Workshop portretschrijven

Met een (geschreven) portret kan je iemand een eer bewijzen, herinneringen bewaren of je verhouding tot een ander onderzoeken. Zo kan je met een portret iemands leven, karakter en keuzes gedenken bij een uitvaart, maar ook een jubilerend of trouwend koppel verrassen. Je kan een goede vriend of dierbare collega in het zonnetje zetten of duiken in het wezen van iemand die je beter zou willen begrijpen.

In deze workshop schrijven we twee à drie korte portretten op basis van een foto. We onderzoeken verschillende invalshoeken en verschillende stijlprincipes. Na de workshop heb je een beeld van de artistieke en sociale mogelijkheden van een portret. Ook heb je een aantal concrete aanknopingspunten om zelfstandig verder te schrijven. Smaakt de workshop naar meer? Dan zijn er mogelijkheden voor persoonlijke coaching of het volgen van twee korte, driedelige cursussen.

Deze workshop is geschikt voor iedereen die het geschreven portret op een speelse en veilige manier wil onderzoeken. Schrijfervaring is mooi meegenomen, maar niet vereist. Er is ruimte voor 4 - 12 deelnemers.

Soort activiteit

workshop

Wie

Schrijver en schrijfdocent Elske van Lonkhuijzen in samenwerking met Bibliotheek Gelderland-Zuid

Wanneer

zondag 4 juni van 14.00 tot 16.30 uur

Hoeveel

42-47 euro