Start » Boekpresentatie » Els Mertens - Wanneer haat en liefde bij elkaar komen

Els Mertens - Wanneer haat en liefde bij elkaar komen

Door: Els Mertens
Op: 24 april 2015

Details
Uitgever: 
Boekscout
ISBN: 
9789402216219
Bladzijden: 
64

Al jaren is het mijn doel om een verhaal van mezelf uit te geven. Schrijven is m'n grote passie, en dan voornamelijk kortverhalen.

Na 2 ingrijpende gebeurtenissen vond ik dat ik die droom niet meer langer mocht uitstellen.
Toen ik onverwachts ontslag kreeg, had ik ook nog eens zeeën van tijd.

Mijn hoofd zat vol ideeën en het was dan ook heel moeilijk om te kiezen welk idee ik eerst zou uitwerken.
Maar telkens ik aan iets begon, liep ik vast.

De reden lag bij mijn ontslag en alles wat er de maanden daarvoor gebeurd was. Ik besloot om eerst die dingen van mij af te schrijven, zodat ik me nadien volledig kon concentreren op het juiste verhaal.
En plots werd alles duidelijk. De dingen die ik van me had afgeschreven, bleken een hele goede basis voor mijn eerste verhaal.
Het was heerlijk om de dingen die ik mijn gedachten duizenden keren tegen mijn baas had gezegd, nu effectief te kunnen neerschrijven en het effectief te zeggen.

Omdat ik toch in mijn eigen genre wilde schrijven, namelijk chicklit, heb ik er nog een romantisch verhaal ingestopt.

Nadien is het enkele maanden in de kast beland, omdat ik toch nog iets miste in het verhaal. Nu was het enkel romantiek en volgende regels van chicklit moet er toch nog een spannend element en een grote conflictsituatie in een goed verhaal zitten.

Nadat ik maanden verplichte bedrust kreeg en niks anders kon doen dan tv kijken en lezen, kwam ik op tv het programma Catfish tegen. En toen kwam het idee om dit te verwerken in mijn boek.

Dat was wat ik nog nodig had om het verhaal spannender te maken.

Dankzij twee trouwe proeflezers heb ik nadien beslist een extra hoofdstuk te schrijven, waardoor het verhaal nog meer vorm kreeg, maar toch nog genoeg mysterie om een vervolg te schrijven binnen een tijdje.

Toen zij hun goedkeuring gaven, ging ik op zoek naar een uitgeverij. Mijn uiteindelijke keuze ging naar boekscout. Bij andere reguliere uitgeverijen had ik het gevoel dat kortverhalen niet echt tot hun eerste keuze behoren, terwijl boekscout net wel veel van die kortverhalen uitgeeft.

Nu mijn boek is uitgegeven, kan het promotiewerk beginnen. Ook hierin moet ik nog mijn weg zoeken, maar met de info van op dit forum, kom ik al een heel eind!

Omschrijving van de inhoud of de flaptekst: 

Al vanaf de eerste dag op haar nieuwe job is Ellie verliefd op haar baas, Simon. Wanneer haar liefde beantwoord wordt en ze een relatie beginnen, gaan de poppen aan het dansen. Collega Lisa, die ook verliefd is op Simon, haat het dat hij Ellie boven haar heeft verkozen. Alsof een gebroken hart nog niet genoeg is voor Lisa, wordt ze ook nog beschuldigd van bedrog via het internet. Maar is Lisa echt wel de persoon achter het catfish-verhaal?

Fragment: 

Ik zweeg even en keek Simon recht in de ogen. Ik voelde mijn benen zwak worden en de vlinders in mijn buik er lustig op los fladderen. Een reactie die ik niet wilde voelen, maar het was sterker dan mezelf. Ik haatte Simon op dit moment, maar toch kriebelde het. Ik kon niet geloven dat twee gevoelens, die zo ver uit elkaar lagen, tegelijkertijd zo sterk aanwezig konden zijn.
"Waarom maak je het mij toch zo moeilijk," fluisterde Simon. Ik trok mijn wenkbrauwen op. Had ik dat nu werkelijk goed gehoord? Lag het nu echt allemaal aan mij? Had wat ik net had gezegd, totaal geen belang? Ik voelde een nieuwe golf van woede opkomen en besloot om afstand te nemen. Dit had blijkbaar geen enkel nut.
"Misschien is het beter dat we dit gesprek afronden en verder zetten wanneer we allebei gekalmeerd zijn," zei ik met bibberende stem. Ik kon wel huilen op dat moment, want ik wilde niks liever dan Simon vastnemen en hem door elkaar schudden. Zag hij het dan echt niet? Ik wilde hem slaan, om heb dan vervolgens te zoenen. Ik snapte mijn eigen gevoelens niet, maar ze waren er wel. Ik werd heen en weer geslingerd. Ik wilde hem, ik haatte hem, ik wilde hem, ik haatte hem.

Ik draaide me om, om te beletten dat Simon nog iets zou zeggen. Wat toen gebeurde, tartte elke verbeelding.

Reacties

Els Mertens
Laatst aanwezig: 10 weken 8 uren geleden
Sinds: 27 Mei 2014
Berichten: 723

Ondertussen zijn we ongeveer een maand verder. Er zijn al 20 exemplaren verkocht, wat ik toch niet slecht vind wink

Ik heb nog niks van promotie gedaan, omdat ik niet goed wist hoe eraan te beginnen. Maar nu heb ik gisteren echt superveel info gekregen. En ik begin er volgende week aan! En dan hopen dat er toch nog meer exemplaren verkocht worden!

Via
Laatst aanwezig: 1 jaar 22 weken geleden
Sinds: 12 Jan 2010
Berichten: 2873

Dat is mooi Els!

Op welke manier probeer je je boek te promoten?

Els Mertens
Laatst aanwezig: 10 weken 8 uren geleden
Sinds: 27 Mei 2014
Berichten: 723

Ik heb van die man waar ik mee in contact ben gekomen een hele lijst met contactpersonen gekregen van de regionale kranten en ook een e-mailadres van de contactpersoon bij de regionale tv.
Dus nu ga ik een degelijk persbericht opstellen en de contactpersonen aanschrijven.

Plus ik heb in de bibliotheek gevraagd of ze iets willen doen voor beginnende auteurs, eventueel een voorstelling of zo in de bib.

En volgende week ga ik ook bij de boekhandel hier in de winkelstraat vragen wat de mogelijkheden zijn. Ik kom daar regelmatig met onze dochter naar de festiviteiten, dus ze kennen me daar een klein beetje. Hopelijk helpt dat wink

Verder heb ik een Facebookpagina waar ik probeer zoveel mogelijk mensen naartoe te leiden. Ik heb het geluk dat vele van mijn vrienden en kennissen mijn pagina gedeeld hebben en er staan nu ook al mensen tussen die ik niet ken, en die toch interesse hebben.

En volgende week ga ik naar die man zijn gedichtenbundelvoorstelling en ik hoop dat ik daar misschien ook wat kan netwerken.

Heb er in ieder geval veel zin in!

Via
Laatst aanwezig: 1 jaar 22 weken geleden
Sinds: 12 Jan 2010
Berichten: 2873

Goed bezig! De lokale krantjes besteden inderdaad graag aandacht aan schrijvende plaatsgenoten. Dat is een mooi podium.
Het zou zeker tof zijn als je in de bibliotheek een boekvoorstelling kan houden!
En bij de boekhandel mag je vast je boek wel in consignatie leggen. smile

Succes!

schrijvengeluk
Laatst aanwezig: 45 weken 4 dagen geleden
Sinds: 15 Apr 2014
Berichten: 677

Dat zijn goede berichten Els, goed bezig. Succes met het maken van een persbericht en het op de markt brengen van je boek!

schrijven is loslaten

Els Mertens
Laatst aanwezig: 10 weken 8 uren geleden
Sinds: 27 Mei 2014
Berichten: 723

Dank je wel!
Vandaag mijn eerste levering boeken gekregen. Wauw zo geweldig om een hele stapel te zien liggen.

nienkea
Laatst aanwezig: 1 jaar 19 weken geleden
Sinds: 11 Dec 2012
Berichten: 2726

Gefeliciteerd Els!
Mooi fragment en ik wens je heel veel succes met je boek!
Liefs Nienke

Ik beheer de Facebookgroep Kinderboeken. https://www.facebook.com/groups/479891095706445/?p...

Lees Schrijven Magazine
  • Leer schrijven als Stephen King
  • Alles wat een schrijver moet weten over uitgeverijen
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • De schrijfdip en wat je ertegen kunt doen

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

MELD JE AAN
Lees Schrijven Magazine

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Meld je aan vóór 23 september!

Word abonnee