Start » Boekpresentatie » Judic Oostbroek en Jack Schlimazlnik - Kust - verhalen

Judic Oostbroek en Jack Schlimazlnik - Kust - verhalen

Door: schlimazlnik
Op: 15 augustus 2012

Details
Uitgever: 
Eigen beheer via Smashwords
ISBN: 
9781476014838
Bladzijden: 
e-Book

Ik had deze bundel eigenlijk niet willen maken, hij is door omstandigheden tot stand gekomen.

Het verhaal Familiejuwelen uit de oude doos schreef ik voor Pure Fantasy 18+. Het werd voor dat speciale nummer afgewezen, maar het zou wel goed genoeg zijn om naar de gewone Pure Fantasy te sturen. Ik heb het echter nooit ingestuurd, en nu kan het niet meer omdat het tijdschrift niet meer bestaat. Het verhaal past ook niet binnen een van de projecten waarmee ik bezig ben.

Doodsengel stuurde ik in naar een Libelle-schrijfwedstrijd. Ook met dit verhaal kon ik niets, het staat volledig los van mijn oeuvre.

Ze completenteren samen met De verborgen prinses de bundel die twee andere verhalen bevat, waarover ik wat meer te vertellen heb.

Wedstrijd
Ik wilde meedoen met de Auteurs with talent wedstrijd van 2011, maar ik was te laat. Ik zag mijn kans waar bij de Auteurs with talent-wedstrijd, Zwoele zomerverhalen-editie. Daar schreef ik De Griekse kust voor.
Vooraf had ik wat vragen over het reglement, ik kreeg daarop niet echt een duidelijk antwoord, maar wel een verzekering dat alles eraan werd gedaan om beginnende auteurs een podium te bieden (zie de site van Banger Sisters). Dat "met medewerking van Schrijverspunt" gaf het vertrouwen om toch mee te doen.
Nu had ik al wat akkefietjes met Banger Sisters/Eva Krap gehad, dus wilde ik onder een pseudoniem meedoen. Hierover stond niets in het reglement, dus dat leek me wel kunnen. Dat pseudoniem werd, onder het motto "Schli doet een Goeken", Judic Oostbroek (de uitleg staat in het boek).

Judic kreeg een keurige brief dat het verhaal door was naar de volgende ronde. Achteraf niet verwonderlijk, want er waren 7 verhalen ingestuurd, terwijl er in de eindronde en de wedstrijdbundel was voorzien in 20 plaatsen. Ieder deelnemend verhaal is dus doorgegaan en staat in de bundel.

Bij de cijfers van de jury bleek dat De Griekse kust had gewonnen. Het wachten was op de cijfers van het publiek. Er was echter weinig animo om de verhalen te lezen; de wedstrijd werd weinig gepromoot door de organisator. Judic was daarom ook de eindwinnaar.

Omdat er te weinig verhalen waren voor een bundel, werd de deelnemers gevraagd eventueel nog een verhaal op te sturen. Dat werd Twee bolletjes.

Redactie
Hierop volgde de redactie. Die was vooral voor De Griekse kust heel erg slecht. Om te kijken of een woord goed gespeld was, werd de spellingcontrole van Word gebruikt, inclusief de fouten die daarin zitten. Ook voor de grammaticacontrole zag ik vooral opmerkingen van de Word-grammaticacontrole.
Judic won een manuscriptbeoordeling en een uitgave door Erya media, maar ik denk dat ze dat aan zich voorbij laat gaan na deze ervaringen.
Ik vrees dus het ergste voor de kwalteit van de bundel, hoewel ik moet toegeven dat de verhalen die aan de wedstrijd deelnamen gelukkig geen bagger waren.

Eerste publicatie
Na een tijdje kreeg Judic bericht dat de cover van het e-Book klaar was. Persoonlijk vind ik het ding spuuglelijk. Kort daarop kwam het bericht dat het e-Book klaar was en dat wij, de schrijvers, konden beginnen met de promotie.
Pas eind juli kwam het bericht dat de cover voor de papieren versie klaar was. Die zag er wel mooi uit. Daarna hoorden we niets meer van Banger Sisters/Erya Media. Tot een van de deelnemers de stoute schoenen aantrok en eens informeerde waar de papieren uitgave bleef? Toen kwam er een e-mailtje dat deze versie inmiddels al in de boekhandel verkrijgbaar was.

Judic heeft geen auteursexemplaar gekregen, niet van het e-Book, niet van het papieren boek. We weten dus niet welke verhalen in het boek staan, en ook niet hoe de redactie op de andere verhalen is geweest. Over de opmaak en dergelijke is zo ook niets zinnigs te zeggen - promotie wordt dus lastig.
Bovendien verdienen de auteurs geen cent aan de publicatie, behalve "een podium voor beginnende auteurs".

De uitgever, Erya Media, doet echter weinig tot niets aan promotie. Er is bijvoorbeeld geen booktrailer verschenen. Het papieren boek is op de eigen website (nog) niet te koop. Over de publicatie is via Twitter niets gemeld. Ik heb de indruk dat ze erg teleurgesteld waren over de respons op de wedstrijd en met frisse tegenzin hun plicht doen. Ik kan me natuurlijk vergissen.
De medewerking van Schrijverspunt blijkt eruit te bestaan dat zij als clusteruitgeverij fungeren voor Erya Media. Ik ben bij Schrijverspunt nog geen promotie tegengekomen, of uberhaupt een melding over de wedstrijd of het boek.

Op de site van Bezeten Boeken (de Erya Media-site voor hun boekenwebwinkel) staat wel het e-Book, maar de naam van Judic -de winnares van de wedstrijd- staat niet tussen o.a. en e.a.
Er is een interview met uitgeefster Eva Krap verschenen, waarin ze de bundel bespreekt. Hierin staat de opmerking dat behalve Sylvia Peters de auteurs niet eerder gepubliceerd waren. Eva (of iemand anders) heeft echter nooit naar een biografie, bibliografie of schrijf CV gevraagd. Ook staat er in het interview niet dat Judic de winnaar van de wedstrijd was. Sylvia kreeg een gedeelde derde plaats.

Kortom, ik was vrij teleurgesteld over de inspanningen die zijn gedaan voor de publicatie van mijn verhalen, terwijl de volle winst op de verkoop naar de organisatie gaat en er niet eens een gratis e-Book voor de deelnemers vanaf kan.

Tweede publicatie
Ik wilde wel dat lezers Judics verhalen konden lezen. Ik heb er daarom voor gekozen om ze via Smashwords als e-Book te publiceren. Ik heb gekozen voor een bundeling; aan de prijs zal het niet liggen. Ik bied het boek gratis aan om allerlei boekhoudkundige toestanden te voorkomen.

Het omzetten naar een geschikt Word-document om te uploaden heeft me veel over Word geleerd. Ik heb hiervoor een vertaling van de Smashwords Stijlgids gebruikt.
Ik ben niet helemaal tevreden over de inspring van de eerste alinea van een paragraaf, maar de conversieprogrammatuur doet moeilijk als ik het anders probeer op te lossen (als iemand weet hoe dit op te lossen, graag bericht).

De cover heb ik zelf gemaakt (handgetekend op de computer). Ook heb ik een booktrailer gemaakt. In eigen beheer uitgeven is immers ook zelf promotie maken. Hier zal ik dus nog wel wat werk aan hebben.

Op dit moment wacht ik of het boek in de Premium collectie kan worden opgenomen. Dan komt het ook beschikbaar in bijvoorbeeld de iTunes Store en Amazon.

Omschrijving van de inhoud of de flaptekst: 

Kust is een bundel met vijf erotische en ondeugende verhalen van Judic Oostbroek en Jack Schlimazlnik:
- De Griekse Kust. Dit Het verhaal won in 2012 de Auteurs with talent-schrijfwedstrijd Zwoele zomerverhalen.
- Twee bolletjes
- Doodsengel
- Familiejuwelen uit de oude doos
- De verborgen prinses
Daarnaast is een fragment uit De spiegel van de odalisk opgenomen in de bundel.
Het genre van de verhalen is verbeeldingsliteratuur of vrouwenthriller. Een zinderende mix met voor elk wat wils.

Fragment: 

Ze keek op van een bekend getingel. Doordat het water haar als een Pavlov-reactie in de mond liep, herkende ze het deuntje van een ouderwetse ijscokar. Ze stond op om uit het raam te kijken, ze ging echter naar de hal toen ze tussen het deuntje door de voordeurbel hoorde. Ze opende de deur om daarop in de smekende gezichten van haar kanjers te kijken, hun mond een beetje open alsof ze jonge vogeltjes waren die bedelden om een vette worm. Maar ze wilden natuurlijk een ijsje.
"Alsjeblieft, mam?"
De ijscokar stond op het pleintje naast de speeltuin, nog maar net te zien vanuit Sabrina's voordeur. De hangjongeren zwermden er omheen als dikke strontvliegen rond een verse drol. De eerste die zich uit het kluitje werkte was de kwijlende man van de hoek, die eeuwig in een regenjas gehuld ging. De vieze man van de buurt. De kinderen uit de straat mochten niet in zijn buurt komen. Dat durfden ze niet eens, ze waren bang voor die man. Hij taalde echter niet naar de kinderen bij de speeltuin, hij sloeg met zijn twee bolletjes op een hoorntje snel de weg naar de schaduwen van zijn sinistere woning in. De woning met de altijd gesloten gordijnen stond temidden van welig tierend onkruid. Het leek wel een spookhuis.
Sabrina volgde de man met haar ogen tot hij binnen was. Toen keek ze, gerustgesteld, naar haar kinderen. "Ik zal jullie elk een euro geven," zei ze. "Dat moet genoeg zijn voor een hoorntje met twee bolletjes. Maar dan moeten jullie wel even wachten tot de grote jongens daar weg zijn." Ze wierp nog een blik op de ijscokar. Het was zo'n ouderwetse handkar, met grote koperen deksels en een fleurige parasol in de Italiaanse kleuren.
De ijscoman ving haar blik en glimlachte met mediterrane charme.
Zo kreeg ze zelf ook zin in een ijsje. Nee, dacht ze, ik moet nog werken, ik moet aan de lijn denken. Dus liet ze de kinderen gaan. Snel ging ze weer naar boven. Daar zette ze zich aan het werk om haar lustgevoelens te onderdrukken. Ze kon niet blijven denken aan Italiaanse ijslolly's met twee bolletjes waar ze langzaam aan zou likken tot ze het warm van genot kreeg; de hitte was al klef genoeg.

Reacties

Thomach
Laatst aanwezig: 2 jaren 12 weken geleden
Sinds: 4 Nov 2009
Berichten: 1721

Mijn felicitaties! Niet slecht voor iets wat je aanvankelijk niet wou maken.

thomaszijnstrip.com

Tja
Laatst aanwezig: 4 dagen 7 uren geleden
Sinds: 4 Mei 2009
Berichten: 14122

Ik ben ook zeer verbaasd.

Waar je ook bent, 'Ik zal je vinden'.

Via
Laatst aanwezig: 1 jaar 21 weken geleden
Sinds: 12 Jan 2010
Berichten: 2873

Verbazing is een understatement!

Ik vind het geweldig, eens kijken of het lukt om het te downloaden.

KeesvanWouw
Laatst aanwezig: 3 weken 6 dagen geleden
Sinds: 10 Jul 2012
Berichten: 34

Ik ben niet verbaasd om te lezen waar je allemaal mee bezig bent en al gedaan hebt, wel over hoe Erya Media met je verhalen om is gegaan, en feitelijk nog gaat. Het is zo droevig dat het - bijna - lachwekkend is.
Dat je vervolgens de verhalen zelf uitgeeft en de promotie oppakt? Mijn respect heb je!

Schrijven om te vermaken, te verbazen of te verwonderen.
www.keesvanwouw.nl

Hay
Laatst aanwezig: 1 week 3 dagen geleden
Sinds: 1 Dec 2004
Berichten: 2932

Na je wedstrijdresultaten van de afgelopen jaren ben ik absoluut niet verbaasd over de kwaliteit. Alleen is dit fragment anders van toon dan ik van jou verwacht had. Of het ook anders van genre is? Dat valt uit dit korte stukje niet af te leiden.
Ik ga in elk geval ook een downloadpoging ondernemen.

schlimazlnik
Laatst aanwezig: 5 jaren 37 weken geleden
Sinds: 14 Aug 2010
Berichten: 4132

Dank allemaal voor de reacties.
Ik moet ervoor waarschuwen dat het bij Smashwords onder Adult Content valt (Amerikanen kunnen daar zo moeilijk over doen), zodat je waarschijnlijk een (gratis) account moet aanmaken voor de leeftijdsverificatie.

Hay, het fragment is door "Judic Oostbroek" geschreven ;-) Het komt uit Twee bolletjes en dat is een horrorverhaal dat zich op een zinderend hete dag afspeelt.

<-- Ze willen er een smiley bij. Bij dezen.
Ik jureer bij de SF-schrijfwedstrijd Trek Sagae 2013.

Hay
Laatst aanwezig: 1 week 3 dagen geleden
Sinds: 1 Dec 2004
Berichten: 2932

Ha, dan liet mijn gevoel me toch niet helemaal in de steek. cool

Castor
Laatst aanwezig: 4 jaren 34 weken geleden
Sinds: 31 Jan 2012
Berichten: 200

Gefeliciteerd! De trailer is iig zeer vermakelijk en de eerste bladzijde (net even snel online gelezen) smaakt naar meer!
Succes met de promotie!

Zieveraar
Laatst aanwezig: 2 jaren 28 weken geleden
Sinds: 21 Jan 2012
Berichten: 860

Mooie cover!

Veel succes met de promotie.

schlimazlnik
Laatst aanwezig: 5 jaren 37 weken geleden
Sinds: 14 Aug 2010
Berichten: 4132

Bedankt!
Ik zie net dat het boek de Premium status heeft gekregen. Dat wil zeggen dat het binnenkort bij o.a. de iTunes Store te verkrijgen is (voor wie problemen met Smashwords heeft).
Niet bij bol.com en andere bedrijven die via het CB werken, helaas, maar dat mag de pret niet drukken.

<-- Ze willen er een smiley bij. Bij dezen.
Ik jureer bij de SF-schrijfwedstrijd Trek Sagae 2013.

Thomach
Laatst aanwezig: 2 jaren 12 weken geleden
Sinds: 4 Nov 2009
Berichten: 1721
schlimazlnik schreef:

Bedankt!
Ik zie net dat het boek de Premium status heeft gekregen. Dat wil zeggen dat het binnenkort bij o.a. de iTunes Store te verkrijgen is (voor wie problemen met Smashwords heeft).
Niet bij bol.com en andere bedrijven die via het CB werken, helaas, maar dat mag de pret niet drukken.

Dat mag de pret zeker niet drukken. Nogmaals gefeliciteerd!

thomaszijnstrip.com

Irene1982
Laatst aanwezig: 1 jaar 3 weken geleden
Sinds: 5 Jan 2010
Berichten: 221

Jeetje, wat een verhaal zeg.

Gefeliciteerd met je publicatie en mijn complimenten voor de handgetekende cover! Erg mooi!

Ik zal iTunes in de gaten houden.

Het loeiend vuur zal ze niet schroeien; het zal ze zelfs niet raken, en hun voedsel zal ochtenddauw zijn. Door de takken zullen zij een nieuwe zon zien ontbranden als de wereld eindigt en opnieuw begint. Völuspá

Hekate
Laatst aanwezig: 2 jaren 44 weken geleden
Sinds: 10 Jun 2010
Berichten: 3001

Ik heb me voor het juryrapport van de PHP van vorig jaar tevergeefs proberen te registreren bij Smashwords, dus ik vrees dat dat nog steeds niet zal lukken. Hopelijk is iTunes dan gebruiksvriendelijker, ik hou deze draad in het oog wanneer het boek beschikbaar is.

All that we see or seem, is but a dream within a dream (E.A. Poe)

Op zoek naar proeflezers? Neem een kijkje bij De Leesproeverij.

sabarinde
Laatst aanwezig: 4 uren 29 min geleden
Sinds: 3 Aug 2007
Berichten: 2109

Super gefeliciteerd, Jack Schlimazlnik en wat een verhaal, zeg! Mijn appreciation dat je dat hier uitgebreid vertelt. Thanks. thumbsup Is Judic Oostbroek ook bekend via Sol? Ik zal kijken of ik het binnenkort kan downloaden.

Emma Elaine
Laatst aanwezig: 3 jaren 46 weken geleden
Sinds: 21 Okt 2008
Berichten: 335

Bedankt voor je uitgebreide toelichting op de bundel, Schli. Ik ga 'm straks proberen op m'n e-reader te toveren.

'Kom', zei het verhaal, terwijl het me op de schouder tikte, 'ik moet geschreven worden.'

Http://gijsenandereverhalen.weebly.com

Syriain
Laatst aanwezig: 1 jaar 16 weken geleden
Sinds: 20 Jul 2012
Berichten: 269

Bedankt voor de download, Jack/Schli! Ik ben heel benieuwd naar de verhalen. smile

Overigens heb ik aan de 2012 editie van Auteurs with Talent meegedaan, maar daarbij won alleen de winnaar publicatie van haar verhaal als eBook. Na jouw verhaal hoop ik voor haar dat dat allemaal goed gaat...

schlimazlnik
Laatst aanwezig: 5 jaren 37 weken geleden
Sinds: 14 Aug 2010
Berichten: 4132

Syrian, dat zal de Spentakel-versie zijn geweest die Marije Kok won. Er werd gezegd dat dat in samenwerking met Uitgeverij Zilverspoor was. Ik hoop dat die zich inderdaad ook bemoeien met de uitgave en niet alleen met de overige prijzen.

<-- Ze willen er een smiley bij. Bij dezen.
Ik jureer bij de SF-schrijfwedstrijd Trek Sagae 2013.

Cauwa
Laatst aanwezig: 5 jaren 27 weken geleden
Sinds: 2 Jan 2011
Berichten: 108

Succes Schli, je bent een toegewijd schrijver en ik gun je veel succes met je werk.

Angus
Laatst aanwezig: 1 jaar 16 weken geleden
Sinds: 19 Mei 2012
Berichten: 3286

'Grieke kust' heb ik met veel plezier gelezen.
Naar mijn mening een goed verhaal met mooie erotische scenes.
Het had een mooier podium en een betere redactie verdiend. (Dat laatste is overigens geen kritiek.)

Trenke
Laatst aanwezig: 3 jaren 16 weken geleden
Sinds: 26 Okt 2007
Berichten: 3802

Gefeliciteerd met de uitgave. thumbsup
Leuk dat je het proces zo uitgebreid hebt beschreven! Jammer dat het zo misging bij Bangersisters, iets waar ik eerlijk gezegd toen het net begon ook niet zo veel vertrouwen in had, omdat ik de website slecht vond en niet professioneel vond overkomen.
Het verhaal doet me wel een beetje denken aan mijn ervaringen met Jaylen Books, die je wellicht ergens in het topic over die "uitgeverij" hebt gelezen. Ook verschrikkelijk hoe dat allemaal is gegaan. Zo zie je maar weer dat elke gek zichzelf "uitgever" mag noemen.
Mag ik vragen waarom je ervoor gekozen hebt om deze verhalen te publiceren? En waarom je bedankt hebt voor de uitgave via Erya, die misschien slecht was, maar wellicht wel via bol.com te verkrijgen?

schlimazlnik
Laatst aanwezig: 5 jaren 37 weken geleden
Sinds: 14 Aug 2010
Berichten: 4132
Trenke schreef:

Mag ik vragen waarom je ervoor gekozen hebt om deze verhalen te publiceren?

Wat had ik er anders mee moeten doen?
Ik was al langer van plan eens te kijken wat ik met e-Books kon doen. En ik wil de mensen de gelegenheid geven de verhalen van Judic te lezen zonder dat Erya er een cent wijzer van wordt; hoewel die natuurlijk ook nog online te lezen zijn in de site van de wedstrijd.

Citaat:

En waarom je bedankt hebt voor de uitgave via Erya, die misschien slecht was, maar wellicht wel via bol.com te verkrijgen?

Ik wil hier in een blog wat dieper op in gaan, maar het komt er op neer dat de redactie erg slecht was (dat kan ik zelf beter), de uitgave via een clusteruitgeverij gaat (die ik ook kan gebruiken voor "eigen beheer", dat aanbod heb ik al), er alleen een e-Book wordt uitgegeven waarvoor je als schrijver bijna niets krijgt (het contractvoorstel is erg onduidelijk op dat punt), en als het boek op papier moet worden aangeboden, moet je extra betalen als schrijver. De promotie van het Erya-boek waar de verhalen van Judic in staan was non-existent, en ik ben ook niet kapot van de omslagen en al helemaal niet van de booktrailers van Erya.
Ik heb er niets op tegen dat wanneer een uitgever voor je werkt (redactie, verzorgen van alle uitgaven, promotie, marketing, contacten met de pers, financiële afhandeling, persoonlijke begeleiding, internationaal netwerk) ze delen in de winst die op het boek wordt gemaakt, maar als ze niets bieden, of slechte kwaliteit bieden, dan zie ik niet in waarom ik als schrijver niet veel meer royalties krijg.
Overigens krijgen de deelnemers aan de schrijfwedstrijd dus helemaal geen royalties en ook geen auteursexemplaar van de bundel met wedstrijdverhalen. En daarom maak ik daar geen promotie voor.

<-- Ze willen er een smiley bij. Bij dezen.
Ik jureer bij de SF-schrijfwedstrijd Trek Sagae 2013.

Ka Sha Gan
Laatst aanwezig: 4 jaren 9 weken geleden
Sinds: 13 Mrt 2009
Berichten: 223

Van harte proficiat, Schli.

Welkom in mijn Verwoeste Land, de reconstructie is bijna voltooid.
Het wordt sensationeel! Het zal de ogen strelen.
Evenals dat het onrust baren zal...

Syriain
Laatst aanwezig: 1 jaar 16 weken geleden
Sinds: 20 Jul 2012
Berichten: 269
schlimazlnik schreef:

Syrian, dat zal de Spentakel-versie zijn geweest die Marije Kok won. Er werd gezegd dat dat in samenwerking met Uitgeverij Zilverspoor was. Ik hoop dat die zich inderdaad ook bemoeien met de uitgave en niet alleen met de overige prijzen.

Klopt, dat is inderdaad die versie. Eén van de prijzen voor de finalisten bestaat uit twee boeken van Uitg. Zilverspoor en die zijn nu - een maand na de uitslag - nog steeds niet gearriveerd, alhoewel er vandaag wel een excuusmailtje kwam over de vertraging.

Yrret
Laatst aanwezig: 6 uren 24 min geleden
Sinds: 16 Jul 2012
Berichten: 5964

De inleiding is zeer interessant. Zeer leerzaam voor een beginner als ik.
Mijn bewondering voor je doorzettingsvermogen is groot.

Ik vind het begrip verbeeldingsliteratuur mooi. Dat geeft mij ruimte.

Het fragment is een opeenvolging van zinnen waar ik mij mag verbeelden wat ik wil.
Prachtig en wederom leerzaam.

Citaat:

De woning met de altijd gesloten gordijnen stond temidden van welig tierend onkruid.

Word geeft bij mij het woord 'temidden' mogelijk aan als fout.
Als ik verder zoek op verschillende site`s kan ik niet vinden of het...
-te midden van- of -temidden van- zou kunnen zijn.
Waarom schrijf je -temidden van-?

Ooit protesteerde ik tegen het 'monopolie der oude heren'. Nu ben ik er zelf één.

schlimazlnik
Laatst aanwezig: 5 jaren 37 weken geleden
Sinds: 14 Aug 2010
Berichten: 4132

Ik schrijf dat omdat ik in die termen denk. Ik gebruik een andere spellingcontrole dan die van Word, en die van mij keurt het wel goed. Eigenlijk schrijf ik standaard tenmidden, maar dat wordt afgekeurd en de suggestie voor correctie is temidden.

<-- Ze willen er een smiley bij. Bij dezen.
Ik jureer bij de SF-schrijfwedstrijd Trek Sagae 2013.

schlimazlnik
Laatst aanwezig: 5 jaren 37 weken geleden
Sinds: 14 Aug 2010
Berichten: 4132

Inmiddels is het boek ook via iTunes te verkrijgen. Zoek op Schlimazlnik.

<-- Ze willen er een smiley bij. Bij dezen.
Ik jureer bij de SF-schrijfwedstrijd Trek Sagae 2013.

Tja
Laatst aanwezig: 4 dagen 7 uren geleden
Sinds: 4 Mei 2009
Berichten: 14122

Tenminden heb ik nog nooit gelezen. Wel te midden van. Ik ben je verhalen met tussenpozen aan het lezen.

Waar je ook bent, 'Ik zal je vinden'.

Lees Schrijven Magazine
  • Leer schrijven als Stephen King
  • Alles wat een schrijver moet weten over uitgeverijen
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • De schrijfdip en wat je ertegen kunt doen

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

MELD JE AAN
Verkoopt jouw boekhandel Schrijven Magazine?

Benieuwd of jouw boekhandel of kiosk Schrijven Magazine verkoopt? Zoek het op in de storelocator.

Zoek een verkooppunt