Workshop portretschrijven

Portretschrijven
Met een (geschreven) portret kan je iemand een eer bewijzen, herinneringen bewaren of je verhouding tot een ander onderzoeken. Zo kan je met een portret iemands leven, karakter en keuzes gedenken bij een uitvaart, maar ook een jubilerend of trouwend koppel verrassen. Je kan een goede vriend of dierbare collega in het zonnetje zetten of duiken in het wezen van iemand die je beter zou willen begrijpen.

Aanpak
In deze workshop schrijven we twee à drie korte portretten op basis van een foto. We onderzoeken verschillende invalshoeken en verschillende stijlprincipes. Na de workshop heb je een beeld van de artistieke en sociale mogelijkheden van een portret. Ook heb je een aantal concrete aanknopingspunten om zelfstandig verder te schrijven. Smaakt de workshop naar meer? Dan zijn er mogelijkheden voor persoonlijke coaching of het volgen van twee korte, driedelige cursussen.

Voor wie?
Deze workshop is geschikt voor iedereen die het geschreven portret op een speelse en veilige manier wil onderzoeken. Schrijfervaring is mooi meegenomen, maar niet vereist. Er is ruimte voor 4-12 deelnemers.

Over de docent
Elske van Lonkhuijzen schrijft levensverhalen, portretten en ultrakort speels proza. Daarbij experimenteert ze graag met vorm. Zo maakte ze een haikukaraoke-installatie, een kleurboek met portretten van grootouders en 'B(r)oekje', een stickerboek met anekdotes bij al haar korte broeken. 

Soort activiteit

workshop

Wie

Elske van Lonkhuijzen 

Wanneer

zondag 14 mei 2023 van 14.00 tot 16.30 uur

Hoeveel

€ 47,- (regulier)
€ 42,- (voor leden van de bibliotheek)