Start » Boekpresentatie » Anton Doove - Levenservaringen van Anna en Anton Doove

Anton Doove - Levenservaringen van Anna en Anton Doove

Door: Anton Doove
Op: 28 oktober 2014

Details
Uitgever: 
Mijn Bestseller
ISBN: 
Geen
Bladzijden: 
60 Bladzijden

Dit boek schreef ik om de ervaringen van mijn vrouw en mijzelf bekend te maken aan wie daartoe interesse heeft en het bevat 5 foto`s uit onze wonderlijke ervaringen en hoe wij elkaar hebben ontmoet.
Wij kenden elkaar niet eens voordat wij elkaar konden ontmoeten en wisten van elkaar niet waar wij woonden,dus wij ontmoetten elkaar pas op Singapore. De rest staat in het boekje.

Onze ervaringen waren zo verschillend,wat ik pas in Nederland te weten kwam en besefte dat het een wonder was dat wij elkaar op Singapore toch hebben ontmoet.
Het is een wonder dat mijn vrouw nog leeft na al haar gevaarlijke ervaringen en voor mij ook een wonder na vele medische ervaringen,waarvoor wij toch erg dankbaar zijn.

Na het opschrijven van die ervaringen keek ik op het internet naar uitgeverijen en vond "Mijn Bestseller".
Deze drukt alleen af op bestelling,dus ik hoefde geen grote voorraad aan te schaffen,want dat bedrag kon ik niet betalen,maar moest zelf wel aan de slag om er eerst een manuscript van te maken.
Dat Manuscript kon ik rechtstreeks via de PC naar de uitgever sturen i.p.v.per post. Dat was makkelijk.

Ik heb geen ISBN-nr.aangevraagd,want dat is beter voor studieboeken,waar mijn boek niet bij hoort.
Mijn boek is immers geen studieboek,maar alleen om te laten weten over onze ervaringen/avonturen.

Voor Anna heb ik de tekst zelf geschreven aan de hand van wat zij mij vertelde in het Engels,wat ik toen
nog beter beheerste,want anders hadden wij ook nog een taal-probleem.

Dagelijks vertelde zij mij een nieuw stukje van haar verhalen,dus in feite is Anna een mede-auteur.
Wat zij vertelde is immers haar verhaal,waaruit blijkt wat zij heeft ervaren sinds haar geboorte in 1942.
Uiteraard kwamen de emoties los en diende ik een tijdje te stoppen totdat zij weer verder kon.

Dat was wel een kwestie van vastlopen,maar gelukkig van tijdelijke aard en weer een ervaring op zichzelf
wat er m.i.ook gewoon bij hoort. Ik vond dat geen probleem omdat ik haar diep bemin.

Ik heb het boek gepubliceerd op de site van de Uitgeverij "Mijn Bestseller" en ook op mijn eigen blog waarop deze cover ook zichtbaar is en er kan op worden geklikt om te kunnen bestellen.

Dat leek mij erg handig voor een ieder die interesse heeft. Zo kan dat boekje bekend worden.
Het is in elk geval 1 van de mogelijke opties om te ontdekken of het misschien wel succes heeft.

Ik ga nog even na in welk jaar dat boekje werd gedrukt,want de uitgever vermeldde dat niet.

Omschrijving van de inhoud of de flaptekst: 

Anton heeft de tekst geschreven van Anna`s ervaringen die zij aan Anton vertelde,want zij kon het niet zelf,wegens haar gemis aan onderwijs op Singapore.

Fragment: 

Hoofdstuk 8. Huwelijk Anna met Anton in 1984.

Wij konden niet in Nederland trouwen,want de geboortedatum van Anna was niet volledig en bevatte alleen haar geboortejaar,dus zonder maand enz.
Wij belden toen met de Britse werkgeefster Fiona van mijn vrouw.
Fiona regelde in Engeland dat Anna en ik voor de Burgerlijke stand konden trouwen.
Dat gebeurde in de gemeente Poole.(graafschap Dorset) op 14-901-1984.
Een dag later keerden wij terug naar Nederland,want ik moest ook weer werken.
Toen Anna en ik terugkwamen op Schiphol vroeg de douane-beambte om de gele kaart voor Anna,dus ik vroeg: we zijn toch niet met voetballen bezig?
Hij schoot in de lach en zei dat het om iets anders ging,waarop ik de naam van een politieman bij de
vreemdelingenpolitie te Zoetermeer noemde.
Daarna mocht ik mijn bruid Anna meenemen en hebben wij een bezoekje bij de vreemdelingenpolitie
gebracht die ons oprecht feliciteerde met ons huwelijk.
Tèvens toonden wij onze huwelijks-acte bij de afdeling burgerlijke stand.
Daar maakten zij een copie van onze Engelse Huwelijks-acte.
In elk geval was ons burgerlijk huwelijk ook in Nederland geldig en wisselde Anna haar Singaporese
paspoort in voor een Nederlands paspoort.

Dit was dus een fragment uit het boekje met een tikje humor op schiphol,waarmee ik een probleem kon
oplossen bij het noemen van een naam.

Reacties

Thomach
Laatst aanwezig: 2 jaren 12 weken geleden
Sinds: 4 Nov 2009
Berichten: 1721

Besef je dat je boek vol fouten staat? Is dat bewust gedaan?

thomaszijnstrip.com

Anton Doove
Laatst aanwezig: 1 week 1 dag geleden
Sinds: 8 Feb 2008
Berichten: 125

Beste Thomach. In de eerste plaats ga ik niet bewust fouten maken.Daar hou ik niet van.
Als er volgens jou wel fouten staan,dan verneem ik dat graag van jou en dat corrrigeer ik dan graag.

Ik weet echter nog niet wat jij als fouten ziet. Wij kunnen daarover misschien van mening verschillen.
Dat hoeft echter niet zodra jij mij wijst op die fouten,maar dat lees ik dan morgen wel weer.

Ik groet je vriendelijk. Anton Doove.

Anton Doove
Laatst aanwezig: 1 week 1 dag geleden
Sinds: 8 Feb 2008
Berichten: 125

Beste Thomach. Het boekje zelf is al gedrukt in 2011 volgens het support-team van "Mijn Bestseller".
Mogelijk bedoel jij dat de fouten schuilen in de huidige Presentatie dat nu in 2014 plaatsvond.

Van het huidige boekje zijn immers sinds 2011 al enige exemplaren verkocht,dus jij kan dat boekje nog niet
hebben gelezen,maar nu wel de latere presentatie voor Schrijven Online en misschien Schrijven Magazine.

Als er fouten zitten in de presentatie,wil ik graag weten welke fouten dat zijn,want dan kan ik dat corrigeren.
Graag verneem ik hierover je reacties en ik groet je vriendelijk. Anton Doove.

Dries Arnolds
beheerder
Laatst aanwezig: 1 dag 20 min geleden
Sinds: 9 Nov 2004
Berichten: 4846

Een ISBN heeft niks met studieboeken te maken Anton. Het s een identificatienummer dat boekhandels, uitgevers en distributeurs gebruiken om een (versie van een) boek te identificeren. Als het boek niet bij een reguliere uitgever wordt uitgegeven en je hebt geen grote plannen met distributie dan heb je het inderdaad niet nodig.

Scribendi salutem!

Anton Doove
Laatst aanwezig: 1 week 1 dag geleden
Sinds: 8 Feb 2008
Berichten: 125

Beste Dries. Ik dank je voor je reactie over die ISBN,waardoor ik weet dat ik dit nummer niet nodig heb.
Ik kreeg inderdaad de ervaring dat bij het kopen van boeken meestal wel werd gevraagd naar die ISBN.
Daardoor kon de boekhandel ook sneller het gewenste boek vinden en meestal was dat wel een studie of hobby-boek over computers of i.d. Dit is mijn reactie hierover.

Ik weet echter niet of de uitgeverij "Mijn Bestseller"valt onder de reguliere uitgevers. Dat is mij niet bekend.
Wel laat ik je weten dat mijn AOW/AIO-budget geen grote distributie-plannen zal toelaten.

Bij deze uitgeverij heb ik er ook geen last van,want het boekje wordt pas gedrukt na bestelling.
Wie het boekje wil lezen kan het bestellen via de site van de uitgever. 4 dagen later heb je het thuis.

Vanuit mijn blog kun je op die cover klikken en dan kom je vanzelf bij die uitgever binnen.
Je ziet dan gelijk die bestelpagina met de prijs van het boekje. Dat is makkelijk.

Zo kan ik alle boeken welke ik misschien nog meer wil schrijven,bij deze uitgeverij kwijt.
Dat scheelt kapitalen,nadat ik eerst de Manuscripten heb geplaatst.

Vervolgens maakt de uitgeverij gelijk bekend hoeveel euro`s ik per verkocht boekje ontvang.
Tot nu toe was dat nog geen € 5,00 per boekje. Mijn vrouw en ik vinden dat best genoeg.

Op deze wijze blijft het leuk,want op onze leeftijden hoeven wij geen miljonair meer te worden.
Wij vinden dat wel veiliger zonder zorg. De uitgeverij maakt het netjes over op onze rekening.

Hiermee hoop ik je correct te hebben geïnformeerd en ik groet je vriendelijk. Anton Doove.

Dries Arnolds
beheerder
Laatst aanwezig: 1 dag 20 min geleden
Sinds: 9 Nov 2004
Berichten: 4846
Anton Doove schreef:

Ik weet echter niet of de uitgeverij "Mijn Bestseller"valt onder de reguliere uitgevers. Dat is mij niet bekend

Nee, Mijn Bestseller is een POD-bedrijf. POD staat voor Printing on Demand. Ze printen een boek als iemand het koopt of als jij er eentje aan een bekende wilt verkopen.

Gevolg van POD is dat het boek bijna nooit standaard in de boekwinkel zal liggen en (mede door het gebrek aan ISBN in jouw geval) niet snel door boekwinkels kan worden besteld.

Een reguliere uitgever corrigeert je boek, regels promotie en vormgeving en regelt alles voor je, zonder dat je kosten hoeft te maken. Nadeel is natuurlijk dat ze niet zomaar ieder boek uitgeven, zoals bij de meeste POD's we; het geval is.

Scribendi salutem!

Anton Doove
Laatst aanwezig: 1 week 1 dag geleden
Sinds: 8 Feb 2008
Berichten: 125

Beste Dries. Ik dank je voor deze info,zodat ik weet dat "Mijn Bestseller" geen reguliere uitgever is.
Daarom hoef ik ook niet eerst grote oplagen te kopen voor alle boekwinkels. Dat kan ik ook niet.

Mijn budget is niet toereikend voor dit doel,dus koos ik voor een POD-uitgever. Voor mij is dat veiliger.
Ik hoef mensen maar 1x te wijzen op deze uitgever met bestel-optie. Dat is genoeg.

Wie geen interesse heeft koopt het niet. Dat is simpel genoeg. Ik koop ook niet wat ik niet wil.
Als mijn boek verder niet wordt verkocht heb ik gewoon pech gehad. Het is maar een poging van mij.

Wie ben ik immers dat mensen mijn boeken zouden willen lezen? Dit is geheel vrijwillig.
Ik stop nu mijn PC om te lunchen en daarna boodschappen doen. Ik groet je vriendelijk.

Anton Doove.

Lees Schrijven Magazine
  • Leer schrijven als Stephen King
  • Alles wat een schrijver moet weten over uitgeverijen
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • De schrijfdip en wat je ertegen kunt doen

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

MELD JE AAN
Verkoopt jouw boekhandel Schrijven Magazine?

Benieuwd of jouw boekhandel of kiosk Schrijven Magazine verkoopt? Zoek het op in de storelocator.

Zoek een verkooppunt