Start » Boekpresentatie » Edward Hendriks - Geen weg terug

Edward Hendriks - Geen weg terug

Door: kiksgreggel
Op: 25 mei 2017

Details
Uitgever: 
Uitgeverij De Fontein
ISBN: 
9789026141287
Bladzijden: 
256

Het begon allemaal met een - naar mijn mening - interessant idee: stel dat twee misdaadverslaggevers met elkaar strijden om een begerenswaardige baan, maar een van hen raakt zelf bij een misdaad betrokken?

Dit idee gebruikte ik voor een NaNoWriMo-sessie, waar ik een jaar of drie geleden aan meedeed. Binnen een maand schreef ik 50.000 woorden aan het manuscript dat uiteindelijk 'Geen weg terug' is geworden.

Dat vind ik het mooie aan NaNoWriMo. Als je eenmaal 50.000 woorden van een manuscript hebt, moet je er wel mee verder. Oké, het is dan nog geen boek. Maar je bent al zo ver dat het zonde is om het te laten liggen. Mijn vorige boek 'Gezworen vrienden' is trouwens ook voortgekomen uit een NaNoWriMo-deelname.

In de maanden daarna heb ik er een einde aan toegevoegd en nog wat geschaafd. Toen ik de eerste ruwe versie goed genoeg vond, heb ik die naar een aantal proeflezers gestuurd. Ik kreeg nuttig commentaar en wist ook dat ik er nog niet was.

De personages moesten geloofwaardiger en de motieven duidelijker. Ik heb het einde helemaal veranderd, voordat ik het instuurde naar mijn redactrice bij De Fontein. Natuurlijk kwam zij ook nog met een aantal goede suggesties. Maar ze vonden het bij De Fontein ook zo goed dat ze het graag uit wilden geven.

De titel 'Geen weg terug' heb ik zelf bedacht. En van de uitgever mocht hij zo blijven. De titel slaat op de weg waarop mijn hoofdpersonage een vrouw doodrijdt en op de beslissing die hij vervolgens neemt en die grote gevolgen heeft.

Vorig jaar zomer heb ik het grootste deel van het werk naar aanleiding van de opmerkingen gedaan. Mijn ruwe verhaal kreeg steeds beter vorm. Ik denk dat ik een vlot verhaal heb geschreven zonder overbodige ballast, dat razend spannend is.

Als ik er in ben geslaagd om de lezer op het verkeerde been te zetten en een aantal aangename uren te bezorgen, dan is mijn doel voor dit boek bereikt.

Ik ben natuurlijk ook benieuwd hoe dit boek het gaat doen. Het is mijn derde boek en stiekem hoop ik nu wel een beetje op een 'doorbraak'. Maar ik weet ook dat je als onbekende schrijver ieder klein succes moet vieren en het uitkomen van dit boek is zeker zo'n succes.

Boekpresentatie
De boekpresentatie is in Velp, het dorp waar ik woon, bij boekhandel Jansen & de Feijter op 8 juni 2017 om 19.30 uur. Je bent van harte welkom!

Heb je vragen over dit boek of over hoe ik bepaalde zaken heb aangepakt, laat het me dan weten!

Omschrijving van de inhoud of de flaptekst: 

‘Geen weg terug’ is de derde thriller van Edward Hendriks. Eerder publiceerde hij ‘Bloedgeld’ en ‘Gezworen vrienden’.

De doorgewinterde misdaadverslaggever Pieter Volmer is in gedachten verzonken onderweg naar een sollicitatiegesprek voor een nieuw tv-programma dat zijn carrière tot grote hoogte kan brengen. In een moment van onoplettendheid rijdt hij een vrouw dood. In blinde paniek neemt hij een verstrekkend besluit. Hij verbergt het lichaam. Kort daarop blijkt dat de dode vrouw Evi de Leeuw is, producent van het tv-programma. Tot overmaat van ramp blijken er getuigen te zijn die denken munt te kunnen slaan uit zijn onbezonnen actie…

‘Hendriks schrijft geen doorsneethrillers. De spanning is goed voelbaar en in zijn werk zitten veel verrassende wendingen.’ Bol.com

Fragment: 

Zie hier voor een inkijkexemplaar:
https://issuu.com/defonteintirion/docs/hendriks_ge...

Reacties

janpmeijers
Laatst aanwezig: 33 min 46 sec geleden
Sinds: 8 Mrt 2013
Berichten: 5948

kiksgreggel,
gefeliciteerd en succes!

kiksgreggel
Laatst aanwezig: 7 weken 1 dag geleden
Sinds: 14 Aug 2010
Berichten: 488

Dank je, Jan!

Werkt aan 4de en 5de thriller. 'Geen weg terug' verschijnt op 30 mei 2017. 'Gezworen vrienden' (2014). 'Bloedgeld' (2012). 'edwardhendriks.nl' Lees gratis mijn korte verhalen via Smashwords

Lees Schrijven Magazine
  • Leer schrijven als Stephen King
  • Alles wat een schrijver moet weten over uitgeverijen
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • De schrijfdip en wat je ertegen kunt doen

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

MELD JE AAN
Lees Schrijven Magazine!

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Meld je aan vóór 23 september!

Topaanbieding