Start » Boekpresentatie » Hanne Op de Beeck - Wolvenpracht

Hanne Op de Beeck - Wolvenpracht

Door: Hanne Op de Beeck
Op: 2 september 2012

Details
Uitgever: 
Boekscout
ISBN: 
978-94-6176-863-6
Bladzijden: 
106

Ik ben beginnen te schrijven toen ik 12 jaar was. Ik las toen nog niet eens graag. Ik heb dyslexie, maar heb zo'n grote fantasie dat een boek schrijven toch leuk wordt. Ik was al bijna een jaar aan het schrijven toen ik pas mijn liefde voor lezen ontwikkelde. In schrijven kan ik mezelf kwijt. Het is altijd al de beste ontspanning geweest tussen het schooljaar door. Toen ik 16 jaar was, legde ik de laatste hand aan mijn boek. Op mijn 17e verjaardag had ik dan een afspraak met de uitgeverij en kreeg ik mijn eerste voorlopige contract. Na nog een maand hard werken om alle fouten uit het boek te halen, kon de uitgeverij beginnen met de lay-out van het boek. Een vriendin van mij, Mandy Van Passel, heeft de prachtige cover gemaakt, waarop ik tot de dag van vandaag nog steeds apen trots op ben. Ondertussen stroomt mijn fantasie overvloedig verder voor nieuwe verhalen.

Omschrijving van de inhoud of de flaptekst: 

Laya is de dochter van roverhoofdman Rildo. Ze is de enige vrouw van de roversbende en zorgt voor de huishoudelijke taken.
Maar wat niemand weet is dat ze een bijzondere gave heeft. Ze kan met dieren praten. Op een dag hoort Laya een hulpkreet van een wolf. Ze rent ernaar toe en treft er een beer aan die een wolvin zwaar verwond heeft. De wolvin stond op het punt te bevallen. Ze vraagt Laya om de welp op te voeden en bezwijkt dan aan haar verwondingen. Op dat moment neemt Laya's leven een onverwachte wending.

Fragment: 

“Wat was dat?”, vroeg Rayo meteen nieuwsgierig.
“Stt! Laat me nu maar vertellen, je zal straks wel alles begrijpen”, zei Laya stil. “Dat gegrom waren Mayté en ik. Mayté is een beer. Ik vroeg haar of ik jou mijn geheim mocht vertellen.”
“En ze zei ja?” Rayo probeerde niet al te spottend te klinken. Praten met een beer, zo een onzin had hij nog nooit gehoord.
“Ja”, zei Laya rustiger dan ooit want eindelijk kon ze haar geheim met iemand delen, en niet zomaar iemand. Neen, Rayo was al altijd haar beste vriend geweest, of toch bijna altijd. Alles wat voor haar vierde verjaardag was gebeurd was uit haar geheugen gewist. Maar goed, Laya begon te vertellen: “Zwijgen tegen iedereen hé!”
“Ja, ja”, zei Rayo ongeduldig. Laya vertelde over Angel en Mayté en over de wolvin. En toen ze over Meïly begon, stond ze op en liep naar de bergruimte. Ze haalde er voorzichtig Meïly uit. Het jong piepte een beetje en vroeg naar eten. “Wat moet ik doen? Hij heeft honger en ik kan nog geen melk geven!” Laya begon te wanhopen.
“Ik zal wel even op hem passen dan kan jij de dieren om raad vragen”, zei Rayo zacht.
“Je bent een schat”, en Laya liep naar buiten. Zo snel als ze kon, liep ze achter een bosje zodat niemand haar gezien kon hebben. Dan begon Laya te huilen als een echte wolf. Meteen daarna kreeg ze antwoord: “Woon jij in die oude burcht? Ik denk dat ik weet wie jij bent, jij bent Laya, niet? Ik heet Silaya. Ik heb net een dode welp gebaard en ik weet niet wat ik kan doen met die overdosis melk. Jij komt als geroepen.”

Reacties

Déesse-en-France
Laatst aanwezig: 4 weken 5 dagen geleden
Sinds: 25 Nov 2011
Berichten: 607

Hanne, van harte gefeliciteerd met je uitgave! Mooie cover ook, dus hulde aan je vriendin. Wat is de doelgroep?

"Hoe groot je talent ook is, schrijven kan niet in één keer worden geleerd." (Rousseau)

Trenke
Laatst aanwezig: 3 jaren 17 weken geleden
Sinds: 26 Okt 2007
Berichten: 3802

Gefeliciteerd, Hanne. thumbsup Prachtige cover inderdaad!

Lees Schrijven Magazine
  • Leer schrijven als Stephen King
  • Alles wat een schrijver moet weten over uitgeverijen
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • De schrijfdip en wat je ertegen kunt doen

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

MELD JE AAN
Lees hier hoe het werkt!

en krijg zelf een cadeau!

Lees hier hoe het werkt!