Start » Boekpresentatie » JH - De wet van de spontaniteit

JH - De wet van de spontaniteit

Door: JH
Op: 29 november 2012

Details
Uitgever: 
Free Musketeers
ISBN: 
9789048421954
Bladzijden: 
104

Mijn boek is eigenlijk geschreven in drie dagen. Tenminste dat herinner ik me. Meestal zeg ik tegen mensen dat het geschreven is in twee weken. Dat klinkt dat nog wel geloofwaardiger denk ik, maar goed binnen drie dagen was het geschreven en geïllustreerd. Binnen deze tijd kreeg ik na aanleiding van een wandeling door de stad met mijn toenmalige vriendin energie die eruit wilde en die ik door middel van typen op Word eruit gooide en deze energie nam een vorm aan van vele teksten die later gezamenlijk een boek vormden welke ik ook zelf geïllustreerd heb. Toen het er allemaal uit was heb ik pas veel later de speciale foto op de achterkant gemaakt met mijzelf in een bijzondere pose ( Te zien op bol.com bij inzage van het boek ). Toen ik helemaal klaar was met de teksten en de plaatjes en het manuscript heb ik het op een stapeltje in mijn kamer gelegd en ik heb er minstens 4 jaren niets mee gedaan tot op het moment dat ik door vervelende omstandigheden depressief en levensmoe op mijn bed lag maandenlang en ik het niet meer zag zitten. Ik wist niet meer waarvoor ik leefde en ik wachtte op mijn einde dat maar niet kwam. Op een gegeven moment kwam er een gedachte in me op en een besef. God dacht ik , ik heb ooit een boek geschreven en wie gaat dat boek uitgeven als ik dood ben? Mijn ouders hebben geen verstand van Word en van computers dus die kunnen het niet doen. Mijn vrienden zijn ver weg die doen het ook niet. Toen dacht ik. Ik ben de enige die dat boek kan uitgeven en deze gedachte bracht mij verder. Ik ging het bed uit en ik begon met de voor mij heilige taak om het boek te verwerken tot manuscript om deze te versturen nar een uitgeverij. Zodoende nam ik afscheid van mijn depressie. Ik ben uiteindelijk door Free Musketeers goed gekeurd alleen hadden ze de eis dat er maar tien plaatjes in het boek mochten en dat wilde ik niet, want ik had twintig plaatjes. Dus heb ik hun aanbod afgewezen en ben ik verder gaan zoeken in de uitgeverswereld. Ik kwam echter niet verder door verschillende tegenstrijdige commentaren van uitgevers na aanleiding van mijn werk. Ik ben toen maar noodgedwongen teruggekeerd naar Free Musketeers en ik heb mijn boek in eigen beheer uitgegeven. Dit voelde wel goed. Zo doende ligt het nu in de catalogi van iedere boekwinkel in Nederland. En ook in de internetwinkels ligt de titel. Toen het boek op de markt kwam viel er een enorme last van me af. Ik wist dat mijn heilige missie vervuld was en voltooid. Mijn “ei” was gelegd en nu was en is het afwachten wat het zal brengen. Ik heb geen hoge verwachtingen en ik ben al blij dat het verkrijgbaar is in Nederland !

Omschrijving van de inhoud of de flaptekst: 

Dit boek omvat een liederlijk schrijven aangaande een onmisbare wet van het leven. De hoofdpersonage van dit boek heeft het licht gezien en verhaalt over zijn inzichten. Een strijdschrift waarin het leven wordt bezongen. Dit alles gezien vanuit de wet die ons allen telkens weer verrast. We kunnen er niet onderuit of er om heen. We worden uitgedaagd om de zin van de onzin te ervaren en te leren kennen. Confronterende als wel zijdezachte uitingen van een man die nooit iets zei en nu zijn mond vol heeft van wat hij ervaart en ziet en hoort en beleeft.

Fragment: 

Levensontwikkeling en spontaniteit

Mensen die vanuit het besef van spontaniteit leven verwonderen zich over mensen die nog steeds volgens verwachtingen en wetten en regels leven. Die zich onderwerpen aan uniformiteit en voorspelbaarheid en clichématigheid. Wat dat ook moge zijn. Weersverwachtingen en voorspellingen en statistieken geven sommigen zekerheid en valse hoop. Het loopt anders dan verwacht en de mensen geven de schuld aan de weersvoorspeller of de helderziende. Als het tegenvalt geven de mensen die geloven in veiligheid en rechtvaardigheid en zekerheid de schuld aan de mens die hun veiligheid schond of de rechtvaardigheid of de zekerheid. Mensen klagen elkaar aan voor hun lichamelijk letsel of hun geestelijke letsel. Mensen gaan vanuit hun slachtoffer positie naar een psycholoog. Zij lopen te kniezen en te klagen over wat hen aangedaan is. Dit kunnen zij een leven lang volhouden. Zo gehecht zijn zij aan hun pijn en hun lijden. Mensen verlangen naar een rechtvaardigheid en een straffende instantie die hun voor alle rottigheid van het leven beschermt. Het liefste eentje die alles wat erg is voorkomt. Een soort van voorzienigheid die hen altijd leidt op de veilige wegen. Alsof je alleen maar kunt leven zonder ooit geleden te hebben en ooit pijn gevoelt te hebben en wanhoop en strijd en rottigheid. Alsof jij kunt leven zonder ooit gevangen gezeten te hebben in jou eigen projecties. Alsof het mogelijk is om in jou ontwikkeling als mens te beginnen bij het eindpunt van jou ontwikkeling naar jou beginpunt. De ontwikkeling van eitje naar rups en dan naar pop en dan naar vlinder gaat niet zonder strijd en innerlijke wrijving. Zonder moeilijkheden leert de vlinder nooit kracht te ontwikkelen en doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen. Zelfontwikkeling bereik je alleen door pijn en moeite in je op te nemen als onderdeel van jou leven. Onvermijdelijk is dat. Angst en wanhoop zijn nodig. Voor de niet ingewijde klinkt dit als bull shit. Wie wil nou een leven met pijn en moeite. Wel, als mensen zouden weten welke pijn zij te verdragen krijgen in hun leven zouden zij niet eens durven te leven. Dat is waar het om gaat. Je moet je leven op je nemen en je kruis dragen zonder te weten wat je voor je kiezen krijgt. Mensen die alles al weten en kunnen voorkomen leven niet en wachten slechts af tot het moment daar is. Wat de mensen moet doormaken om zich te ontwikkelen weet niemand en kan niemand door middel van theorieën voorspellen.

Reacties

Tja
Laatst aanwezig: 1 dag 1 uur geleden
Sinds: 4 Mei 2009
Berichten: 14122

Heel heftig en diepgaand. Ik ben blij dat je door het schrijven uit een dal bent geklommen. Veel succes met de verkoop. Hoe komen jouw boeken bij het CB terecht als je het in eigen beheer hebt uitgegeven? Of heb je je aangemeld en moet je zelf alle boeken versturen?

Waar je ook bent, 'Ik zal je vinden'.

JH
Laatst aanwezig: 6 jaren 37 weken geleden
Sinds: 29 Nov 2012
Berichten: 4

Hoi Tja,

Dank je wel voor je reageren. smile

Het leuke is dat ik qua CB geen omkijken heb, want de uitgeverij legt zelf de verbinding met het CB. Ik hoef er niets voor te doen.

Alleen kost het mij wel jaarlijks iets van 70,00 euro om dit te laten bestaan.

Greets van JH

Trenke
Laatst aanwezig: 3 jaren 17 weken geleden
Sinds: 26 Okt 2007
Berichten: 3802

Poe, heftig hoor. Fijn voor je dat je boek er nu is. Ik hoop dat je nu in rustiger vaarwater verkeert.
Ik vind de voorkant trouwens zelf enorm chaotisch en druk, heb je dat met opzet gedaan?

JH
Laatst aanwezig: 6 jaren 37 weken geleden
Sinds: 29 Nov 2012
Berichten: 4

Hallo Trenke,

Ik heb de voorkant getekend en inderdaad is het wat druk geworden. Mensfiguurtjes en een hondje en een muisje en zon en vogel en bloemetjes laten zien wat het onderwerp inhoud en dat is spontaniteit.

Greets van JH

Lees Schrijven Magazine
  • Leer schrijven als Stephen King
  • Alles wat een schrijver moet weten over uitgeverijen
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • De schrijfdip en wat je ertegen kunt doen

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

MELD JE AAN
Lees Schrijven Magazine

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Meld je aan vóór 23 september!

Word abonnee