Wees een beginner

Always be a beginner, leerde iemand mij ooit. De beginner is nieuwsgierig, onbevooroordeeld, bereid tot een experiment, vrij om te ontdekken. Een ontdekkingsreiziger zonder programma. Laat dat nou precies de houding zijn die leidt tot authentieke en betekenisvolle teksten.

Schrijven is iets maken wat er daarvoor niet was. Iets wat alleen jij had kunnen maken, iets wat de wereld een beetje mooier of interessanter maakt. Schrijven is ook een manier om in contact te komen met wat in je leeft, je eigen wijsheid, je diepste vragen, jouw antwoorden, een waarneming die je raakte. Die dingen die in het gewone leven vaak net onder de oppervlakte blijven. Word je al een beetje nieuwsgierig?

Neem de proef op de som en kom schrijven in de beginnersclub. In vijf bijeenkomsten maak je kennis met de eerste schrijfbeginselen. Met het miniatuur, haiku en ander klein grut, autobiografisch light, imitatio, ultrakort verhaal.
Verwacht toegankelijke opdrachten, een paar eenvoudige aanwijzingen. Wat toverspreuken. En vooral bakken met aanmoediging.

Soort activiteit

cursus

Wie

Marije Verbeeck Schrijverij

Wanneer

6 maart, 20 maart, 3 april, 17 april, 1 mei
in overleg 's middags of 's avonds

Hoeveel

175 euro