Start » Boekpresentatie » Bianca van der Gun en Renate Diks - Moeder van de Ziel

Bianca van der Gun en Renate Diks - Moeder van de Ziel

Door: Indrany
Op: 7 november 2012

Details
Uitgever: 
Schijverij Mooi Mens
ISBN: 
9789490352288
Bladzijden: 
192

Naar aanleiding van een oproep op marktplaats naar een co-schrijver ben ik samen met uitgeverij Schrijverij Mooi Mens dit boek gaan schrijven. In de bibliotheek op zoek naar biografieën. Hoe worden deze geschreven? Hoe zorg je dat het geen opsomming wordt van feiten? Veel stukjes uit andere biografieën gelezen. Ik wilde een aantrekkelijk verhaal vertellen, Makkelijk leesbaar wat boeiend blijft. En dus zorgde ik ervoor dat ik het zelf nog leuk vond om te lezen, Ook als ik het stuk al acht keer gelezen had. Boeide het mij dan nog? Veel teksten kreeg ik opgestuurd via de uitgeverij, maar voor het overige van het boek moest ik toch met de laptop onder de arm naar Willy. Vragen stellen en heel veel typen. Welke antwoorden willen mensen weten over een vrouw welke ze niet kennen? Losse flodders maken welke later gevormd zijn in een verhaal over haar leven. Ze is een van de vele vrouwen van Anton Heyboer geweest. En hoe leuk is het dan om te schrijven?! Ik kende geen van beide. Dat maakte het soms lastig omdat elk verhaal voor mij nieuw was. Anderzijds kon ik heel veel vragen. Juist omdat het voor mij het onbekende was,

Eenmaal geschreven het boek controleren, controleren en nogmaals controleren. Op spellingscontrole, maar ook op de verhaallijn. Klopt het allemaal?

Lees meer over de totstandkoming op mijn website www.my-imagine.nl
Wil je het boek graag bestellen, ga dan naar www.schijverijmooimens.nl

Omschrijving van de inhoud of de flaptekst: 

Willy van der Kammen (Kerkdriel, 1943) is paranormaal genezeres. Al meer dan dertig jaar komen mensen van heinde en ver naar haar toe voor steun en genezing. Haar liefde voor het gezin en de medemens is onbaatzuchtig. Haar moeder had dezelfde gave. Ze noemen het een roeping, geen beroep.

“Het is onvoorwaardelijke liefde en het grote weten. Willy deelt eindeloos. Maar denk niet dat je op bezoek bent bij een macrobiotisch zwevend en sentimenteel type. Nee, dit is een vrouw met beide benen op de grond.”

"Een thuis. Moeder van velen, onvoorwaardelijke liefde uit het hart gegeven. Willy verspreidt liefde als broodkruimels, zodat eenieder zijn of haar weg kan vinden naar huis."

Titel: Moeder van de Ziel
© 2012: Bianca van der Gun en Renate Diks
Illustraties: © Anton Heyboer - www.anton-heyboer.nl
ISBN/EAN: 978-94-90352-28-8
Prijs: € 17,50
Verschijnt: 2 december 2012

Een deel van de opbrengst van Moeder van de Ziel gaat naar Stichting Leukemie.nl, die onderzoek naar leukemie en aanverwante vormen van beenmerg- en bloedziekten bij patiënten van alle leeftijden steunt.

Fragment: 

Bij binnenkomst van de persoon die om raad komt vragen
ziet ze gelijk al een beeld: hoe het verleden was, hoe het nu
gaat en wat er speelt. Voor Willy is weinig geheim. Ze doet
vervolgens drie dingen: ze luistert, ze kijkt en ze probeert zaken
op te lossen.
“Mensen denken vaak niet logisch,” zegt ze. “Ze bekijken het
van zoveel kanten. Eigenlijk kent iedereen zijn eigen oplossing.
Instinctief weet je wat je mankeert. Ze hebben vaak al gezegd
wat hun probleem is.”
Er komen ook mensen die overal al geweest zijn en zich geen
raad meer weten.

Reacties

Yrret
Laatst aanwezig: 4 uren 3 min geleden
Sinds: 16 Jul 2012
Berichten: 5964

Mooi.

Ik heb "Aantrekkelijke man" van je gelezen.

Hetzelfde zal toch ook gelden voor een "Aantrekkelijke vrouw" [ ? ]

Ooit protesteerde ik tegen het 'monopolie der oude heren'. Nu ben ik er zelf één.

Zjors
Laatst aanwezig: 3 jaren 24 weken geleden
Sinds: 3 Jan 2005
Berichten: 9604

Gefeliciteerd!

Nog wel even de taalvautjes verbeteren misschien, zoals:

Willy verspreid liefde als broodkruimels, zodat een ieder zijn of haar weg kan vinden naar zijn eigen huis.

'verspreidt' met dt en 'eenieder' aan elkaar en na 'zijn of haar weg' volgt dan 'zijn of haar huis'. Of beter nog, de zin omgooien. confused

Is een boek in Eigen Beheer alleen voor losers? : http://www.nettyvankaathoven.blogspot.nl/

Trenke
Laatst aanwezig: 3 jaren 16 weken geleden
Sinds: 26 Okt 2007
Berichten: 3802

Gefeliciteerd!
Helaas vielen de taalfoutjes, mij ook op ... Gelukkig kunnen ze er nog uitgehaald worden.
Ik ben wel benieuwd hoe je op Marktplaats de oproep tegenkwam? Was er nog iets van een sollicitatieprocedure? Waarom leek het Schrijverij Mooi Mens een goed idee een biografie over deze vrouw te schrijven? Wie behoort tot de doelgroep en hoe gaat die bereikt worden? Ik zou het leuk vinden daar meer over te lezen.
Ik ben heel benieuwd hoe het gaat lopen. Het komt op mij over als een boek met een beperkte doelgroep, maar ik heb er geen verstand van. Van mijn trouwcolumns verwachtte ik juist dat die best een grote doelgroep zouden hebben, maar er worden er weinig verkocht. confused (Of misschien vindt iedereen mijn bundel bagger, dat kan ook stick out tongue)

Indrany
Laatst aanwezig: 5 dagen 5 uren geleden
Sinds: 27 Feb 2012
Berichten: 414

Yrret: ;-) .... en dank je wel voor het lezen!

Zjors: eehhhh.... :-S

Trenke:
In januari werd ik ontslagen en moest ik op zoek naar ander werk. Ik was benieuwd of ik iets kon vinden om vanuit huis te doen.
Zoveel makkelijker als je kinderen hebt. Zo kwam ik de oproep voor co-schrijver tegen. Ik wist totaal niet wat het inhield, en omdat e-mail een zeer makkelijk medium is om informatie op te vragen, had ik een bericht gestuurd. Schrijverij Mooi Mens legde uit wat de bedoeling was. Teksten kreeg ik opgestuurd en daar moest ik een boek van zien te maken. Omdat ik niet voldoende informatie had voor het boek, heb ik deze vrouw ook geïnterviewd.

Het bijzondere van deze vrouw is dat ze jou dingen kunt vertellen waarvan jij op de hoogte bent, maar daarom heen geen mens. Dagelijks zitten er wildvreemde mensen bij haar in de keuken, te wachten op een reading. Volledig gratis. Dit werk doet ze nu al jaren en heeft veel mensen met haar gave mogen helpen. Het is heel frappant wat deze vrouw je zo even kan vertellen. Veel mensen vragen zich altijd af.. zou het echt? Daarbij was ze jarenlang een van de vele vrouwen van Anton Heyboer. Is het bedoeld om voor een groot publiek te schrijven? Nee, niet zozeer. Gaat het erom dat je plezier hebt in het schrijven en dat je een bijzondere vrouw op deze manier in het licht zet? Ja. Daarbij heb ik op een heel mooie manier kennis mogen maken bij de ontwikkeling van een boek.

Waarom wordt iets een groot succes? Je weet het toch nooit. Neem 50 tinten grijs, hoe verder je in het boek komt, des te vaker wordt benadrukt....50 tinten grijs,,..tot het storende aan toe. Het is het verhaal wat aanspreekt en wat maakt dat je verder leest. De nieuwsgierigheid. Misschien moet je dat meer toepassen in je columns? In denk dat daarin de grote kracht van humor moet zitten wil het goed verkopen. Ik ken je columns niet, dus verder kan ik er weinig over zeggen, al ben ik wel benieuwd. :-)

Via
Laatst aanwezig: 1 jaar 21 weken geleden
Sinds: 12 Jan 2010
Berichten: 2873

Had je al eerdere schrijfervaring voor je aan dit project begon?
Hoe zijn jullie bij Willy gekomen? Of had Willy uitgeverij Mooi Mens benaderd?
En waar ik benieuwd naar ben, hoe is de vergoeding voor jouw inspanningen geregeld? Krijg je een percentage van de verkoop, of heb je een vast bedrag gekregen voor het schrijven?
Gaat er geen andere redacteur of corrector overheen om de laatste foutjes eruit te halen?

Spirit
Laatst aanwezig: 5 jaren 8 weken geleden
Sinds: 31 Jul 2010
Berichten: 1848

Gefeliciteerd met je boek!

Zoals Zjors al aangeeft, verbeter de foutjes even.

Ik dacht dat Char en Derek Ogilvie (zo schrijf je zijn naam) allang ontmaskerd waren? Dan vind ik het niet zo slim om 'die vrouw' met hen te vergelijken...

Eh, in 50 tinten grijs zit niet echt verhaal, het gaat alleen om de relatie tussen die Ana en die Mr. Grey en om de seks (het is oorspronkelijk een Twilight-fanfiction). Ik denk dat de meeste mensen het juist dáárom lezen en dat het om die reden niet echt een goed voorbeeld is.

Grom.

Indrany
Laatst aanwezig: 5 dagen 5 uren geleden
Sinds: 27 Feb 2012
Berichten: 414

Foutjes hier aangepast...en een boek is volgens mij altijd een verhaal...zonder verhaal heb je niets te vertellen. Ik bedoelde hiermee aan te geven dat je nooit kan weten of iets een succes wordt of niet. Zoveel mensen, zoveel smaken.

Via: We hebben afspraken gemaakt dat ik een deel krijg per verkocht boek. Dit allemaal keurig vastgelegd in een contract. Uiteraard wordt tekst nagekeken door de uitgeverij.

Allemaal dank je wel voor de felicitaties!

Lees Schrijven Magazine
  • Leer schrijven als Stephen King
  • Alles wat een schrijver moet weten over uitgeverijen
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • De schrijfdip en wat je ertegen kunt doen

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

MELD JE AAN
Schrijven Magazine: geen nummer meer missen?

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine! Profiteer van onze superaanbieding!

Profiteer nu!