Vijfdaagse online schrijfretraite geïnspireerd op ''Ik ben een eiland'' van Tamsin Calidas

In de lente en de zomer gaan we veel naar buiten en het lijkt me zo fijn om dan juist óók je innerlijke wereld op te zoeken en misschien wel bij te tanken na een periode van inspanning of werk. Dat kan bij deze live online schrijfreis in een kleine groep met persoonlijke begeleiding.

De schrijfreis is gebaseerd op het autobiografische boek ”Ik ben een eiland”, van Tamsin Calidas. Tamsin heeft een succesvolle baan in Londen maar verlangt al jaren naar een vrije horizon. Uiteindelijk verhuist ze daadwerkelijk naar een ruig Schots eiland. Ze gaat er schapen fokken. Wat eerst zo rustig en idyllisch lijkt, blijkt uiteindelijk veel obstakels te herbergen. Het legt haar grote veerkracht bloot en is een diepe innerlijke weg naar zelfontdekking.

In de cursus schrijf je aan de hand van schrijfoefeningen die ik heb gemaakt, gebaseerd op de letterlijke én innerlijke reis van Tamsin Calidas. We warmen op, ik stel vragen om je in de sfeer te brengen, en daarna kan jij schrijven. Je zal als vanzelf uitwaaieren naar waar jij vanbinnen wil zijn, met veel kans op zelfreflectie. De cursus gaat niet over goed schrijven, maar over fijn schrijven en is geschikt voor iedereen. Je reist als het ware naar jouw innerlijke eiland en je eigen zeeën. In een veilige sfeer schrijf je over alles wat er in jou leeft. Je hoeft het boek níet gelezen te hebben.

Er is gelegenheid om samen te delen wat er is geschreven. Altijd in vrijheid, nooit is iets verplicht. De cursus bevat geen teksttips, vanwege het reflectieve karakter van de opdrachten. Wil jij toch teksttips, dan is het altijd mogelijk een extra uur met mij in te plannen en samen verder te ‘mijmeren’.

De reis is online, maar toch heel gezellig en verbonden. Je bent lekker op jouw eigen plek en hebt veel tijd in de middag/avond voor je eigen zomerse activiteiten.

Soort activiteit

overig

Wie

Heleen Bosma

Wanneer

4 juli tm 8 juli
9.00 - 11.30

Hoeveel

125 euro
maximaal 8 personen