Start » Boekpresentatie » Johan Bordewijk - Zielsveel

Johan Bordewijk - Zielsveel

Door: Johan Bordewijk
Op: 7 december 2015

Details
Uitgever: 
Elikser
Bladzijden: 
290

Drie jaar geleden schreef ik in een paar weken het verhaal van Zielsveel. Ineens viel me een geschiedenis in van een liefde die bedreigd wordt door een dramatisch gebeurtenis, een doodziek kind .
Ik heb het verhaal gewoon achter elkaar door geschreven, zonder veel op struktuur te letten. Het ging me vooral om de verscheurdheid van de hoofdpersoon, kun je verliefd zijn terwijl je kind zo ziek is.

Toen ik het verhaal af had heb ik het weggelend en nauwelijks meer aan gedacht. Dit voorjaar heb ik het weer eens gelezen en dacht ik 'Hé, da's best wel aardig. Daar zit een boek in'. Er was wel veel herschrijfwerk nodig, maar nu is het dan ook een erg mooi verhaal geworden.

Omschrijving van de inhoud of de flaptekst: 

Geheimen, verborgen irritaties, onverwachte ontmoetingen en allesomvattende liefde zijn de ingrediënten van dit boek. Met scherpe pen, in vloeiende dialogen schetst Johan Bordewijk de levens van zijn hoofdpersonen, waarin de dagelijkse werkelijkheid vaak weerbarstig en moeilijk te dragen is. Zielsveel gaat over relaties, bron van angst en onzekerheid maar evenzeer die van verrukking en grote vreugde.

Fragment: 

Ik ren nog steeds zo goed en zo kwaad als het gaat langs de rivier. Het pad is niet langer stoffig, de eerste druppels zijn overgegaan in een stevige bui.
Tussen de donder in is de brulboei van Ella te horen. ‘Annemijn. Hierrr!’
Anda is kreunend afgehaakt, Machiel is nergens te zien. Ik moet het nu alleen doen. Met moeite kan ik mijn woedende vrouw bijhouden.
Ze heeft net een boot de rivier in geduwd. Ongelooflijk hoe sterk ze opeens was, wat een daadkracht en energie. Ze is erin gestapt, heeft twee riemen gepakt en vaart nu met een flinke snelheid stroomafwaarts.
‘Stop nou. Dit gaat fout.’

Reacties

Yrret
Laatst aanwezig: 3 uren 49 min geleden
Sinds: 16 Jul 2012
Berichten: 6075

Goed gedaan, Johan. smile

Ooit protesteerde ik tegen het 'monopolie der oude heren'. Nu ben ik er zelf één.

kiksgreggel
Laatst aanwezig: 1 week 6 dagen geleden
Sinds: 14 Aug 2010
Berichten: 488

Gefeliciteerd, Johan! Knap werk.

Werkt aan 4de en 5de thriller. 'Geen weg terug' verschijnt op 30 mei 2017. 'Gezworen vrienden' (2014). 'Bloedgeld' (2012). 'edwardhendriks.nl' Lees gratis mijn korte verhalen via Smashwords

  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!