Start » Boekpresentatie » Jen Minkman - Back to School!

Jen Minkman - Back to School!

Door: jeminkman
Op: 22 september 2012

Details
Uitgever: 
Ellessy
ISBN: 
9789086601998
Bladzijden: 
234

Hallo allemaal!
Sommigen van jullie kennen me misschien nog als de schrijfster die zich afvroeg waarom er zo weinig paranormal romance boeken in het Nederlands werden geschreven (ik was er zelf met 1 bezig en het was verschrikkelijk moeilijk om daar een uitgever voor te vinden). Hier kreeg ik veel reacties op van mensen die ook graag in dat genre schreven; ik heb ook voor een aantal van die mensen proefgelezen omdat ik altijd nieuwsgierig ben naar werk van collega-auteurs.
Toen ik bij mijn huidige uitgever mijn paranormal romance-manuscript voor 'Schaduw van de Tijd' aanbood, was hij erg enthousiast over het boek, maar hij voorzag ook dat het moeilijk zou zijn om mij als schrijver binnen zijn 'stal' te lanceren vanwege het genre. Het was dan wel een liefdesroman (iets waar uitgeverij Ellessy veel in doet), maar het was natuurlijk ook paranormaal/mystiek... en dat had hij nog helemaal niet. Dus vroeg hij me om eerst een 'gewone' liefdesroman te schrijven in dezelfde vlotte stijl, zodat hij me daar dan in eerste instantie naamsbekendheid mee zou kunnen geven. Ik zit altijd boordevol ideeën, dus ik was binnen twee maanden klaar met het manuscript voor 'Back to School!', een spannende chicklit die onder het genre 'romantische detective' is geschaard. Vanaf 24 september is het boek verkrijgbaar. Rond dezelfde tijd volgend jaar volgt dan de publicatie van 'Schaduw van de Tijd', het boek waar het voor mij allemaal mee begonnen is.
Het is een lange weg geweest! In voorjaar 2010 was ik klaar (dacht ik...) met mijn ms voor 'Schaduw van de Tijd', maar helaas werd het door 5 uitgeverijen afgewezen. Achteraf gezien snap ik ook heel goed waarom: het was gewoon VEEL TE LANG. De fout die elk beginnend schrijver volgens mij maakt is dat je te veel wilt vertellen; en schrappen daarna lijkt onmogelijk, maar ik heb door de uitgebreide commentaren van de afwijzers een heleboel geleerd over wat werkt in een boek en wat niet. Het uiteindelijke manuscript dat gepubliceerd gaat worden in sept 2013 heeft 8 herschrijvingsronden gehad en is 2/3de van zijn volume kwijt. Gelukkig hoefde ik niet dezelfde weg te lopen voor 'Back to School!' dat binnenkort uitkomt, want ik had inmiddels geleerd van mijn fouten en wist veel beter hoe een boek in elkaar moet zitten.
Het voelt ontzettend goed dat (na een proces van meer dan twee jaar) mijn eerste boek bij een reguliere uitgeverij een feit is! Ik hoop dat het met plezier gelezen wordt (het heeft al een aantal positieve recensies gekregen op sites zoals the S word.nl en een aantal boekenblogs van leesfans) en het eerste boek wordt in een lange reeks van mooie boeken die ik of al op papier heb ofwel in mijn hoofd heb zitten!

Omschrijving van de inhoud of de flaptekst: 

Vera heeft het als lerares Engels op de middelbare school al zwaar genoeg zonder vervelende leerlingen. Helaas blijft niets haar bespaard: als Morten aan het begin van het schooljaar haar klaslokaal binnenstapt, weet Vera meteen dat hij voor grote problemen gaat zorgen. Hij is nieuw op school, hij is sexy, en hij flirt met haar. En dan is er ook nog die XTC-zaak waar leerlingen van de school bij betrokken zijn. Kan ze het hoofd koel houden..?

De grootste hunk van de klas wil haar versieren... en ze is zijn docent.

Fragment: 

Vera draaide de deur open. Terwijl iedereen een plekje zocht, startte ze de powerpoint-presentatie op die ze had voorbereid om de leerlingen uit te leggen wat er in hun examenjaar allemaal van hen verwacht werd. Niet alleen bij haar eigen vak, maar bij alle vakken die ze moesten afsluiten.
Bas en Maxim zaten naast elkaar helemaal achteraan. Ja hoor, natuurlijk hadden die nu al de onderuitgezakte, lakse houding waar ze voor had gevreesd. Maxim zat uitdagend kauwgom te kauwen, en Bas probeerde een potlood op zijn vinger te laten balanceren alsof hij bij een jongleerles zat in plaats van bij Engels.
Vera beet op haar lip, aarzelde even, maar stapte toen kordaat de klas in. De aanval was misschien wel de beste verdediging. “Zo!” zei ze, en ging naast Bas staan.
Die schrok een beetje, en liet het potlood van zijn vinger vallen. “Hé, wat doet u nou?” riep hij boos uit.
Vera keek hem verbaasd aan. “Doe ik iets?”
“Mijn potlood,” gromde Bas verongelijkt. Hij dook onder zijn schoolbank.
“Oh ja, sorry. Misschien heb ik de zwaartekracht wat te hard aangezet in mijn lokaal.”
De klas grinnikte. “Of misschien ben jij toch niet zo behendig als je denkt,” vervolgde Vera, toen Bas met zijn potlood weer omhoog kwam en zijn hoofd tegen de rand van zijn tafel stootte.
Nu begonnen twee meisjes voor Bas openlijk te lachen. Die werd rood en opende snel zijn boek om zich een houding te geven.
“Maxim, loop jij even naar de prullenbak?” vroeg Vera toen liefjes.
De leerling wierp haar een chagrijnige blik toe. “Waarom?”
“Om je lunch voor vanmiddag te zoeken, nou goed?” riep Janneke van voren. “Ze wil dat je je kauwgom weggooit, idioot.”
De klas begon opnieuw te lachen, en Maxim slofte onwillig naar voren. Vera wreef zichzelf bijna tevreden in haar handen. Ze had meteen de juiste toon gezet bij deze twee lastpakken. Dat was een goed begin!
Net toen ze weer naar voren was gelopen en de slideshow over het examenprogramma op de beamer had aangezet, zwaaide de deur open en stapte er een lange, slanke jongen met een Aziatisch uiterlijk naar binnen. Hij keurde haar geen blik waardig, maar nam nonchalant plaats aan het tafeltje vlak voor haar bureau en smeet zijn rugzak zo hard in de vensterbank, dat hij bijna een cactus omver kegelde.
6V1 werd muisstil. Vera kreunde inwendig. Wat nou weer? Had ze net twee onruststokers op hun nummer gezet, kwam er een onverwachte derde oproerkraaier binnenzetten. Haar blik gleed over de outfit van de jongen. Hij droeg een zwarte spijkerbroek, een grijs t-shirt met Metallica erop, en hij had zijn lange, zwarte haar in een staartje. Vera slikte. Die knul kon toch geen leerling van haar zijn? Hij zag er veel ouder uit dan de rest. En verdraaid, hij zag er ook veel beter uit dan de rest. Hij was de knapste jongen die ze in lange tijd had gezien.
Ze knipperde even met haar ogen. Oké. Niet staren, maar praten.

Reacties

noes
Laatst aanwezig: 4 jaren 50 weken geleden
Sinds: 9 Jun 2012
Berichten: 190

Gefeliciteerd en het fragment klinkt veelbelovend.

You can fix a bad page. You can't fix a blank one.

~ Nora Roberts

Thérèse
beheerder
Laatst aanwezig: 2 min 44 sec geleden
Sinds: 2 Aug 2009
Berichten: 5903

Gefeliciteerd Jen, en veel succes!

Tijdens de zomervakantie schrijfmeters maken in De scribbe? Lees er meer over op deze pagina.

Victoria Jong
Laatst aanwezig: 2 jaren 39 weken geleden
Sinds: 24 Jul 2012
Berichten: 405

Het fragment is veelbelovend. Proficiat!!!

Eliesje
Laatst aanwezig: 4 jaren 14 weken geleden
Sinds: 13 Jul 2008
Berichten: 1202

Oh, wat top voor je!! Super ook om te lezen hoe het is begonnen en hoe het nu verder loopt. Gefeliciteerd!

Trenne dich nie von deinen Träumen.
Wenn sie verschwunden sind, wirst du weiter existieren,
aber aufgehört haben zu leben.

jeminkman
Laatst aanwezig: 3 jaren 13 weken geleden
Sinds: 23 Mei 2010
Berichten: 47

Dank jullie wel allemaal! smile

parrot
Laatst aanwezig: 23 weken 6 dagen geleden
Sinds: 1 Sep 2009
Berichten: 644

Leuk om je boekpresentatie te lezen. Gefeliciteerd, ook met het paranormal romance boek, dat volgend jaar wordt uitgegeven.

Https:/www.inekefritz.com

Thule82
Laatst aanwezig: 1 jaar 11 weken geleden
Sinds: 4 Apr 2011
Berichten: 628

Van harte! Heel leuk om te horen hoe je harde werken wordt beloond:) En ook nog eens twee boeken... wow!

'Het zijn niet het hoge gras, het stille land, de smetteloze sneeuw, die het beeld van onze jeugd bepalen. Het is veel meer de schokkende wijze waarop de mens kennis maakt met het leven.' Bertus Aafjes, 'De sneeuw van weleer'

katniss
Laatst aanwezig: 2 jaren 28 weken geleden
Sinds: 6 Jul 2011
Berichten: 263

YEAH! Alweer een succesje in de genres die ik zelf graag lees (en schrijf)! Gefeliciteerd. Beide boeken komen op mijn leeslijst te staan.

Gr.
K.

Winnaar Coffee Company Book Award 2014 en 2e plaats Hebban Crimezone Debuutprijs 2014 met Dodenweg.
Nevel, het vervolg op Dodenweg verschijnt mei 2015.
Hitte, de eerste New Adult van een Nederlandse auteur, verschijnt in februari bij Storm Publishers.

katniss
Laatst aanwezig: 2 jaren 28 weken geleden
Sinds: 6 Jul 2011
Berichten: 263

Ow, trouwens...
Chapeau voor het Metallica-shirt :-). Een hoofdpersoon met smaak! Hihihi

K.

Winnaar Coffee Company Book Award 2014 en 2e plaats Hebban Crimezone Debuutprijs 2014 met Dodenweg.
Nevel, het vervolg op Dodenweg verschijnt mei 2015.
Hitte, de eerste New Adult van een Nederlandse auteur, verschijnt in februari bij Storm Publishers.

Eliesje
Laatst aanwezig: 4 jaren 14 weken geleden
Sinds: 13 Jul 2008
Berichten: 1202

Leest super, Jen!

Trenne dich nie von deinen Träumen.
Wenn sie verschwunden sind, wirst du weiter existieren,
aber aufgehört haben zu leben.

Trenke
Laatst aanwezig: 3 jaren 16 weken geleden
Sinds: 26 Okt 2007
Berichten: 3802

Gefeliciteerd! Wat knap dat je zo via een omweg je droom hebt bereikt! En dat je kennelijk zoveel ideeën hebt dat je zo een boek uit je mouw schudt! thumbsup
Het is inderdaad een leuk fragment.

jeminkman
Laatst aanwezig: 3 jaren 13 weken geleden
Sinds: 23 Mei 2010
Berichten: 47

Nogmaals bedankt voor alle leuke reacties! Ik ben blij te zien dat mijn schrijfstijl en goede muzieksmaak gewaardeerd worden wink Oh ja, mocht iemand overgaan tot aankoop van het boek, dan zou ik het echt hyper-tof vinden als je een korte recensie achter kon laten op bol.com of cosmox.nl/be - het staat zo fijn als er recensies bij een boek zijn geschreven big grin

Eliesje
Laatst aanwezig: 4 jaren 14 weken geleden
Sinds: 13 Jul 2008
Berichten: 1202

Ik heb het bijna uit en zal dan bij bol.com een recensie schrijven smile

Trenne dich nie von deinen Träumen.
Wenn sie verschwunden sind, wirst du weiter existieren,
aber aufgehört haben zu leben.

jeminkman
Laatst aanwezig: 3 jaren 13 weken geleden
Sinds: 23 Mei 2010
Berichten: 47

Eliesje: Top!! Thanx! smile

Eliesje
Laatst aanwezig: 4 jaren 14 weken geleden
Sinds: 13 Jul 2008
Berichten: 1202

Zelfs als je denkt dat je het onverwachte einde ziet aankomen is het toch zo anders onverwacht dat het een grote verrassing was! Ik heb het met heel veel plezier gelezen en ga nu naar bol.com smile

Leuk ook, die herkenning van een docentenleven nod

Trenne dich nie von deinen Träumen.
Wenn sie verschwunden sind, wirst du weiter existieren,
aber aufgehört haben zu leben.

Eliesje
Laatst aanwezig: 4 jaren 14 weken geleden
Sinds: 13 Jul 2008
Berichten: 1202

Gepost smile

Trenne dich nie von deinen Träumen.
Wenn sie verschwunden sind, wirst du weiter existieren,
aber aufgehört haben zu leben.

jeminkman
Laatst aanwezig: 3 jaren 13 weken geleden
Sinds: 23 Mei 2010
Berichten: 47

Heb net je review gelezen, super bedankt! Leuk dat het goed weglas en de ontknoping verrassend was big grin

Lees Schrijven Magazine
  • Leer schrijven als Stephen King
  • Alles wat een schrijver moet weten over uitgeverijen
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • De schrijfdip en wat je ertegen kunt doen

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

MELD JE AAN
Schrijven Magazine: geen nummer meer missen?

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine! Profiteer van onze superaanbieding!

Profiteer nu!