocht naar haar komt hij met twee andere personen, waaronder een andere ex-geliefde, als gevaarlijke opponent, terecht op het Tunesische vakantie-eiland Djerba (ook wel Palmeneiland genoemd).
Daar beleeft het trio heftige toestanden, maar genieten ze ook van het mooie eiland, de cultuur en de gastvrije bevolking.
Uiteindelijk dreigt de zoekactie totaal te mislukken. De mannen komen in ernstige problemen, met grote gevolgen voor alle betrokkenen.

Fragment: 

Bouslama heeft deze laatste woorden amper uitgesproken en het fatale schot afgevuurd, of een van de deuren wordt met veel lawaai opengeramd. Er stormt een grote groep politiemannen naar binnen, kompleet uitgerust met wapens, helmen en kogelvrije vesten.
Steve ziet de mannen met getrokken schiettuig op Bouslama en de Nederlander afstormen om ze te overmeesteren, maar, terwijl Bouslama naar de zijdeur rent, richt hij zijn pistool op de groep en schiet als eerste enkele kogels af in de richting van de politie. Een van de agenten valt met een schreeuw op de grond.
Dat schieten had hij niet moeten doen, want direct daarop hoort Steve een salvo van een aantal schoten. Pal voor zijn ogen valt de Nederlander met het spaghettihoofd achterover die, na enkele spastisch schokkende bewegingen en onder het slaken van een diepe zucht, doodstil op de betonnen vloer blijft liggen. Kennelijk heeft de man zojuist zijn laatste adem uitgeblazen, zo beseft Steve.
In de verwarring weet Bouslama wankelend en struikelend de loods te ontvluchten.
Twee agenten rennen de man achterna, maar terwijl er nog enkele schoten worden gelost, horen de aanwezigen in de loods even later een buitenboordmotor met een loeiend lawaai aanslaan. Langzaam verdwijnt het helse geluid in de verte. Het is duidelijk dat de misdadiger zich uit de voeten heeft gemaakt en zo te horen met een speedboot de zee is opgevlucht.

Reacties

Els Mertens
Laatst aanwezig: 21 weken 3 dagen geleden
Sinds: 27 Mei 2014
Berichten: 723

Gefeliciteerd met je boek!

Boekscout is een leuke POD-uitgeverij om mee samen te werken. Zeer vriendelijke mensen die hun uiterste best voor je doen!

Wat een weg heb je afgelegd! Maar uiteindelijk mag je denk ik zeer tevreden zijn met het resultaat!

Mooie cover!

Tja
Laatst aanwezig: 1 week 2 dagen geleden
Sinds: 4 Mei 2009
Berichten: 14124

Gefeliciteerd, Jules. Vijfendertig keer je manuscript herschreven? Wat een geduld heb jij. Ik vind drie keer al veel. Veel succes gewenst.

Waar je ook bent, 'Ik zal je vinden'.

jules du lac
Laatst aanwezig: 22 weken 2 uren geleden
Sinds: 24 Feb 2014
Berichten: 804

@ Je hebt gelijk, Els. Ook ik ben zeer tevreden over de contacten met en afwikkeling door Boekscout. Ik heb het niet als een last gezien. Het is gewoon een hobby van me. blush

@ Beste Tja, probleem was dat ik elke keer weer foutjes ontdekte, of wat wilde wijzigen. Vandaar die 35 keer. Maar volgens mij is het nu (bijna?) foutloos. question

Bedankt jullie voor de reacties.

Water, lucht, zon, natuur. Wat is de wereld puur.
kijk eens op: www.julesdulac.nl

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!