Voor kinderen schrijven

Wil je ontdekken of je talent hebt om voor kinderen te schrijven of onder begeleiding werken aan een eigen project? In een groep van minimaal zes tot maximaal twaalf deelnemers kun je heel breed kennismaken met alle aspecten die met schrijven van kinderverhalen, non-fictie, journalistieke en educatieve teksten voor kinderen te maken hebben. Je leert je eigen creativiteit te ontwikkelen en doet ervaring op met genres en verhaalelementen zoals personages, perspectief, tijd, spanningsopbouw. Ook komen leestechnische aspecten, zoals op AVI-niveau schrijven, publiceren, specifieke leeftijdsgroepen en de wereld van het kinderboek aan de orde.

De cursus is een mix van zelfstudie, workshops en individuele begeleiding door de docent. De inhoud van de cursus is tot op zekere hoogte flexibel, afhankelijk van de behoefte van de deelnemers. Het niveau is ambachtelijk. Middels uiteenlopende opdrachten doe je tijdens de training een heel brede ervaring op voor diverse leeftijdsgroepen. Diegenen die al professioneel publiceren, kunnen ook hun werk inbrengen.

Van deelnemers wordt de nodige zelfwerkzaamheid verwacht. Reken op minstens drie dagdelen per week.
Tijdens de bijeenkomsten bespreek je elkaars werk. Door werk van anderen te leren analyseren, word je kritischer naar je eigen teksten. Andersom ervaar je wat jouw teksten bij anderen teweeg brengen en hoe je techniek kunt inzetten om bepaalde effecten te creëren.

Bij de cursus behoort uitgebreid studiemateriaal.
De docent is gedurende de cursus ook je coach buiten de lessen om. Het bespreken van tweede versies van teksten, een boek of verhalen waar je aan wilt werken, extra schrijfopdrachten en het bespreken van vragen vinden een op een via de mail of in een apart gesprek met de docent plaats.

Soort activiteit

cursus

Wie

Annemarie Bon

Wanneer

Op tien zaterdagmiddagen van 13:00 tot 17:00 uur.

Hoeveel

€ 1095,00 exclusief 21% btw