Vijfdaagse schrijfretraite De papieren pleisterplaats - zeiltocht over de oceaan op papier

Wat is de schrijfretraite “De papieren pleisterplaats”?
Een pleisterplaats is een plek waar mensen (en dieren) die een lange reis maken, onderweg even kunnen rusten en voedsel vinden. De papieren pleisterplaats is dan ook een plek om schrijvend op adem te komen en je te voeden met innerlijke wijsheid en stilte. Zodat je daarna met meer energie en focus je levensreis kunt vervolgen. Ik ben graag je reisleider en wijs je aan de hand van concrete schrijfoefeningen de weg.

Zoek jij rust of wil jij gevoed en geïnspireerd worden? Dan is deze schrijfretraite wat voor jou! Ik bied drie verschillende schrijfreizen aan, die los van elkaar te volgen zijn. Elke reis wordt twee keer per jaar in het klooster aangeboden, in de zomer en in de winter. In november 2021 bied ik de zeiltocht over de oceaan (reis 2) aan.
N.B. Daarnaast wordt iedere reis ook in Vaassen aangeboden in zes wekelijkse lessen van 2,5 uur. Zo wordt de tweede reis (zeiltocht over de oceaan) in Vaassen bij Enervie Schrijfatelier gegeven vanaf 28 september 2021: voor meer info hierover zie www.enervie.nl.

Het Dominicanenklooster Huissen (in Huissen bij Arnhem) is het perfecte decor voor deze reis. Je deint mee op het ritme van het klooster en je hebt de mogelijkheid om naar de vieringen te gaan als je dat wilt (om 8:00 en om 18:30 uur). Je kunt genieten van heerlijke, verse vegetarische maaltijden die deels biologisch zijn.

Elke dag volg je één en soms twee schrijfworkshops. De rest van de tijd is er volop gelegenheid voor eigen invulling, zoals wandelen, schrijven, stil zijn, lezen. Vaste onderdelen van deze reizen: je schrijft dagelijks een ochtendpagina en een avondpagina. Ook krijg je na elke schrijfworkshop de opdracht om een brief te schrijven met een bepaald onderwerp. Op de derde dag is er gelegenheid tot een persoonlijk gesprek met Hanny.

Tijdens de hele week staat de ruimte waar de workshops worden gegeven tot onze beschikking waar je tot 21:00 uur in stilte kunt schrijven. Vanaf 21:00 uur kun je hier elkaar - als je dat wilt - ontmoeten onder het genot van een drankje.

Verblijf:
Je verblijft in een éénpersoonskamer. Linnengoed en handdoeken worden verstrekt. Afhankelijk of je in het klooster of in de Herberg verblijft heb je respectievelijk douches en toiletten op de gang of op je eigen kamer. Je kunt gebruik maken van de kloostertuin.

Aanmelden via www.kloosterhuissen.nl

Soort activiteit

schrijfvakantie

Wie

Het Dominicanenklooster en Hanny Kuijer van EnerVie Schrijfatelier

Wanneer

Van maandag 8 t/m vrijdag 12 november 2021

Hoeveel

Drie tarieven die inkomensafhankelijk zijn: Vanaf €479, €579 of €629 all-in.