Workshops Meeslepende verhalen schrijven voor TV, Film en Toneel met Oxford-docent Shaun McCarthy

Je hebt een verhaal waarvan je denkt dat het een geweldig toneelstuk zou zijn of een script voor film of televisie. Maar wat komt er eerst: een briljant plot, een fascinerend personage, het ‘ene grote idee’ dat je het publiek wil meegeven als het doek valt of de aftiteling rolt? Hoe zit het met het genre van je verhaal? En hoe creëer je schrijfstijl in een script of scenario? Als je je afvraagt waar je begint, dan is hulp bij de hand!
Want zaterdag 15 en zondag 16 oktober verzorgt de gerenommeerde Oxford Universiteit-docent Shaun McCarthy de workshop Meeslepende verhalen schrijven voor TV, film of toneel https://redthunderbird.nl/meeslependeverhalenschrijven/
in theater de Kampanje in Den Helder. Je kunt vrijdag 14 oktober een privéconsult boeken en sparren over je verhaalidee of feedback krijgen op 12-15 pagina’s script.
Belangrijkste vaardigheden
Na afloop van de workshop(s) heb je de belangrijkste vaardigheden geleerd die je als schrijver nodig hebt om originele scripts voor scherm of toneel te maken. Ook interessant voor schrijvers van boeken, want je leert de kneepjes van het vak in:
• Het plannen van een plot
• Creëren van personages
• Inzicht in genre
• Het vinden van je schrijfstijl

Van verhaalontwerp tot dialogen
De workshops zijn opgezet als twee op zichzelf staande, afzonderlijke dagen, elk met specifieke onderwerpen en uitkomsten. Je kunt ze ook als combinatie volgen; zo krijg je een uitgebreid, volledig weekend van leren en activiteiten op het gebied van scenarioschrijven.
Op zaterdag ligt de nadruk op verhaalontwerp en het creëren van karakters; op zondag op het plannen van scènes en het schrijven van effectieve dialogen. Lees het programma.
Mix van leren en inzicht in media-industrie
Elke dag bestaat uit een mix van korte lezingen, activiteiten voor het bedenken en plannen in kleine groepjes, mogelijkheden om solo en in groepsverband te schrijven, en het delen en becommentariëren van werk door medecursisten. Ook krijg je inzicht in de professionele schrijf- en media-industrie. Er zijn videoclips en gedrukte fragmenten van drama’s op het scherm en op het toneel.
Shaun moedigt je in zijn lessen aan om te werken volgens de professionele normen die gelden in deze industrie. Het wordt hard werken, maar het is onderhoudend, fun en je boekt resultaat met je verhaal!
Voor wie?
De lessen zijn geschikt voor schrijvers met uiteenlopende ervaring en vaardigheden. Dus voor beginners en gevorderden. Je kunt al aan de slag vanaf een idee of als je een heel stuk verder bent met je script. Mocht je je zorgen maken om werken in het Engels; hij is bijzonder goed te volgen. Hij heeft aan de Oxford University talloze internationale studenten opgeleid.

De workshops worden georganiseerd door Regina van de Berg van Red Thunderbird Agency https://redthunderbird.nl/. Regina publiceerde in december 2021 haar debuutroman Alle vrouwen in mij. Ze heeft zelf de workshops gevolgd aan de Oxford Universiteit. ‘Zijn lessen wil ik collega-schrijvers aanbieden die misschien niet de kans hebben om naar Engeland af te reizen, maar wel net als ik verhalen willen maken voor scherm of toneel. Zijn lessen zijn een rijkdom aan informatie, zijn leuk en onderhoudend en je leert enorm veel. Omdat je tijdens zijn cursussen met je eigen werk aan de gang kunt, boek je concreet resultaat. Een cadeautje voor jezelf dus!’

Soort activiteit

workshop

Wie

Regina van de Berg

Wanneer

In het weekend van 15 en 16 oktober 2022.

Hoeveel

De prijs voor 1 workshopdag (15 of 16 oktober) is €165 euro, voor een heel weekend € 295. Je krijgt 10% vroegboekkorting als je voor 10 september boekt (respectievelijk €148,50 of €265,50). Deze prijzen zijn vrijgesteld van BTW, inclusief koffie, thee en wat lekkers maar exclusief lunch. Je kunt hier boeken. Voor het privéconsult op 14 oktober is een beperkt aantal plekken beschikbaar, kosten €75 ex BTW.